Menu
Home Novosti Menu
Intervjui

Local Suicide: 'U Šibenik donosimo euforiju, zarazni ritam, zadivljujuće melodije i dašak tame'

Berlinski duo predvodnik je svjetske dark disco scene, a 14. i 15. srpnja dolaze na Overground festival na poznatoj lokaciji Martinska

  • Mixmag Adria/RatCat | Foto: Petra Ruehle i Press
  • 11 July 2023

Dark disco susreće EBM uz dozu acida i post punka, obavijenu velom nostalgije. Upravo tako opisuju glazbu dua Local Suicide, iako je oni sami radije nazivaju technodisco. Vrlo brzo počela ih je hvaliti publika i kritika, a Beatport ih je čak označio ključnim figurama dark disco scene. Upravo stoga jedni su od headlinera Overground Festivala koji će 14. i 15. srpnja na čarobnoj lokaciji Martinska kod Šibenika okupiti predstavnike novog elektroničkog zvuka.

Brax Moody počeo je puštati muziku 2004. u rodnom Münchenu sve dok nekoliko godina kasnije nije preselio u Berlin i ondje počeo surađivati na raznim projektima s Vamparelom. Naposljetku je ovaj par povezala ljubav, ali i zajednički projekt Local Suicide. “Par smo od 2008. i već nekoliko mjeseci nakon upoznavanja počeli smo zajedno DJ-ati”, otkrivaju. “Prve godine naše veze bile su turbulentnije, ali nakon što smo prošli kroz svakakve nevolje, toliko se dobro poznajemo da je zajednički život vrlo jednostavan i zabavan. Proputovali smo toliko zemalja, imali puno avantura, odsvirali preko tisuću nastupa zajedno, pa čak i ako se posvađamo, pet minuta kasnije svađa se zaboravi.”

m: Što je novo kod vas osim što stalno letite?

LS: Ah, da, glamurozan život stalnog leta! Srećom, uspjeli smo ugurati neke uzbudljive stvari između svih tih putovanja do zračne luke. Za početak, označite svoje kalendare jer će se 4. kolovoza naš EP s našim partnerom Skelesysom spustiti na glazbenu scenu poput snažnog udara meteora. Također imamo još neke uzbudljive suradnje s prijateljima s izvođačima u pripremi, kao i neke remixeve za neka sjajna izdanja. Između pokušaja da ne izgubimo svoju prtljagu, na našoj smo etiketi Iptamenos Discos pripremali zadivljujuća izdanja izvođača koje volimo kao što su Boys Shorts, Wiener Planquadrat, Curses i Psycho Weazel. No nećemo tu stati. Podižemo glazbene avanture na višu razinu s našim bendom Dina Summer. Sljedeći singl izlazi uskoro, a već smo počeli raditi na našem drugom albumu.

m: Čini nam se da evolucijom u glazbenoj industriji dark disco i slični smjerovi postaju sve mekši. U kojem smjeru bi se ta glazba mogla razvijati?

LS: Dark disco zvuk ide u različitim smjerovima što je dio njegove esencije. Postoji dark wave, EBM, italo, postoji melodičniji zvuk itd. Mislimo da je super što ovisno o raspoloženju, mjestu i gužvi možete ići u toliko smjerova, a da je to i dalje dark disco set.

m: Već imate iskustva s nastupima u Hrvatskoj, a posebno pamtimo vaš prošloljetni nastup u šibenskom Tunelu. Kako vam je bilo?

LS: Bilo je apsolutno nevjerojatno! Energija publike bila je izvan svih kategorija, a lokacija u dodala je sloj jedinstvenosti iskustvu. Bilo je to savršeno okruženje za vruću ljetnu noć uz zadivljujuću atmosferu. Također moramo istaknuti strast i predanost organizatora prema glazbi i stvaranju nezaboravnih događaja. Zaista je izvanredno svjedočiti kako je Rat Cat tim izgradio živu glazbenu scenu u gradu poput Šibenika. Unatoč manjoj veličini, uspjeli su stvoriti atmosferu koja parira nekima od najvećih glazbenih destinacija na svijetu. Impresivno je vidjeti kako su Šibenik pretvorili u središte elektroničke glazbe, privlačeći lokalne talente i međunarodne izvođače. Ovo je prvo izdanje njihovog novog festivala Overground, tako da smo super nabrijani!

m: Što očekujete na Overgroundu?

LS: Kao što možete zamisliti, imamo velika očekivanja i za ovaj posjet. Šibenik je za nas posebno mjesto i veselimo se vidjeti poznata lica te upoznati nove ljubitelje glazbe. Nadamo se da ćemo stvoriti još jednu nezaboravnu noć ispunjenu odličnom glazbom i vezom s publikom.

m: Kakvu nam donosite glazbu i “vibru”?

LS: Naša glazba je spoj različitih žanrova uz miješanje elemenata dark disca, acid housea, EBM-a i techna. U setovima volimo eksperimentirati i istraživati različite zvukove, uključujući klasične i suvremene utjecaje. „Vibra“ koju donosimo mješavina je euforije, zaraznih ritmova, zadivljujućih melodija i daška tame!

Local Suicide zvijezde su prve večeri Overground Festivala koji je zamišljen kao mali boutique festival s mediteranskim ‘easy’ ozračjem i atmosferom koja potiče na odmor i uživanje. Posjetiteljima će na raspolaganju biti sve potrebno za nezaboravni vikend uz more pod borovima zaštićene prirodne oaze Martinske, uključujući kamp i prigodne dnevne aktivnosti.

Na Martinsku iz Berlina stiže i jedan od najuzbudljivijih predstavnika novog zvuka Curses, koji je oduševio nastupom na posljednjem Stereotipu, zatim španjolski majstor Teniente Castillo, hrvatska klupska legenda Felver, beogradske DJ-ice Stellarcompanion i Johana, sve popularnije u Hrvatskoj, te rock and rave duo s gitarom, basom i ritam mašinama Auf Wiedersehen.

Ulaznice po pristupačnim cijenama za ovaj ljetni spektakl dostupne OVDJE.

Također, preko Mixmag Adrije možete nabaviti povoljnije ulaznice. Entrio promo kod "mixmagADRIA-promo" nudi 20% popusta na festivalsku ulaznicu kao i za Day Zero. Za povoljne ulaznice kliknite OVDJE!

Next Page
Loading...
Loading...