Search Menu
Home Novosti Menu
Glazba

VINYL TJEDNA: Andhim - Buenos Aires [Superfriends Records]

Oduševljenje uz izdanje na žutom vinilu

  • Damir Ludvig
  • 11 September 2019

Ovo je izdanje stiglo putem portala deejay.de. Iako ćete pravi dojam dobiti tek kad čujete kako to zvuči na vinilu, inserte možete poslušati pritiskom na ikonu PLAY ►

A1 Andhim - Buenos

Kao i obično kad dođe do uzlaza nekog trenda, stvara se očekivanje najezde glazbe nastale pod istim utjecajem. Od kad su etnički elementi ponovno u usponu na playlistama DJ populacije, zanimljive su udaraljke i neuobičajene tonalne kombinacije ponovno na repertoaru. Uradak na A-strani upravo je u skladu s tim trendom. Potpuno neobično, lagano i neopterećeno regulama house glazbe, djelo nas odvodi na putovanje u divljinu. Uz plemenske svirale i kombinaciju digitalnih i analognih udaračkih instrumenata, ova gotovo ambijentalna avantura nenametljivo se, ali sugestivno nameće snagom svoje originalnosti. Kao i sva ostvarenja s potpisom Andhim i ovo je iskorak u nepoznate vode. Iako projekt i dalje sadrži elemente koji mu daju prepoznatljivost, ona nije ukalupljena i žudi za slobodom izražavanja.

A2 Andhim - Aires

Drugo djelo na A-strani odiše nostalgijom. Od klavira, pa do izbora zvukova ranih ritam mašina, očito je prisutan Balearic utjecaj s kraja osamdesetih. Veseli instrumental koji budi pozitivno raspoloženje priča priču koja predvodi eri erupcije klubova na Ibizi i ostalim dijelovima svijeta. Aranžman koji zadržava dozu naivnosti iz prvog Ljeta Ljubavi, danas zvuči ponovno svježe i inovativno kao i u eri kad je programiranje sequencera bila vještina koja je graničila s poznavanjem robotike. U svakom slučaju, osmijeh mi se ne skida s lica dok već pet put slušam ovu simpatičnu ljetnu temu koja me podsjeća na djetinjstvo.

B1 Last Song

Okrenuvši ploču na B-stranu i prebacivši brzinu s 33 na 45 okretaja, pokrećem zadnji zvučni zapis na ovom izvrsnom vinilu. Iako su mi djela na A-strani izuzetno draga, neusporediva su s B-stranom. Kao da su Simon² i Tobias Müller, koji stoje iza projekta željeli reći:"Dosta zafrkancije!", te odlučili stvoriti balans produkcije, melodije i aranžmana koji je izložbeni primjerak na zidu najvećih glazbenih postignuća godine. Ugodna, ali jednostavna tema razvija se u čarobni uradak koji toplim basom i precizno strukturiranom formom nadmašuje sve njihove dosadašnje singlove. Sve u svemu ovo izdanje zaslužuje mjesto u kolekciji svakog ozbiljnog vinilnog DJ-a, ne samo zbog njegove atraktivne žute boje, već prije svega zbog sadržaja koji oduševljava.

Load the next article
Loading...
Loading...