Search Menu
Home Novosti Menu
Intervjui

Jonas Blue: “Sviđaju mi se novi trendovi; dobra glazba je dobra glazba i uvijek sam tu za nju bez obzira na stil”

Razgovarali smo s britanskim producentom koji je osvojio publiku hitovima kao što su “Perfect Strangers”i “Fast Car”

  • Ela Radić | FOTO: Press
  • 31 January 2022

Posljednjih godina Jonas Blue ime je brzorastuće ime na britanskoj i svjetskoj glazbenoj dance sceni. Zahvaljujući hitovima “Perfect Strangers”i “Fast Car” postao je jedan od najvećih elektroničkih/pop producenata, s karijerom u kojoj je prikupio više od 12 milijardi globalnih streamova, s više od 120 certificiranih platinastih izdanja za više od 60 milijuna singlova. Surađivao je s artistima kao što su Jack & Jack, Raye, Tiesto, Rita Ora, Joe Jonas, MK & Becky Hill, Liam Payne, HRVY, Paloma Faith i Ava Max. Upravo je završio singl 'Don't Wake Me Up' s mladim bendom Why Don't We i tim smo povodom razgovarali s njim.

Novu pjesmu poslušajte OVDJE a u nastavku pročitajte što misli o glazbi danas, je li očekivao ovaj uspjeh te koji su mu budući planovi.

m: Krenimo s najnovijim vijestima, tvojom suradnjom s bendom u usponu Why Don't We na singlu ‘Don’t Wake Me Up’. Što nam možeš reći o ovoj suradnji i pjesmi? Kako je bilo raditi s dečkima?

JB: WDW su sjajni, imaju uistinu izvanredne vokale i pričao sam s njima online o suradnji otkako su me kontaktirali još 2019. Bilo mi je zadovoljstvo raditi s njima, oni su dobri dečki s ogromnom količinom talenta. Pjesma govori o pronalasku svoje prave ljubavi u snu i pa ne želiš biti probuđen; svi smo bili u takvom snu iz kojeg se jednostavno ne želimo probuditi...to je suština pjesme, to je pop pjesma, ali ima dubine ako poslušate tekst.

m: Kako bi opisao svoj trenutni kreativni, glazbeni proces? Koje alate obično koristiš? Gdje obično ideš po inspiraciju? Je li se ova najnovija suradnja s Why Don't We razlikovala od tvog uobičajenog rada ili ne?

JB: Koristim Logic u studiju i imam cijelu sobu vintage sintisajzera, a ovih je dana splice postao važan tool za mene, posebno na sessionima na kojima želim brzo pokrenuti stvari. Otkako je korone, bilo je mnogo više co-writinga preko zooma; nisam bio u mogućnosti biti u studiju i pisati i snimati onoliko koliko sam znao prije i koliko bih želio. Ipak, i taj rad na daljinu, suradnja s ekipom iz drugih dijelova svijeta može dovesti do nevjerojatnih rezultata.

m: Kada napraviš stvar, tko je obično prva osoba (ili ljudi) koji preslušaju taj novi materijal?

JB: Prvo posluša moj menadžer, zatim je tu i mala skupina mojih ljudi od povjerenja kojima pustim stvar i uvijek jedva čekam čuti njihove povratne informacije. Tu je i moja mlađa sestra koja je uvijek bila jako važan dio tog početnog procesa chekiranja nove glazbe. Dobro je imati i nekoga van industrije da sluša, da pruži drugačiju perspektivu i to kod nje jako cijenim...

m: Koliko sati dnevno provodiš u studiju?

JB: Što se tiče vremena, nekad mi treba tri sata da završim stvar a nekad i tri godine! Zato nemam jednostavni odgovor na to pitanje, ovisi o kreativnom flowu.

m: Kako bi opisao svoj zvuk i stil u ovom trenutku svoje karijere? Bi li rekao da se razlikuje od vremena hitova “Perfect Strangers” i “Fast Car”? Kad smo već kod tih pjesama, jesi li očekivao da će steći toliku popularnost? Općenito, kada napraviš pjesmu, možeš li predvidjeti kako će publika na nju reagirati?

JB: Mislim da uvijek pokušavam pronaći način da moje pjesme imaju neki pozitivan vibe, od “Perfect Strangers” do “Don’t wake me up”, one imaju tu jednu zajedničku nit.. Nisam očekivao da će “Fast Car” biti toliko hit kakav je postao kao što je to bilo, li pokazalo se da je stvar izašla u pravo vrijeme. Što se tiče stvari “Perfect Strangers” utiho sam vjerovao u nju jer smo se jako potrudili oko tog drugog singla. Jako je teško predvidjeti, ali idem po svome, ako se zbog pjesme osjećam sjajno i dira me, samo se nadam da će taknuti i druge.

m: Što misliš o trendovima i dance sceni ovih dana? Slušaš li samo plesnu glazbu ili inspiraciju pronalaziš u nekim drugim glazbenim žanrovima?

JB: Slušam puno glazbe od popa 90-ih do Bossa Nove 60-ih i funka i disca 70-ih. Inspiracija može doći s bilo kojeg mjesta, iz bilo kojeg od ovih stilova, a također i od nove glazbe. Sviđaju mi se novi trendovi, dobra glazba je dobra glazba i uvijek sam tu za nju bez obzira na stil.

m: Kad govorimo o inspiraciji, što bi rekao, tko te je najviše inspirirao u životu i karijeri?

JB: Prvenstveno moj tata koji me od malih nogu podržavao da se bavim glazbom, zatim Max Martin i Calvin Harris koji su moja najveća glazbena inspiracija.

m: Poznat si po radu s mladim, novim artistima. Možeš li s nama podijeliti neka od imena na koja bismo trebali obratiti pažnju?

JB: Postoji britanski bend koji volim pod nazivom MIYA MIYA, a također sam veliki obožavatelj britanskog RnB pjevača po imenu Tyler Lewis.

m: Čini se da sve COVID okolnosti (lockdown, nedostatak nastupa) nisu utjecale na tvoju kreativnost, bio si jako zaposlen u studiju. Ali, nedostaju li ti live nastupi, turneje? Koliko ti se život promijenio zbog COVID-a?

JB: Ahh, jako mi nedostaju redoviti nastupi, biti pred gomilom i hraniti se njihovom energijom i nalaziti u tome inspiraciju... Nedostatak toga ostavio je prazninu koju jedva čekam popuniti i jedva čekam opet ići redovno na put. Bilo je lijepo provesti više vremena kod kuće i u studiju, ali sam spreman za ponovnu turneju!

m: Možeš li s nama podijeliti neke svoje buduće planove?

JB: Novi album stiže kasnije ove godine!

Next Page
Loading...
Loading...