Search Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Raport: Jazz in the House

Provjerite atmosferu s genijalnog koncerta koji je spojio Jazz orkestar HRT-a pod ravnanjem dirigenta Mirona Hausera i PEZNT-a, glazbenog producenta i DJ-a

  • Mixmag Adria | FOTO: Renato Branđolica za HRT
  • 11 November 2022

Još se zbarajaju dojmovi s nesvakidašnjeg koncerta 'Jazz in the House' održanog u srijedu u zagrebačkom Muzeju Suvremene Umjetnosti. Baš kako se i najavljivalo, na sceni su se spojile dvije energije, ona Jazz orkestra HRT-a pod ravnanjem dirigenta Mirona Hausera i PEZNT-a, glazbenog producenta i DJ-a. PEZNT, odnosno Tomislav Pasanec svoj je izričaj isprepleo sa zvukom Jazz orkestra HRT-a, zahvaljujući bliskoj kreativnoj suradnji s aranžerima – Lukom Žužićem, Makom Murtićem, Brunom Bišćanom i Brunom Matić, a onda i izvođačkoj s članovima Jazz orkestra HRT-a pod vodstvom Mirona Hausera. Čuli smo tako 12 house pjesama u izvedbi spomenutih aktera a rezultat je bila rasplesana puna dvorana Gorgona jer je rijetko tko mogao ostati imun na dobiveni groove.

Među pjesmama koje su se mogle čuti bile su PEZNT-ove autorske stvari “Be Somebody”, “Doin' My Thing”, “Pelin”, “Burek”, da nabrojimo samo neke, premijerno izvedena njegova nova pjesma “Reach For You” te fantastična verzija klupskog hita “Jaguar” čijeg se aranžmana prihvatio sam Miron Hauser. “Htio sam aranžirati ‘Jaguara’. Sve dok to nisam počeo raditi...“, izjavio je maestro koji je nakon svake pjesme publici otkrivao što su upravo odsvirali te koja je pjesma sljedeća.

“Nemam riječi za ovo što se dogodilo! Glava mi radi tisuću na sat jer još uvijek procesuiram ali kada vidim koliko je dobar štimung bio i koliko ljudi je podijelilo svoje snimke, dolazim do zaključka da ovaj projekt i suradnju treba nastaviti. Groove je bio pravi i od srca”, poručio je PEZNT.

A dok čekamo nove nastavke ove genijalne suradnje, napomenimo da se snimka koncerta “Jazz in the House” može poslušati na Trećem programu Hrvatskoga radija u srijedu, 16. studenog u 20 sati. Također, uskoro se očekuje i televizijska snimka o čemu ćemo obavijestiti na vrijeme.

U nastavku pogledajte fotogaleriju s koncerta!

Next Page
Loading...
Loading...