Search Menu
Home Novosti Menu
Intervjui

Rudosa: “Radite na svom zvuku i ne slijedite previše trendove”

Njegove se techno stvari vrte u setovima Carla Coxa, Richiea Hawtina i Amelie Lens, ima svoj label Moments in Time i glazbenu školu a evo što je rekao za naš portal

  • Roberta Novosel I Foto: Rudosa press
  • 19 June 2020

Jedno od imena koje je obilježilo underground krugove zasigurno je Rudosa koji je osvojio, ne samo područje Velike Britanije, nego i ostatak svijeta. Njegovi se techno ritmovi, osim u vlastitim setovima, vrte i po nastupima najvećih imena kao što su Amelie Lens, Carl Cox, Richie Hawtin i mnogi drugi. Prije nego što je osnovao vlastitu izdavačku kuću Moments In Time, imao je priliku objaviti svoje stvari za izdavačke kuće poput Suare, Noir Music i Phobiq Recordings. Svoju glazbenu karijeru zapečatio je na ljestvicama Beatporta koje je poharao svojim EP-om “Move With Me”, ali i “Obsolescense” koji je zaslužan za osnivanje labela. Rudosa je svoje uspjehe iskoristio kao motivaciju za dodatan rad te se odlučuje za pokretanje glazbene škole Make Me A DJ koju danas krase čak četiri studija. Friško je u igri i mjesečni radijski show o kojem možeš saznati u nastavku, zajedno sa savjetom koji je dao početnicima.

m: Sjećaš li se svog prvog iskustva u klubu koje te je navelo na razmišljanje da se i sam okušaš u glazbi?

R: Da, moje prvo iskustvo bilo je za Creamov rođendan u Liverpoolu na Tiëstu, u Nationu. U istom razdoblju izlazio sam svakoga vikenda u Sankeys i uživao u različitim partyjima koje su organizirali petkom i subotom. Već od samoga početka znao sam da je to ono što želim raditi. Godinama ranije, haha.

m: Nedavno je objavljena tvoja nova stvar „Deeper Expectancy“ na Umekovoj izdavačkoj kući, 1605. Koliko dugo je trajao proces stvaranja i kako ste se uopće povezali ti i Umek?

R: Zbilja se brzo to sve izdešavalo. Umek je već neko vrijeme puštao moje stvari, tako da me kontaktirao na Instagramu pitajući imam li potencijalnu glazbu za label. Taj tjedan radio sam na “Deeper Expectancy”, direktno sam mu poslao tu stvar i ona mu se svidjela, tako da je nakon toga sam predložio ideju da bi se stvar dobro uklopila na idućem 4 track VA-u.

m: Tvoje pjesme podržali su neki od najvećih izvođača u industriji te se i tvoj EP popeo u Top 5 na ljestvicama što je zaista pohvalno. Imaš li kakav savjet za nove izvođače kako slijediti tvoj put?

R: Moj savjet bi bio naporno raditi na svom zvuku i ne slijediti previše trendove. Uspostavite što više kontakta s ostalim izvođačima i pošaljite im glazbu za setove. Često se desi da mi pristignu previše demo stvari za moj label Moments In Time i onda se ni ne pogledaju. Ponekad je bolje usredotočiti se na slanje glazbe DJ-evima i loviti videe na kojima ju oni puštaju. Prilike za objave na izdavačkim kućama doći će prirodno nakon toga.

m: Pokrenuo si i svoju glazbenu školu "Make Me A DJ" koja je iz ničega narasla u zgradu s 4 studija. Uz sve to na ono što imaš sada, na što ste si najviše ponosan?

R: Mislim da bi to bila mogućnost da pomognem ljudima ostvariti njihove snove, baš kao što sam i ja imao tu priliku nakon što sam otišao poslušati Tiësta. Tako da mislim da bi to bilo ono najbitnije, baš kao i stvaranje ugodnog okruženja za osoblje i korisnike koji dolaze stvarati glazbu i učiti.

m: Osim što organiziraš glazbenu školu, vodiš i izdavačku kuću Moments in Time; koja je bila prva stvar koja je ikada objavljena na njemu?

R: Prvo što je bilo objavljeno je moj EP “Obsolescence” koji je jako dobro prihvaćen. Nakon što je nastala ta stvar, znao sam da je to savršena prilika za osnivanje labela jer je već tada bila naveliko podržana od Amelie Lens i ostalih, tako da se stvarno stvorio dobar hype oko toga.

m: Uz sve to, lansirao si i radijsku emisiju “Moments In Time Radio”, postoje li neki izvođači koji su ti zapeli za uho, a mi još nismo čuli za njih?

R: Da, mnogo ih je! S nekima koji s kojima sam surađivao na labelu bili su prijatelji i voljene osobe čija se glazba često može pronaći u mojim setovima. Blicz, Hush & Sleep, Gijensu, Deform, Airod, Allignment, čije skoro pa sve stvari koje stvara puštam, a volio bih da postane i dio izdavačke kuće te radijske emisije, te mnogi drugi.

m: Otkako je krenula pandemija, jedna stvar je sigurna, a to je da će doći do kompletne promjene na svim područjima. Što misliš kako će izgledati rave scena?

R: Krenuo bih s pretpostavkom da će sve ovisiti od zemlje do zemlje tako da ću vjerojatno svoje prve nastupe imati u Velikoj Britaniji, a kasnije će se otvoriti prilike i po Europi i dalje. Mislim da će industrija započeti s manjim događajima i ograničenim kapacitetom, dok se sve ne poboljša. Lako je pokleknuti ka lošim mislima, no ja na to gledam pozitivno i gledam to kao priliku za još veći rast u Velikoj Britaniji.

m: Produciranje glazbe, vođenje izdavačke kuće i glazbene škole, radijska emisija, gledajući sve to, izgleda kao da te ništa ne može zaustaviti. Što možemo očekivati iduće?

R: Mislim da sam većinu toga u životu postavio kako treba tako da jedino što želim je nastaviti s rastom u svim dosadašnjim projektima. Stižu izdanja na Terminam M-u, Moments In Timeu, tako da popratite to. :)

Next Page
Loading...
Loading...