Search Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Najbolja techno, electro, electronica regionalna izdanja: kolovoz / august 2022

Selekcija techno/electro/electronica izdanja regionalnih glazbenika za 08/2022

  • Mixmag Adria I Foto: Promo
  • 9 September 2022

Iako su ljetni mjeseci, tradicionalno više rezervirani za svirke, a manje za rad u studiju, naši regionalni producenti bili su aktivni i preko ljeta. Doduše, s nešto manjom, ukupnom izlaznom snagom, nego tijekom ostatka godine, ali dovoljno da, kao i svakog mjeseca, izdvojimo 10 izdanja iz domene regionalnog techna, electra i electronice. Slijedi, dakle, selekcija za mjesec kolovoz/august 2022.

10. Puncher - Inflated Acidity (Phyter remix) / Sound Dissonance

Listu na kojoj se nalazi nešto više remikseva nego inače, započinjemo s mladim riječkim fajterom, Phyterom i njegovim remiksom za ukrajinskog producenta, Punchera na etiketi Sound Dissonance.

BEATPORT

9. The Nune - Art of Love (Stanny Abram remix) / Eichtal

Bez Stannyja Abrama se ne može! Ovaj put s remiskom za ''Art of Love'' ljubljanske DJice/producentice/promotorice
Barbare Glavnik aka The Nune. EP je izašao na Stannyjevom Eichtal Recordingsu.

BEATPORT

8. Zigler - Fourth Dimension (Vegim & Flekitza remix) / Take More Music

Još jedan remiks na listi za 08.mj. je onaj kojeg potpisuju Vegim & Flekitza za ''Fourth Dimension'' na EP-u ''Hypersphere'' talijansko-belgijskog producenta Piera Gigantea aka Ziglera.

BEATPORT

7. Danitz - I Am / Global Tribe

Jedan od produktivnijih hard techno producenata posljednjih mjeseci svakako je Splićanin Pero Mikas, odnosno Danitz koji je i ovaj mjesec na našoj listi, sa singlom jednostavnog naslova ''I Am'', na njegovom Global Tribeu.

BEATPORT

6. Celec - Phyrexia / Techno Expedition

I Celec je tu sa svoje dvije nove žestice, s posljednjeg EP-a ''Phyrexia'' kojeg objavljuje relativno nova poljska izdavačka kuća, Techno Expedition Records.

BEATPORT

5. Milo Raad - Sidata / Mind Trip

Iako službeno izlazi tek tijekom tekućeg mjeseca, četiri nova uratka beogradskog producent Milo Raada s EP-a ''Sidata'' za njemačku etiketu Mind Trip, već su dostupna za slušanje i prednarudžbu na Bandcampu i Beatportu.

BEATPORT

4. Human Safari - Unfriend (Insolate remix) / Solid Tracks

I Insolate je, ovog mjeseca, na listi s remiksom i to za malteškog glazbenika, Human Safarija i stvar ''Unfriend'' s njegovog posljednjeg EP-a ''Human Silk'' objavljenom na labelu Solid Tracks Records.

BEATPORT

3. Miloš Vujović - Damage / minimalism

Miloš Vujović nastavlja svoj vrlo uspješan niz s izdanjima u 2022. godini, ovaj put s dvije nove stvari, odnosno EP ''Damage'', za sarajevski minimalism.

BEATPORT

2. RanchaTek - Total Eclipse Of The Mind / Redlof

A izrazito uspješnu godinu, zasad, bilježi i RanchaTek. Njegov najnoviji EP ''Total Eclipse Of The Mind'' objavljuje meksički Redlof, a sadrži pet djela - naslovna stvar i ''The Bass'' u originalnim verzijama, kao i tri remiksa naslovnice koja potpisuju Lautaro Gabioud, Mosher & Sebastian Mora te Txmzz.

BEATPORT

1. Denis Horvat - Monomono / Cocoon

Ovaj pregled završavamo s pomalo neobičnim techno uratkom kojim, ukratko predstavljamo i njenog autora - hrvatskog Danca ili danskog Hrvata, Denisa Horvata, ujedno i prvog producenta s naših prostora koji se našao na nekoj kompilaciji legendarnog labela Cocoon, još tamo od Petra Dundova, početkom 2000-ih...

BEATPORT

Next Page
Loading...
Loading...