Search Menu
Home Novosti Menu
Blog

My Best Gig: Chambord

Pješčana oluja, kiša, problemi s opremom... Francuski dvojac piše o svom live setu na Burning Manu

  • Ela Radić I Foto: Privatni album
  • 8 May 2024

U rubrici u kojoj naši gosti pišu o svom najdražem DJ gigu, ugostili smo francuski DJ i produkcijski duo Chambord. Ovaj dvojac upoznao se još u srednjoj školi a 2013. godine su pokrenuli projekt Chambord 2019. Globalni lockdown iznjedrio je brojne produkcije kao što su Wonderland i Mamentia, na Blondishovoj etiketi (Abracadabra). Uslijedili su nastupi, od Burning Mana do Sonara, pokretanje vlastitog labela Around Midnight te brojnih novih zidanja. Jedno od njih je i remix Jaguar Jaguara ‘Born in Blue’, koji možete provjeriti OVDJE. U nastavku pak doznajte kako se dvojac proveo na svom live nastupu na Burning Manu!

Možda nije baš originalno, ali kao naš najbolji gig izdvojili smo naš live set na Burning Manu 2022., na brodu Art Car Mayan Warrior. Osjećaj koji je neopisiv, jedinstven, teško ga je prenijeti riječima. Svi DJ-evi koji nastupaju na Burning Manu imaju neku priču za ispričati, a i naša je prilično cool, iako je to bio jedan divlji rollercoaster pun stresa i radosti.

Prvo, to je bio naš debi u SAD-u, što je, naravno, značilo i naš prvi Burnig Man. Mayan Warrior pozvao nas je da u ponedjeljak navečer izvedemo naš live set na Art Caru. Burning Man nije piknik, sve je prilično intenzivno; samo stići do tamo zahtijeva ozbiljnu logistiku, čak i za posjetitelje. Ali kada imate live set, to je potpuno nova razina izazova. No, bili smo spremni. Nakon bezbroj tekstova i e-mailova, uspjeli smo pronaći našu opremu: Moog i MIDI klavijature u San Franciscu (što je dostavljeno taman u ponedjeljak, baš kad smo i mi stigli), zahvaljujući našim dobrim prijateljima, Nicoleo & Illich Mujica. Imali smo svoju manju opremu sa sobom, pa smo mislili da smo dobri. Ili smo barem tako mislili...

Jer, Burning Man nikada nije ono što očekujete; to i jest njegova ljepota. Nakon 11-satnog leta iz Pariza do San Francicsa, nakon čega je uslijedio sedam sati vožnje do Black Rock Cityja, konačno smo u ponedjeljak, u četiri ujutro stigli. Bez ikakve energije u našim tijelima.

Kao što možete zamisliti, prva noć na Burning Manu nije najlakša. Jet lag, uzbuđenje, buka, vrućina, prašina: nije baš najbolji recept za miran san. Dakle, nakon otprilike tri sata sna, sunce je izašlo, a naša misija je bila jasna: doći do naše opreme. Moog nas je čekao u 2:30 na istoku, a za MIDI keyboard smo se vozili četiri sata jugozapadno: 4-satna vožnja za dva komada opreme... Još jedna misija, još jedna avantura.

Ali hej, konačno smo sve dobili i oduševljeni smo što ćemo prvi put vidjeti Mayana u elementu. Otišli smo do Art Cara i rekli su nam da su zaboravili mikser koji smo tražili. Dakle, krenuli smo, pokušavajući pronaći Wi-Fi (usred pustinje, imajte na umu) za preuzimanje drivera. Na kraju smo svirali svoj prvi live set na Pioneeru umjesto na Allen & Heathu na koje smo navikli. “OK, live je napokon postavljen, sada jednostavno moramo raditi svoj posao", rekli smo jedan drugome.

Ali ne, ima još! Taman kad smo se spremali pokrenuti stvari, počela je masivna oluja. Pablo, vlasnik, rekao je da je velika i da ćemo morati premjestiti Art Car. Ali i da bi mogli početi sa setom, svejedno, u vožnji. Dakle, usred pješčane oluje, s vidljivošću na nuli, krenuli smo u naš set. Sve što smo mogli vidjeti bilo je nekoliko svjetala, a čak smo malo i pokisnuli - ali srećom, mikser je preživio. Na kraju se nebo očistilo i vidjeli smo stotine bicikala koji su pratili umjetnički automobil, što je bilo jako uzbudljivo. Nakon 25-minutne vožnje, konačno smo se parkirali i isporučili ono što nam je izgledalo kao izvedba naših života.

Kakva avantura! To je sjećanje koje će nas uvijek pratiti - u našim srcima, umu i svakom drugom dijelu.”

Next Page
Loading...
Loading...