Search Menu
Home Novosti Menu
Glazba

Fresh: Jymenik

Predstavljamo mladu pjevačicu i autoricu čija je glazba kombinacija popa, r’n’b-a, elektronike i emotivnih tekstova

  • Jovana Radovanović | Foto: Press
  • 31 October 2022

Da li ste čuli za Jymenik? Iza ovog egzotičnog imena, krije se mlada pevačica i autorka koja je nedavno objavila EP sa četiri pesme: 'Veruj mi na reč', 'Zbog nas', 'Sumrak' i 'Tajna'. Kombinacija popa, r’n’b-a, elektronike i emotivnih tekstova instant se “lepi’” za uši. Rođena u srpskoj porodici u Engleskoj 1999. godine, Jymenik se sa četiri godine preselila u Srbiju gde je započela svoje muzičko obrazovanje. Sa pet godina je počela da svira klavir, a istovremeno je pisala i svoju muziku. Sa 18 godina odlučila je da se preseli u Veliku Britaniju kako bi studirala kompoziciju. Upoznajte Ivanu a.ka. Jymenik.

Ivana se ceo život bavi muzikom, a do sada se oprobala u različitim žanrovima: od popa do elektronike. Muzika nije bila svesna odluka, već spontana stvar, način da iskaže svoje emocije i ranjivost. U početku je pisala pesme na engleskom jeziku, a prvi vers na srpskom napisala je za pesmu ‘Ludim' u saradnji sa njenim dugogodišnjim prijateljem Lukom Rajićem.

Na naše pitanje da li ima muzičke uzore, Ivana je odgovorila: “Definitivno imam. Moji uzori su me oblikovali u ovo sto jesam. Mislim da je cool imati uzore, nekoga ko te inspiriše i u kome prepoznaješ svoje osobine. Sviđa mi se taj koncept. Lepo je misliti da bih i ja nekad mogla biti nekome uzor.”

Pored muzike, Ivana je radila razne druge poslove koje su uticale na ono što je danas. Socijalni rad je nešto čemu se najviše posvetila – i veruje da bi, pored muzike, mogla time da se bavi. Na pitanje gde bi volela da nastupa Ivana je odgovorila: “Nisam nikada do sad bila u Hrvatskoj, a čula sam super stvari o publici tamo, tako da bih bas volela da imam par nastupa u Hrvatskoj. Na Spotify vidim da ima puno ljudi odatle koji podržavaju tako da bi nastup tamo bio super.”

Pročitajte i ovo: Fresh: Tam

Ovih dana na ripit vrti pesmu El Alma Que te Trajo – Arce. Ivana podjednako voli studijske i klupske nastupe, a otkrila nam je i svoje buduće muzičke planove: “Dosta stvari se sprema u studiju, tako da će biti novih releaseova i biće nastup u Domu Omladine 19. novembra, čemu se baš radujem. Radim showcase s MladomBebom :)) Jedva čekam!”

Proverite Jymenik na INSTAGRAMU i SPOTIFYU.

Next Page
Loading...
Loading...