Search Menu
Home Novosti Menu
Blog

My Best Gig: Moritz Hofbauer

Njemački live izvođač piše o gigu Factory 93 Presents Boris Brejcha (Schmitty, Moritz Hofbauer, Ann Clue & Boris Brejcha) koji se održao 3. rujna u LA-u

  • Mixmag Adria I Foto: Felix Hohagen Photography, Jason Myers i privatni album
  • 5 October 2023

“Mislim da je jako teško odabrati samo jedan gig jer je bilo toliko nezaboravnih trenutaka tijekom ove i prethodne godine, a mnogi od njih su mi jako posebni”, kaže nam Moritz Hofbauer, njemački live izvođač, novi gost naše rubrike 'My Best Gig'. Moritz se proslavio na Progressive House sceni s izdanjima za Stil Vor Talent, Heinz Music, JEUDI Records a njegove su pjesme dobile podršku nekih od najuglednijih izvođača, uključujući Dirty Doering, Township Rebellion i Marcusa Meinhardta da spomenemo samo neke.

Moritz je i najnoviji član Fckng Serious obitelji Borisa Brejche i često nastupa uživo na eventima te izdavačke kuće diljem svijeta. Za Fckng Serious će 10. studenog izdati i svoj dugoočekivani LP pod nazivom "In a Blurry World", a uoči objave očekuje ga i nastup na Amsterdam Dance Eventu 21. listopada. U nastavku doznajte koji svoj gig izdvaja kao jedan od najdražih i zašto:

“Jedan koncert mi odmah padne na pamet kada razmišljam o prošlim mjesecima; riječ je o nastupu koji se održao u Los Angelesu u Grand Parku, točno u središtu LA-a. Bio sam na turneji s Borisom Brejchom, uz Ann Clue i Deniz Bul, i to je bio posljednji nastup naše sjevernoameričke turneje u rujnu. Dva dana prije toga sam nastupao u Chicagu, a dan prije toga u Miamiju. Let od Miamija do LA-a traje oko pet sati. Dok smo sjedili u avionu, spremni za polijetanje, pilot nas je obavijestio da postoji tehnički problem s vratima aviona, te polijetanje u tom trenutku nije moguće. U početku nisam bio previše zabrinut jer je bilo još dovoljno vremena do LA-a. Međutim, nakon još sat vremena čekanja, pilot nam je rekao da moramo pronaći drugi način da dođemo do LA-a jer nije moguće letjeti tim avionom.

Sada je situacija postala kritična jer je prošlo dosta vremena, a sljedeći slobodni let bi ne bi krenuo na vrijeme za moj gig. U tom trenutku nisam mogao puno učiniti i samo sam se nadao da ću stići u LA nekako na vrijeme da ne propustim svoj set. Imamo nevjerojatan tim i učinili su sve što su mogli da nas brzo smjeste na drugi let za LA. Odvezli smo se do druge zračne luke, naručili hamburgere za let i napeto čekali polijetanje. Međutim, budući da je već prošlo dosta vremena, a već je bilo poslijepodne, postalo je očito da ću u svakom slučaju stići prekasno na zadani slot. Kao što sam ranije spomenuo, imamo najbolji tim, a Ann Clue je skratila svoj set, dopustivši da se svi ostali setovi malo pomaknu kako bih još uvijek stigao na vrijeme.

Sletjeli smo u LA oko 18:45, a moj slot je bio u 20:00. Autom sam krenuo ravno iz zračne luke do mjesta događaja i tamo sam stigao oko 19:30. Međutim, prije nego što počnem s nastupom, uvijek prvo moram postaviti opremu na pozornicu, što također traje još najmanje 20 minuta. Brzo sam se presvukao odmah iza pozornice i konačno bio spreman za nastup, točno na vrijeme u 19:55.

Budući da se toliko toga događalo cijeli dan, od trenutka kada sam napustio hotel u Miamiju i, većinu vremena, brinuo da ću propustiti svoj slot, u trenutku kada je sve konačno bilo spremno i kada sam trebao početi s nastupom, tek sam onda duboko udahnuo i odjednom počeo shvaćati koliko je tu ljudi, koliko je velika pozornica i sve oko mene. Bio sam izvan sebe od svega. Također, tijekom nastupa, svaki put kad sam pogledao gore u gomilu i vidio tornjeve LA-a u pozadini, činilo se tako nadrealno, kao da sam u filmu. Bilo je nevjerojatno i tada sam uživao u svakoj sekundi svog nastupa.”

Next Page
Loading...
Loading...