Search Menu
Home Novosti Menu
Intervjui

Reportaža s ovogodišnjeg Legacy Festivala

Ivo T. Montina iz Cortex Thrilla za Mixmag Adriju govori kako je bilo na jubilarnom, desetom izdanju ovog belgijskog festivala

  • Mixmag Adria | Foto: Cortex Thrill
  • 14 June 2023

Prošli vikend, točnije 9. i 10. lipnja 2023. na Zilvermeer Molu u Belgiji održano je deseto, jubilarno izdanje Legacy Festivala. Među brojnim izvođačima našli su se Roger Sanchez, Speedy J, Mauro Picotto, DJ Sash!, Snap!, ali i naš Cortex Thrill i to kao dio “Bonzai All Starsa”. Ivo T. Montina iz Cortex Thrilla je osmislio vizualni identitet jubilarnog izdanja ovog poznatog festivala a za Mixmag Adriju govori kako je bilo na ovogodišnjem izdanju.

m: Kakva je bila atmosfera na festivalu ali i u backstageu?

IM: Bilo je veliko zadovoljstvo družiti se s vrhunskim DJ-ima i izvođačima elektro glazbe.
Što se atmosfere tiče, te zvijezde su izuzetno prijateljski raspoložene, imaju odličan smisao za humor i apsolutno su profesionalne kada je vrijeme za nastup i dogovorili smo dosta suradnji za iduću godinu i izdanja. Dogovorili smo remi za JAY DEE-a, radit ćemo sa CJ Bollandom na singlu, neki nastupi su mogući u sferi festivalske glazbe a pri tome mislim na energični retro stlil s elementima melodic techna i trancea u novom ruhu sa kvalitetnim groovom i atmosferom, jer to se sve više vraća u Europi. Trenutno radimo dva stila pod istim imenom. Jedan stil je progressive house i to izdajemo za bonzai Progressive a drugi je retro/trance/club stil koji izdajemo baš za Bonzai Records kao nekada. Na samom festivalu je u oba dana bilo oko 27000 posjetitelja i atmosfera je bila fantastična i organizacija dobra od kvalitetnog ozvučenja, čistoće plaže, ponuda raznih i dobrog lineupa na 3 floora. Mi smo bili prisutni sa Bonzai All Stars na Bonzai Records floru.

Cortex Thrill, Nico Parisi i Mauro Picotto

m: Glavna zvijezda ove godine su bili SNAP!. Kakav je bio njihov nastup?

IM: 'Rhythm Is a Dancer', 'Ooops Up', 'The Power'... i niz hitova dua Snap su obilježili naše tinejdžerske dane i ostale u uhu sve ove godine. Iako se sastav mijenjao, stil koji su postavili ulazi u svaki atom tijela i nemoguće je ostati miran. Neopisiv je doživljaj biti između 10.000 rasplesanih posjetitelja - čak i oni koji su zakleti neplesači, na ovaj ritam plešu barem klimanjem glavom ili tapkanjem dlanom o nogu. Priznajem, iako slušam undeground i radim elektroniku, svima srce jače zakuca kad Penny Ford stane na podij - jednostavno žena je super karizmatična i tu energiju a lakoćom preuzima na publiku. Moja generacija koja je tada slušala hip hop i elektroniku je odrasla na SNAP!-u, Kraftwerku i Prodigyu, tako da oni su fuzija stilova i svaka im čast. :)

SNAP! i Cortex Thrill

m: Za 10 godišnjicu festivala napravljena je i posebna boca. Što nam možete reći o njoj?

IM: Kao dizajner, imam mnogo snova i sada se jedan od njih ostvario: stvoriti dizajn vrijedan luksuzne robe. Veliko mi je zadovoljstvo što mogu reći da sam sudionik dizajna kolekcionarske boce "10 Years Legacy Festival Luxury Bottle, 0.7l"! To je numerirano izdanje i dolazi s certifikatom o autentičnosti. Ukupno je proizvedeno samo 5 boca. 
Atributi koji ovu bocu čine tako dragocjenom i poželjnom su sljedeći: ručno je izrađena u Belgiji od Ilonke, čep boce je u kristalu od Val-Saint Lamberta, aluminij obložen smolom i bakrenim listićima, karbon 12k i titan. Ukupna zapremina 0,7 l pohranjena u Plexi Engraved Legacy Festival Display za ukupnu težinu od 3 kg. Dolazi uz 3 standardne boce votke, ruma i ružičastog gina, za potpuni hedonistički užitak

Montina Design na Legacy Festival luksuznoj boci Votke

m: Gdje ste nalazili ispiraciju za cijelu kampanju?

IM: U gotovo svim kulturama žuta boja predstavlja sunce, sreću i toplinu. S emocijama u srcu osmislili smo cijelu kampanju i uspješno napali ljude koji odaju istu energiju. Uz sve rasprodane ulaznice, preko 27 tisuća obožavatelja uživalo u ritmovima najbolje elektro glazbe. Kao dizajner Legacy Festivala 2023., moram priznati, bila je jedinstvena senzacija biti okružen sjajnim glazbenicima i naravno svim žutim jumbo plakatima. "Montina Design" sada radi dosta kampanja za evente po Belgiji i Njemačkoj. Prihvaćen je i vizual za Legacy Festival 2024. godine, tako da već je i to najavljeno sa LOYAL BIRD kartama i datum će biti 14 i 15. 06. 2024.

Next Page
Loading...
Loading...