Search Menu
Home Novosti Menu
Blog

Nova kolekcija printeva “Gods of Synth” slavi ikone elektroničke glazbe

The Prodigy, New Order, The Belleville Three, Delia Derbyshire i drugi glavne su zvijezde dizajna u stilu 80-ih

  • Mixmag | Foto: Mixmag
  • 19 August 2020

Ilustrator i dizajner Andy Tuohy predstavio je novu kolekciju printeva “Gods of Synth” koja slavi ikone elektroničke glazbe. Riječ je o 17 printeva koji predstavljaju umjetnike kao što su The Prodigy, The Belleville Three, New Order, Depeche Mode, Gary Numan, Eurythmics, Devo, Stanton Warriors, Wendy Carlos i Delia Derbyshire u stilovima koji podsjećaju na umjetnost iz 80-ih godina.

Govoreći o kolekciji, Andy je rekao: “Pokret new wave synth imao je ogroman utjecaj u mojim tinejdžerskim godinama. To nije bila samo glazba, bila je to grafika i video povezani s umjetnicima; nemoguće je razmišljati o New Orderu bez covera albuma koje je stvorio Peter Saville ili cool, 'arty' europskih utjecaja u video spotovima Eurythmicsa. Ovi umjetnici pomicali su granice tehnologije kako bi stvorili nešto jedinstveno što, nakon 40 godina, i dalje izgleda aktualno i svježe”, otkrio je i dodao: “Primijenio sam sličan stil elektroničkog časopisa iz 80-ih da bih odrazio prirodu glazbe. Koristeći minimalnu paletu od dvije do tri boje i točkasto probiranje nijansi”.

Printevi veličine 40cm x 40cm tiskani su na velikim, teškim Hahnemühle papirima a prodaju se za 130 funti. Postoji ograničena edicija od 100 za svaki dizajn, gdje je svaki print potpisan od strane artista koji je na njemu.

Idite na web stranicu Andyja Tuohyja za sve informacije i za kupovinu, a printeve možete pogledati u nastavku.

Load the next article
Loading...
Loading...