Menu
Home Novosti Menu
Intervjui

ARTBAT: “Žalosti nas što trenutno ne smijemo puno nastupati”

Donosimo intervju s ukrajinskim DJ i producentskim dvojcem, jednim od najtraženijih DJ dua na svijetu trenutno

  • Ela Radić I Foto: Artbat press
  • 12 August 2020

Artbat, dvojica iskusnih DJ-eva i producenata iz Kijeva, trenutno su jedni od najuspješnijih ukrajinskih glazbenika koji rade elektroničku glazbu a ujedno su i jedni od najtraženijih DJ dua na svijetu. ARTur i BATish (da, ime ARTBAT su složili po prvim slogovima vlastitih imena) upoznali su se na jednom partyju, DJ-iranjem se bave od mladih dana, uzori su im Daft Punk ali i Will Smith a kad rade na glazbi jedino što im je važno da su obojica na kraju oduševljeni rezultatom, tek onda je objavljuju. Na sebe su obratili pažnju sa hitom “Mandrak” 2015. a od tad njihove stvari u svojim setovima redovno vrte Solomun, Deadmau5, Adam Beyer, Tale Of Us, Pete Tong, Richie Hawtin... Nedavno su objavili remiks CamelPhat & Yannis (Foals) "Hypercolour" koji možete poslušati i nabaviti - ovdje a u nastavku pročitajte što ima novo u njihovim životima i karijeri.

m: Kako ste ovih dana? Što je dobro a što loše trenutno u vašim životima?

A: Trenutno živimo iz dana u dan. Općenito gledajući smo dobro, ali očito smo i žalosni što nam trenutno nije dopušteno previše nastupati.

m: Iza vas je dobar period, sve ste veći i poznatiji, svirate pred sve više i više ljudi. Mislite li i da vaš zvuk mora biti veći, tvrđi? Trebate li sad i veće dvorane? Kako se osjećate oko svega toga?

A: Kad god i gdje god nastupamo, želimo vidjeti sretne ljude na plesnom podiju. To je ono što nas pokreće. Na kraju dana, sviramo ARTBAT glazbu :)

m: Kako to da ste radili remix za Sony i CamelPhat? Dira li vas uopće razlika između undergrounda i velikih labelova?

A: Kad smo čuli original, direktno smo kontaktirali naše prijatelje iz CamelPhata. Vokali Yannisa (Foals) zvučali su super i stvarno smo željeli dati svoj pečat toj stvari. Mislimo da možemo biti zadovoljni rezultatom :).Što se tiče razlike koju spominjete, “dira” je pogrešna riječ. Želimo objavljivati kvalitetnu glazbu koja dopire do ljudi i čini ih sretnima.

m: Kako pristupate remiksima? Postoje li pravila koliko, na primjer, morate ili ne smijete mijenjati originalan zvuk?

A: Što god radimo, radimo to sa strašću, ljubavlju i predanošću. Nije važno je li to original, remiks ili kolaboracija. Jedini nam je cilj objaviti glazbu kojom smo 100% zadovoljni.

m: Radili ste i stvar sa Sailor & I - kako je do toga došlo? Zbog čega radite s nekim? Pretpostavljam da mora biti neka kemija među vama, ne može se raditi sad baš s bilo kim, ili?

A: Da, “Best Of Me“ sa Sailor & I izlazi u rujnu. To će biti naše sljedeće izdanje. S Alexanderom (Sailor & I) pokušavamo surađivati već neko vrijeme. Volimo njegov talent - on je sjajan glazbenik i divan momak. A što se tiče suradnji - mora nas privući. Moramo se zaljubiti u glazbu i talent onoga s kime želimo surađivati. Mora postojati vibra.

m: Tko od vas dvojice radi što u studiju? Jeste li podijelili uloge ili oboje radite sve? Imate li uvijek istu ideju o tome kako bi vaša glazba trebala zvučati?

A: Jedan dan radi jedan, drugi dan drugi. Recimo da miješamo uloge. I, logično, nemamo uvijek istu ideju, ali rezultat mora biti nevjerojatan za oboje. Samo kad smo oboje sretni, idemo naprijed s izdanjem.

m: Društvene mreže danas igraju veliku ulogu u napredovanju bilo kojeg branda, labela ili DJ-a. Je li to po vama OK, sviđa vam se biti na taj način povezan s fanovima, ili bi vam bilo draže da društveni mediji nisu toliko bitni?

A: Mi to volimo. To je najlakši i najdirektniji način za komunikaciju s našim fanovima, followerima ali i s drugim artistima. Prije je više vremena trebalo za probiti se; danas možete imati hit, super live show ili veliku medijsku kampanju (ili sve skupa) i imate veću šansu da budete na vrhu nego prije. Društvene mreže igraju veliku ulogu i mi smo s tim cool.

Next Page
Loading...
Loading...