Search Menu
Home Novosti Menu
Glazba

Fresh: Memet

Predstavljamo mladog beogradskog DJ-a i producenta

  • Jovana Radovanović | Foto: Memet Press
  • 29 December 2020

Mladi beogradski DJ i producent Memet (Miroslav Vladisavljević) posle nekoliko euforičnih singlova predstavlja debitantski EP “After All”, koji objavljuje u saradnji sa Kišobranom i Pop Depresijom. U poslednjih godinu dana Memet je više puta skretao pažnju na sebe autentičnim miksom elektro-house-funk-disco muzike i to singlovima “Spaced Out City”, “Fiji Mountain”, “Pressure” i “Supplier”.
Crpeći inspiraciju iz lokalne andergraund muzičke scene, kao i živopisnog noćnog života Beograda, Memet predstavlja tri nove pesme kroz “After All”. Lagani povetarac koji vas njiše uz zalazak sunca na obali reke je adekvatan opis raspoloženja u koje vas “After All” smešta, a pesme su dovoljno nenametljive da će vam se prirodno nametnuti na plejliste za kuliranje. EP čine "Runnin'", "68%" i "Body Language".

S Memetom smo popričali o njegovim muzičkim počecima, inspiraciji i planovima... “Muzikom se bavim od kad sam dobio prvi komp kao klinac. Od igranja igrica više me je privlačilo da klikćem bitove u raznim programima, prvi je naravno bio Fruity Loops. Vremenom sam stekao više samopouzdanja pa nakon što sam pustio neke stvari drugarima i, kasnije, nekim stručnijim ljudima te dobio pozitivne komentare, rešio sam da podelim svoj rad sa širom publikom.”

Pročitajte i ovo: Fresh: Tam

Pored produciranja muzike, Memet radi u jednom restoranu u Beogradu, bavi se organizacijom događaja, kao i puštanjem muzike. Iako je korona sve bacila na stand by, Memet je uspeo da u celoj situaciji pronađe motivaciju i završi svoj prvi EP. U budućnosti planira da izbaci nešto sa braćom iz Zicer. Inc, a takođe bi voleo da sa nekim lokalnim bendom svoje stvari izvede i live.

Na pitanje o budućim planovima, Memet je odgovorio: “U procesu sam prikupljanja opreme za live nastup, a jednog dana bi voleo da oformim i svoj bend. Za sada preferiram studio time, više nego live nastupe, ali verujem da će se stvari promeniti”.

Ako niste imali prilike do sada, bacite uši na njegov debitantski EP “After All” koji je izašao u septembru ove godine. Iako pesme sa EP nisu imale priliku da se “zavrte” po klubovima, album je izazvao pozitivne reakcije. Čak je je i pesma “Spaced Out City” završila u filmu reditelja Gordana Kičića. Možda će se ovaj Memetov izlet u filmske vode, završiti karijerom jednog Morriconea, time will tell...

Next Page
Loading...
Loading...