Search Menu
Home Novosti Menu
Intervjui

Fabio Neural: “Ne možete ni zamisliti koliko mi je važna Carlova podrška!”

Razgovarali smo s poznatim talijanskim DJ-em i producentom čiji je mentor - Carl Cox

  • Roberta Novosel I Foto: Press
  • 7 October 2019

Fabio Neural talijanski je DJ i glazbeni producent koji je svoj glazbeni put započeo sa 17 godina nastupajući sa prijateljima na njihovim zabavama. S vremenom ga je iskustvo dovelo do nastupa u lokalnim klubovima te se nakon toga u potpunosti posvećuje glazbi i pobjeđuje na natjecanju DJ-eva na Ibizi 2007. godine. Kasnije je prepoznat od strane Carla Coxa koji je imao velik utjecaj na njegovo bavljenje glazbom - vrtio je njegove stvari u svojim setovima i pozvao ga da nastupa na Ibizi. Fabio nije stao samo na tome već su se njegove stvari našle i na ljestvicama Beatporta, a broj nastupa po cijelome svijetu svaki dan je sve veći i veći. Razgovarali smo s Fabiom koji nam je otkrio kako je biti prepoznat od strane svog najdražeg DJ-a, s kime bi volio odraditi b2b te koji su mu planovi za budućnost.

m: Četiri stvari s tvog novog EP-a “Uptempo”već su zauzele svoje mjesto na ljestvicama Beatporta, možeš li nam otkriti svoju tajnu kako napraviti bomba stvar?

FN: Nije to lagan posao, ali isto tako ne razmišljam baš o tome. Svaki put kad sjednem u studio, potrudim se dati sve od sebe i svaku svoju stvar učiniti posebnom.

m: S obzirom da se voliš igrati s vokalima, kad snimaš neku stvar, radiš li prvo na vokalima ili na beatovima?

FN: Ovisi što mi je na umu. Obično imam ideju o tome na koji ću način razvijati vokal, zatim ću poraditi na loopu kako bi to sve na kraju spojio u jedno. Recimo na Uptempu vokali su vodeći dio stvari, tako da je sav fokus bio na tome a onda na pronalaženju snažnog bassa i groovea koji će vas navesti da mrdate guzom. Na kraju svega došao je i aranžman.

m: Nedavno je i Carl Cox pustio singl “Uptempo” s tog EP-ja. Kao što već znamo, jedan je od DJ-eva i producenata koji su imali najveći utjecaj na tebe, kakav je osjećaj biti podržan od njegove strane?

FN: Carl je poseban, bio mi je mentor od moje devetnaeste godine kad sam otkrio njegove energične DJ setove. Nisam ga izabrao za svog učitelja samo zbog glazbe koju stvara, već i zbog toga kakav je kao osoba. Bavi se DJ-ingom više od 30 godina i uživa u tome, ima toliko energije i pozitive u sebi koju je spreman podijeliti sa publikom za vrijeme nastupa. I ne samo to, izdvojit će vrijeme za svoje fanove s osmijehom na licu kako bi se slikali s njim, bez obzira koliko je umoran zbog turneje. Ne možete ni zamisliti koliko mi je važna njegova podrška. Uvijek pušta moje stvari, a nakon što sam u travnju izdao deveti EP na njegovom labelu Intec, otkrio sam kako sam jedan od najplodnijih producenata na toj etiketi svih vremena.

m: Ne samo da podržava tvoju glazbu, već ste zajedno odradili i b2b ovoga ljeta. Postoje li još neki izvođači sa kojima bi volio odraditi b2b?

FN: Da, odradili smo b2b za 30. godišnjicu Corocico cluba ovo ljeto. Bilo je bomba. Volio bih odraditi b2b i s Adamom Beyerom jer mi se sviđa njegov stil i izdavačka kuća Drumcode. Isto tako, odradio bih i sa svojim ludim frendom Ilariom Alicanteom jer bismo se ludo zabavili!

m: Kakvi su ti planovi za budućnost, planiraš li stvarati neku novu glazbu?

FN: Ljeto je gotovo tako da je vrijeme za povratak u studio i stvaranje novih beatova. Narednih dana izdat ću VA na InDeep'n'Danceu za njihovu 20. godišnjicu i remix na Funk 'N' Deep Blacku. Imam i bomba EP u suradnji sa DJ Fronterom koji će izaći krajem studenog za Hot Creations, label proglašen najboljom izdavačkom kućom od strane DJ Awardsa na Ibizi. A sad, tijekom listopada, me čeka turneja koja uključuje Melbourne, Sidney i Singapur.

Next Page
Loading...
Loading...