Search Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Najbolja techno/electro/electronica regionalna izdanja: rujan/septembar 2021

Selekcija techno/electro/electronica izdanja regionalnih glazbenika iz 09/2021

  • Mixmag Adria I Foto: Promo
  • 6 October 2021

Deveti mjesec je za elektroničku scenu uvijek bio onaj tranzicijski mjesec, tijekom kojeg završavaju ljetne zabave, a noćni se život vraća u gradske klubove. No ovaj je deveti mjesec ipak poseban. Dok se, u devetom mjesecu prošle godine, još nismo imali čemu posebno veseliti, s obzirom da smo bili suočeni s pandemijskom sezonom jesen/zima. Godinu dana kasnije, situacija još nije potpuno čista, ali veselja ima, bilo ga je ljetos, a čini se kako će ga biti i po klubovima. Takav rasplet događaja sigurno veseli i sve glazbenike i izvođače pa tako i one iz našeg regiona. Donosimo vam rujanski/septembarski izbor techno/electro/electronica izdanja producenata iz ex-YU regije...

10. Kalson feat. Direct Control - Solarni Sistem / Dominanace Electricity

Za početak odličan electro/Berlin school/synthwave EP Vladana Cvetkovića i Zorana Lalića aka Kalson feat. Direct Control. EP kojeg je na vinilu objavio njemački Dominance Electricity, osim naslovne ''Solarni Sistem'', sadrži i njenu synthapella verziju te ''Taurus'' i ''Universe'' na B strani.

Bandcamp LINK.

9. Danitz & Utoka - Filthy Elbow / Global Tribe Records

Nova hard techno gruvalica s potpisom splitskog producenta i DJ-a Danitza, ovaj put u suradnji s Utokom, mladim kolegom iz Global Tribe Recordsa, vrlo produktivne splitske etikete kojoj je ovo 46. izdanje, od početka djelovanja, 2019.

Beatport LINK.

8. Lilson - The Court (Veztax remix) / Keep On Techno Special Series

Veteran slovenske techno scene Veztax, u energičnom remiksu na novom EP-u Lilsona, jednog od prominentnijih predstavnika mlađe generacije slovenskih techno producenata. EP ''The Court'' objavio je britanski Keep On Techno.

Beatport LINK.

7. Dr.Chrf - Knight Rider (Dom3n remix) / Dolma Red

Još jedno odlično techno izdanje iz Slovenije, ovaj put je autor Dr.Chrf, a u ulozi remiksera su Dom3n i Celec. ''Knight Rider'' EP objavljen je pod okriljem francuskog labela Dolma Red.

Beatport LINK.

6. Creasol - Hypnotic (Art Was Art vocal edit) / Zen Dna

Minhenski label Zen Dna, posvećen electronici, među svoje najistaknutije producente ubraja i ''neke naše'', kao npr. Stanny Abram ili Art Was Art koji je, ovaj mjesec, na našu listu dospio svojom verzijom stvari ''Hypnotic'', s novog izdanja nizozemskog producenta Creasola.

Beatport LINK.

5. Solaxid - Locked Door (Vegim remix) / DR Group

Na novom EP-u ''Essential'', francuskog producenta Solaxida za DR Group, sa čak sedam naslova, među remikserima za ''Locked Door'', pored D.A.V.E. The Drummera i X.A.X.A.-e, našao se i Vegim...

Beatport LINK.

4. Volster - The Wolf / Secession

Slijede nam dvije stvari iz osječkog techno bastiona kojeg predvode Inolate i Volster. Prvo je na redu Volsterov ''The Wolf'' s EP-a ''Without a fight I am nothing'', četvrtog izdanja za njegovu etiketu Secession...

Traxsource LINK.

3. Inoslate - Locomotive / Arkham Audio

... Zatim i Insolate i njena stvar ''Locomotive''. Ovaj put nije riječ o samostalnom izdanju, nego o odličnoj kompilaciji, u izdanju etikete Arkham Audio, na kojoj, osim Insolate, možete naći i djela CYRK-a, DJ T-1000, Crashguarda, Denise Rebe i dr.

Beatport LINK.

2. Adoo - After Five Years / Tronic

Još jedna žestoka kompilacija stiže iz Tronica, a na njoj i Adoo i njegova stvar ''After Five Years''. Kompilacija je 12. epizoda iz serijala ''Rockets'', a na njoj su još i imena kao npr. Filipe Barbosa, Ferhat Albayrak, Kamara, Radu Dracul itd.

Beatport LINK.

1. RanchaTek & Phased - Anti Time / InDeep'n'Dance Records

Još jedna uspješna suradnja RanchaTeka s brazilskim producentom Yurijem Limom, poznatijim pod imenom Phased i to za poznatu amsterdamsku kuću InDeep'n'Dance Records

Traxsource LINK.

Next Page
Loading...
Loading...