Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Najbolja techno, electro, electronica regionalna izdanja: veljača / februar 2023

Selekcija techno/electro/electronica izdanja regionalnih glazbenika za 02/2023

  • Mixmag Adria I Foto: Promo
  • 7 March 2023

Nekon nešto manje produktivnijeg 01.mj., u 02. je mjesecu ipak došlo do osjetnijeg kolektivnog buđenja kod većine naših regionalnih autora iz domene techna, electra i electronice (a vjerujemo i na svim ostalim glazbenim poljima). Kotačići se ponovno okreću, hardver i softver radi punim kapacitetom, zvučničke membrane vibriraju, idemo... Slijedi lista, nama najinteresantnijih, regionalnih techno, electro i electronica izdanja iz veljače / februara 2023.

10. Dom3n & I-K-O - Zeitbombe / Rawsery Records

Ovaj mladi slovenski hard techno tandem, sve je češće prisutan na ovim našim mjesečnim pregledima. Dečki se svojom konzistentnošću i produktivnošću, polako, ali sigurno, pozicioniraju među regionalne lidere u ovom žanru. Novi EP ''Zeitbombe'', s tri nove stvari i remiksevima Ekija i Lima Nylona, objavljuje engleski Rawsery Records.

BANDCAMP

9. Phyter & Joanna Coelho - Flight 52 / Powercore

A među hard technašima, u posljenje vrijeme, izrazito dobro kotira i Riječanin Phyter. Ovaj put izdvajamo EP ''Flight 52'' s četiri nove stvari, objavljen na njegovoj etiketi Powercore. Riječ je o uspješnoj interkontinentalnoj suradnji s brazilskom producenticom Joannom Coelho.

BANDCAMP

8. Celec - Just Dance Techno / Robotic

Hard segment naše liste završavamo s još jednim slovenskim autorom, Celecom i njegovim posljednjim EP-em ''Just Dance Techno'', na Roboticu. Osim originalne verzije, na EP-u se nalaze još četiri remiksa koje potpisuju redom Laylae,Pitch!, Tiento i CC Luna...

BEATPORT

7. djseanEboy and Oliver Carloni - Raw Emotions (RanchaTek remix) / Subtek Music

Američki Subtek Music objavljuje ''Raw Emotions'', dark/tribal techno singl kojeg potpisuju djseanEboy i Oliver Carloni. Osim originala, na izdanju je i izvrstan remiks beogradskog DJ-a i producenta, RanchaTeka.

BEATPORT

6. Volster - Exposition G / Exposition

Volster je redovan i točan u izbacivanju svojih singlova iz serije Exposition, a početkom veljače je objavio sedmi po redu, označen slovom G. Nakon što smo propustili singlove pod E i pod F, s ''Expostion G'' vraćamo Volstera na našu listu i jedva čekamo H, I, J, K, L, ...

BANDCAMP

5. Evolucija Zvuka - Human Hands And Analog Machines / Aceton Music

Bosanskohercegovački elektronički duo Evolucija Zvuka, objavljuje svoj drugi album, ''Human Hands And Analog Machines'', za hrvatski label Aceton Music. Album sadrži 10 novih djela koja, kao i njihov dosadšnji rad, ne priklanja posebno nijednom žanru elektroničke glazbe, već egzistira u međuprostoru između techna, industriala, progressiva, electra itd.

BEATPORT

4. Ilija Djokovic - Origin / Point Beyond

Nakon EP-a ''Quasar'' iz 08.mj. prošle godine, eto i drugog izdanja za Iliju Djokovica i njegovu etiketu Point Beyond Records. ''Origin EP'' sadrži tri nove Ilijine stvari, a osim naslovne, tu su i ''Plexus'' i ''Glue''.

BEATPORT

3. Art Was Art - Orwellian Nightmares (Stanny Abram remix) / ZEN DNA

Ako ste mislili da će ova lista proći bez Stannyja Abrama, prevarili ste se, jer eto ga, ovaj put na trećoj poziciji, u nama najdražem electro izdanju, ali u ulozi remiksera za singl ''Orwellian Nightmares'' tajanstvenog zagrebačkog producenta Arta Was Arta, a u izdanju minhenske etikete ZEN DNA.

BEATPORT

2. Umek & Harry Romero - I Just Can't Believe / 1605

Poznati njujorški house DJ i producent Harry Romero, nekoć poznat i kao Harry ''Choo Choo'' Romero, prije 20-ak je godina, na vrhuncu Subliminal Recordsa, teško mogao zamisliti glazbenu suradnju s nekim slovenskim techno producentom pa ipak, eto ga, 2023., objavljuje singl ''I Just Can't Believe'' s Urošom Umekom. Pa ni mi nemremo bilivit...

BEATPORT

1. Forest People - Impact Play / Trapez

''Impact Play'', EP s pet novih stvari Dragana Lakića aka Forest Peoplea je fenomenalan, tim više što ga objavljuje kultna etiketa Rileya Reinholda, Trapez iz Kölna, zaslužan za brojne uspješnice s početka milenija. Forest People je, na ovom izdanju, prilično deep i dark, pomalo minimal, ponešto driving i podosta hypnotic, ne nužno ovim redoslijedom...

BEATPORT

Next Page
Loading...
Loading...