Search Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Najbolja techno/electro/electronica regionalna izdanja: svibanj/maj 2021

Selekcija techno/electro/electronica izdanja regionalnih glazbenika iz 05/2021

  • Boris Boras I Foto: Promo
  • 4 June 2021

Pojačana aktivnost na planu produkcije, tijekom posljednjih tjedana, trend je kojeg prate i naši, regionalni producenti, u nadi da nas očekuje kakvo-takvo post-pandemijsko ljeto. Kako će situacija razvijati nije još do kraja jasno, ali zasad se pridružujemo onima koji su u niskom startu za plesne podije. Uživajte u najnovijem izboru svježih regionalnih techno/electro/electronica izdanja...

10. SAVMART & KSEA - HECKED (VA - INTIMNOSTI 2.4) / KOMPILACIJA INTIMNOSTI

Novosadski label Kompilacija Intimnosti ima novu selekciju od 20 numera domaćih izvodjača za najnovije izdanje "Intimnosti 2.4". Za ovu priliku zdvajamo neponovljivu "Hecked" koju potpisuju Racz Csaba i Ivan Tasić. Materijale je selektirao Ivan Čkonjević, dok je sjajan omot naslikao Bojan Blagojević "Springboard".

Bandcamp LINK.

9. POUCH ENVY - RUSH / SELF-RLSD

Per Pintarić, talentirani domaći producent s prebivalištem u NYC, predstavlja nam album u kojem se kriju samplovi mnogih mainstream izvodjača. "Rush" s elektro potpisom, rave stabovima i repetatitvnim vokalom, jedan je od vrhunaca ovog izdanja. Sva sredstva od prodaje albuma idu u dobrotvorne svrhe.

Bandcamp LINK.

08. LIFECUTTER & DECONSTRUCTOR - PRIDIGA / DESTRUKTURA

S najnovijeg digitalnog usb izdanja naziva "Mrakobna Liturgija" za mariborsku Destrukturu
predstavljamo domaću kolaboraciju koju čine Marko Lük & Domen Učakar, poznatiji kao Lifecutter & Deconstructor, a od četiri stvari, izdvajamo onu naslova "Pridiga".

Bandcamp LINK.

07. DONQUIESTAR - FOXY LADY (ALAVUX REMIX) / SELF-RLSD

Belgijski producent Donquièstar objavljuje EP s tri vlastita djela u remiksu našeg Alavuxa. U electro/clash/techno maniri, sva tri remiksa su sjajna, no ipak odabir pada na razarajuću "Foxy Lady".

Bandcamp LINK.

06. MIKLAVCIC - 5X01 / AVAKEN

Još jedno u nizu vrhunskih izdanja slovenskog producenta Jure Miklavcica. Njegov posljednji "5X" za Avaken Records nudi tri numerirane stvari, od kojih izdvajamo prvu "5X01".

Beatport LINK.

05. LAG - PARTER / KR/LF RECORDS

Miloš Martinov Lag ima novo 10" vinilno izdanje za talijansku etiketu KR/LF. Industrijalne sekvence podijeljene su u dvije trake, sa Lagovim trademark "break-a-leg" techno potpisom. A strana ploče i "Parter" je naš tip.

Beatport LINK.

04. FOREST PEOPLE - THOLE / MINIMALISM

Čista sirova snaga za domaći Minimalism Records, ujedno i devetnestom po redu izdanju, na kojem se pojavljuje stari znalac, Forest People. S njegovog "Redact" EP-a izdvajamo B stranu i rezantnu numeru "Thole".

Beatport LINK.

03. XVIII - YOU NEVER SEE A TEARDROP (VA - WHAT NEVER WAS VOL. III) / LXVIII

"What Never Was Vol. III", naziv je nove kompilacije prištinskog labela LXVIII, a između devet ponuđenih djela, skupljenih sa svih kontinenata, ipak izdvajamu "You Never See A Teardrop" koju potpisuje XVIII, inače voditelj etikete.

Bandcamp LINK.

02. INSOLATE - DEVIL`S RING (VA - IKDRGLNN) / BAZOVOE TECHNO

Базовое Техно ili Bazični Techno, naziv je ove ruske etikete sa sjedištem u Sankt Petersburgu. Njihova posljednja kompilacija ''IKDRGLNN'' na vinilu predstavlja šest producenata, a svestranu kompilaciju otvara Insolate s "Devil`s Ring".

Decks.de LINK.

01. VEGIM - POLARITY / AIRSOUND

Neovisno je li riječ o remiksu ili autorskom djelu, Vegimov prepoznatljivi i jedinstveni zvuk uvijek osvaja. Tako je i s posljednjim izdanjem "Polarity" i naslovnom trakom za mađarski label Airsound Records - još jedna etapa na putu kojim gospodin Hashimi hrabro korača!

Beatport LINK.

Next Page
Loading...
Loading...