Search Menu
Home Novosti Menu
Blog

Pogledajte nikad prije viđene fotke Daft Punka, Davida Bowiea, Princea i drugih

Dio prihoda od prodaje printeva donirat će se fondu za pomoć ugroženoj glazbenoj industriji uslijed COVIDA-19 kao i organizaciji koja se bori za rasnu pravednost

  • Mixmag I Foto: Mixmag
  • 12 July 2020

Iz VaultWorksa dolazi kolekcija rijetko ili nikad prije viđenih fotografija nekih od najpoznatijih glazbenih ikona. Među njima su i Daft Punk prije nego su počeli nositi kacige (na naslovnoj slici), Amy Winehouse, Aaliyah, David Bowie, Prince, Grace Jones, Jay-Z, Rihanna, 50 Cent i Kanye West. Fotografije potpisuju Phil Knott, Tim Bret-Day i Derrick Santini.

Fotografiju Daft Punka snimio je Phil Knott u Parizu 2000. o čemu je rekao: “Ideja iza snimanja bila je stvoriti crtane likove koji vire iza ugla. Oboje nose gumene maske, poput pljačkaša banke, ali svejedno možete vidjeti njihova lica.”

Fotografiju Davida Bowieja snimio je Tim Bret-Day 1999. godine, dok se Bowie spremao postati prvi izvođač koji je neki svoj album (“Hours”) stavio dostupnim za downloadiranje prije objave fizičke kopije.
“Bio je to potpuno neočekivan poziv. Sjedio sam kod kuće i gledao televiziju sa svojom ženom kad je Bowie nazvao. Mislio sam da me netko zeza, da samo oponaša njegov glas. Stalno sam pitao tko je to a on se smijao, i to je trajalo oko 5 minuta. Bio sam siguran da se netko sa mnom zajebava”, rekao je Tim Bret-Day.

U prodaju su stavljena grafička izdanja u limitiranom broju, a 25 posto prihoda od prodaje donirano je za podršku industriji zabave zbog ekonomske krize uslijed pandemije COVIDA-19 te borbi za rasnu pravednost. To će se realizirati kroz donacije dobrotvornim udrugama MusiCares i Color of Change. MusiCares su osnovali COVID-19 Fond za pomoć kako bi pomogli ljudima u glazbenoj industriji, a drugi je skupina od 1,7 milijuna članova koja se bori za zaustavljanje nepravde protiv crnaca u SAD-u.

Dodatne pojedinosti o tome kako kupiti printeve možete naći na web stranici VaultWorksa a niže pogledajte neke od fotografije uz pripadajuća objašnjena footgrafa.

Amy Winehouse snimljena 2003., ubrzo nakon što je potpisala za Island Records. “Bilo je to u počecima njezine karijere, kad još nije sve poludjelo i dok je još Amy bilo dopušteno da bude svoja”, kaže Phil Knott.

Aaliyah, autor Phil Knott, 1997.

Prince, s maramom preko lica, na Wembley Stadiumu 1995., sa tadašnjom djevojkom a kasnije suprugom Mayte Garciom.

Kanye West
“Ova fotografija je u jazz stilu, recimo Blue-Note era. Kanye je sam, duboko u svojim mislima”, kaže Phil Knott o fotografiji koja je nastala u New Yorku.

Jay-Z, Phil Knott, London, 1997.

Load the next article
Loading...
Loading...