Search Menu
Home Novosti Menu
Glazba

Kolovoz: 10 najboljih regionalnih techno djela

Sprechen Sie techno?

  • Mixmag Adria
  • 12 September 2019

Unatoč meteorološkim uvjetima u kolovozu, producenti su bez milosti bili spremni sjesti u sudio, zasukali rukave i odraditi vrhunsku glazbu. Zahvaljujući njima naši su dani bili ispunjeni snažnim ritmovima, a kao što je znanstveno dokazano zvukovi naglašenog ritma dižu raspoloženje. Cijela je redakcija uvijek u euforiji kad slušamo nove regionalna techno izdanja, no proteklih je mjesec dana to imalo posebnu težinu. prije nego što navedemo deset naslova koji su po mišljenju cijele redakcije najbolji, red je da navedemo i djela koja su definitivno vrijedna spomena, ali možda za dlaku nisu ušla u interno finale.To su prije svega Milos Pesovic sa svojim Ep-om Options, te Worda s Meant To Be, a posebni je dojam ostavio i Dante Benami sa svojim oldschool acid electro leftfield singlom Believe, koji je zarazio mali, ali fanatičan dio redakcije. A sada da vam predstavimo naših top deset.

10 Kristina Lalic - Perfect System

Od kad je zamijenila baletne papučice s distorziranim elektroničkim bubnjevima, perspektiva Kristine Lalić više nikada nije bila ista. Njena transformacija od potencijalne primabalerine do prve dame beogradske elektronike, stvorila je od Kristine ljepoticu i zvijer u jednom. Lalić figuru na kojoj bi joj zavidjeli i mnogi profesionalni modeli, održava žestokim ritmovima koji ispunjavaju i ovaj EP. Dva beskompromisna hard techno uratka djeluju na organizam efikasnije od bilo kojeg energetskog pića.

Izdanje nabavite ovdje, a ulomke poslušajte u nastavku.

09 The Alchemical Theory - Eternal Return (Volster Remix)

Uroboro je ime EP-a koji se sastoji od pet zvučnih zapisa. Jedan od njih je i Eternal Return, koji nam najbolje zvuči u Volsterovom remiksu. Iskusni Osječanin preobrazio je originalni rad u renesansu zvuka kakvim su karijere stvorili detroitski stari majstori. No, ipak Volster se ne zadržava na osnovama, već superiornim produkcijskim znanjem i inteligentnim aranžmanskim intervencijama cijeli projekt diže na sasvim novi nivo koji zaslužuje divljenje.

Izdanje nabavite ovdje, a ulomke poslušajte u nastavku.

08 Chipi - Boarding Flight

Još do nedavno navijali smo za njega dok je objavio prvo djelo na globalno moćnoj etiketi Suara, a sada je na njoj udomaćen kao da je oduvijek tamo i pripadao. I jest, samo vlasnik izdavačke kuće i međunarodni superstar Coyu to još do nedavno nije znao. Prvi uradak na izdanju Alpha Sides Vol. IV, na kojem se uz Chipija nalaze Axel Karakasis, Tobias Lueke, Manuel Di Martino, N.O.B.A i Toni Alvarez zasluženo je smješten na toj poziciji, jer je jednostavno vrh vrhova! Karakterističan po svojoj kombinaciji acid i LoFi primjesa, Chipi ovoga puta koristi i poznati James Brownov vokal.

Izdanje nabavite ovdje, a ulomke poslušajte u nastavku.

07 Filthy Kid - Rotten

Wild Cards 05 je izdanje etikete Pursuit, sastavljeno od šest ekskluzivnih zvučnih zapisa za koje su zaslužni Rob Hes, LAAT, Lluis Ribalta, Black Odyssey, Globurst, Cachette i naravno Filthy Kid. Vjerojatno nikad nećemo saznati što je autora natjeralo da svoje djelo nazove trulim imenom, no ništa vezano uz njega nije u stanju raspadanja, osim možda zidova u našem uredu kad odvrnemo razglas do kraja. Ovaj je glazbeni uradak izvrsno aranžiran, tehnički kristalno oblikovan, a zvuči suvremeno i naći će svoje mjesto u sve više interkontinentalnih DJ setova, jer to i zaslužuje!

Izdanje nabavite ovdje, a ulomke poslušajte u nastavku.

06 Marc Grabber, Guzy - Nubo

Dva originalna zvučna zapisa plus dva remiksa za koje su zaslužni Tony Casanova i Sandeep, čine ovo senzacionalno izdanje koje je objavila izdavačka kuća Wildfang Music. Glazba od koje se svi naježimo djeluje mekano i lagano u odnosu na sve uratke s ove liste, no slušajući fluidne aranžmane postajemo svjesni kako cijelo izdanje ima kumulativnu razornu moć oslobađajući veliku kinetičku energiju koja probija i najdeblje barijere koje ljudi stvaraju oko sebe. Još jedno melodično techno izdanje koje nas je zarazio na prvo slušanje.

Izdanje nabavite ovdje, a ulomke poslušajte u nastavku.

05 Sinisa Tamamovic - Mind Pass

Siniša je stari majstor koji kad sjedne u studio nikad ne izlazi praznih ruku. Još jedno djelo koje dokazuje kako uz minimalan broj elemenata Tamamović stvara napetost koja kod slušatelja sugestivno djeluje na motorički sustav. Nije ni čudo da je ovaj uradak završio na kompilaciji eminentne etikete Octopus Recordings kao ključni dio miksa Psychological Manipulation poznate DJ dive Michelle Sparks.

Izdanje nabavite ovdje, a ulomke poslušajte u nastavku.

04 INSOLATE - He Said, She Said

Kad god se spominje njeno ime, teško je suzdržati se od komplimenata koje ova dama zaslužuje. Zato ćemo se koncentrirati na novo izdanje 10 Years of BEK Audio (Part 1), koje se sastoji od pet zvučnih zapisa. Rame uz rame s legendama što su DJ Rush, Gary Beck, Slam, Mark Broom, nalazi se i INSOLATE. Postoji li veći kompliment od svijeta koji je sam stvorila? Ni govora! Uživajte u njenoj glazbi!

Izdanje nabavite ovdje, a ulomke poslušajte u nastavku.

03 RanchaTek & Dino Maggiorana, - Toxic EP

Jedno izdanje s tri zvučna zapisa od kojih je zaista teško reći koji je bolji. Možda je to ipak naslovno djelo, koje predstavlja personifikaciju novog vala techno zvuka temeljenog na old school principima devedesetih. Radi se o funkcionalnoj glazbi punoj dizalica, aranžmanskih intervencija i euforije koja razvaljuje na velikim festivalima, ali i malim mračnim klubovima. Glazbeni izražaj koji u sebi sadrži dozu rave naboja, ali i dostojanstvo moderne produkcije.

Izdanje nabavite ovdje, a ulomke poslušajte u nastavku.

02 D.R.N.D.Y - Spirit Of Ecstasy

D.R.N.D.Y je Niš na karti svjetske techno produkcije upisao velikim slovima, a prastare motive grada kao što je Ćele-kula ili Konjsko groblje, zamijenio je pozitivnim nabojem euforične glazbe koju stvara. Šarmantan, duhovit i nadasve kreativan D.R.N.D.Y je svoj zadnji uradak uvrstio na kompilaciju Mutual Respekt, Vol. 5 etikete Respekt Recordings, čime je stekao još veće poštovanje međunarodne zajednice.

Izdanje nabavite ovdje, a ulomke poslušajte u nastavku.

01 Stanny Abram & BILBONI - Lockheed

Budući da se radi o izboru techno glazbe, fanfare ne dolaze u obzir, no elektronički bubnjevi sa stare dobre TR 909, biti će sasvim dovoljni. Prije mjesec dana spomenuli smo da je Stanny Abram jedan od najproduktivnijih glazbenih stvaratelja u regiji, no kad je uz njega BILBONI bilo kakva konkurencija je zanemariva. To dokazuje i njihovo novo zajedničko izdanje koje kombinacijom strasti, uzbuđenja i čiste ekstaze, postiže da se naše radno mjesto svakim novim slušanjem nekontrolirano pretvara u neobuzdani techno party.

Izdanje nabavite ovdje, a ulomke poslušajte u nastavku.

Loading...
Loading...