Search Menu
Home Novosti Menu
Foto Report

Fotogalerija: Elevate Festival 2023.

Pogledajte kako je bilo na 19. izdanju interdisciplinarnog Elevatea, festivala glazbe, umjetnosti i političkog diskursa

  • Mixmag Adria | FOTO: Johanna Lamprecht, Philipp Bohar, Clara Wildberger, Lea Blagojevic, Paola Lesslhumer i David Visnjic
  • 7 March 2023

Od 1. do 5. ožujka u Grazu je održano 19. izdanje Elevate Festivala, interdisciplinarnog festivala glazbe, umjetnosti i političkog diskursa. S više od 10.000 posjetitelja, Elevate Festival, čija je ovogodišnja tema bila “(Unlikely) Alliances” je u četiri dana pokazao što sve može postići suvremena festivalska kultura. Jedinstvena kombinacija kritičkog političkog diskursa, bogatog i žanrovski raznolikog glazbenog programa i umjetničkih djela stvorila je inspirativnu atmosferu koja je potaknula potragu za zajedničkim karakteristikama, pa čak i nekonvencionalnim savezima. Posebno je ugodan bio međunarodni priljev iz cijele Europe i broj posjetitelja koji je premašio razine prije pandemije.

Očekivano, najbolji dijelovi festivala uključivali su autoricu Sybille Berg, virtuozicu na sintesajzeru Caterinu Barbieri, filozofsku zvijezdu Slavoja Žižeka te koncert Panda Beara & Sonic Booma. Pod motom “(Unlikely) Alliances”, uzbudljive i napredne rasprave izoštrile su raskrižja između različitih perspektiva i disciplina.

Sljedeće izdanje Elevate Festivala održat će se od 28. veljače do 3. ožujka 2024. godine, a do tad provjerite fotogaleriju ovogodišnjeg!

Next Page
Loading...
Loading...