Search Menu
Home Novosti Menu
Intervjui

Marko Felinger: “Underwater kreće s trećom sezonom!”

Klupski program Underwater kreće s novom sezonom u splitskom klubu Zenta

  • Mixmag Adria
  • 8 September 2019

14. rujna u klubu Zenta, lociranom u istoimenoj splitskoj uvali, klupski program Underwater otvara novu sezonu. Posebni gost ovog svečanog događaja je Damir Ludvig, najpoznatiji po svojim izdanjima na etiketama kao što su Café del Mar Music, PlattenBank, Baroque, nastupima u svim svjetskim metropolama kao što su New York, Los Angeles, Berlin, Tokyo, Tel Aviv i London, međunarodnim nagradama, te ciklusu Astralis, koji već više od 20 godina okuplja bezbrojne ljubitelje elektroničke underground glazbe.

Na otvorenju sviraju i sve popularniji Beepolar, rezident programa Antonio Jukić, te Osječanin Marko Felinger, umjetnički direktor koncepta Underwater. Markova ideja je repertoar temeljen na kombinaciji vrhunskih regionalnih i međunarodnih imena u kombinaciji s najboljim lokalnim talentima i budućim zvijezdama.

Više o konceptu programa Underwater razgovaramo s Felingerom, veteranom scene koji je upravo održao dva rasprodana cjelonoćna nastupa u istočnoj Slavoniji.

m: U proteklih si petnaestak godina postao jedno od neizbježnih hrvatskih imena koje je ostvarilo uspjehe u regiji, ali i internacionalno, pa čak i na Dalekom Istoku. Ipak, zadnje si tri godine najviše koncentriran na Underwater, serijal kupskih evenata u splitskoj Zenti. O čemu je riječ?

M: Već sam odavno iskusan u organizaciji klupskih događaja, a posljednji projekt kojeg sam se prihvatio je serijal koji uspješno plovi splitskom scenom. Underwater je nastao na samom početku rada kluba Zenta u lipnju 2017. S obzirom na to da su vlasnici kluba Osječani i da je iza nas već postojala dugogodišnja suradnja, ponuđena mi je prilika pokrenuti novi program u novom klubu. Imao sam ideju vodilju koja je na zadovoljstvo svih, prerasla u dugoročno uspješnu suradnju. Koncept je bio i ostao isti! Kroz kvalitetna domaća i inozemna gostovanja osvježiti splitsku elektroničku scenu i ponuditi nešto novo. Svaki event ima jednog nositelja tj. headlinera, a oko njega se onda uz rezidente i značajna lokalna gostovanja formira cijeli line up. Lokacija je do sada uvijek bila ista, a to je glavni floor smješten na katu kluba Zenta u Splitu. Program svake sezone kreće u rujnu i održava se do lipnja iduće godine.

m: Kakva je publika koja posjećuje Underwater evente?

M: Publika je raznovrsna, od mlađih entuzijasta koji se žele što bolje upoznati s elektroničkim zvukom do onih starijih ili iskusnijih čiju podršku imamo na svakom eventu. Ono što je svakako ohrabrujuće jest činjenica da je Underwater publika dosta otvorena i prati aktualan underground zvuk, te da vjeruje našem sudu kada je u pitanju odabir izvođača i repertoara.

m: Što smatraš najvažnijim skorašnjim promjenama na sceni elektroničke plesne glazbe?

M: Najveće promjene na sceni u posljednje vrijeme su sve jača izdanja izvođača s naših prostora i konačno jačanje svijesti o aktualnoj elektroničkoj glazbi. Nakon toliko godina življenja u prošlosti, osjeća se značajan pomak po tom pitanju. Do nedavno su nova izdanja slušali samo pripadnici DJ populacije, no danas i publika prati nova izdanja. Ljubitelji glazbe imaju svoje omiljene etikete i znaju što slušaju. To me jako veseli, jer zaključujem da ljudi ozbiljno shvaćaju i sve više cijene elektroničku glazbu.

m: Treća sezona predstavlja veliki korak u životu bilo koje klupske večeri, jer je jasno da su sve prepreke i sumnje već odavno rješene. No, koje se posebnosti mogu očekivati povodom otvorenja i kada se može očekivati sljedeći party?

M: Osim činjenice da je od zatvaranja druge sezone prošlo četiri mjeseca i da je publika itekako spremna za nastavak, važno je napomenuti da 14. rujna po prvi puta kao posebni gosti programa Underwater nastupaju Damir Ludvig i Beepolar, Kombinacija progressive, deep i melodičnog techno zvuka, ne samo da će obilježiti otvorenje treće sezone, već u sličnom tonu namjeravamo i nastaviti tijekom godine. Mogu spomenuti da je sljedeći Underwater već sredinom studenog, no detalje tog eventa za sad još ne smijem otkriti.

Load the next article
Loading...
Loading...