Search Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Najbolja techno, electro, electronica regionalna izdanja: prosinac / decembar 2021

Selekcija techno/electro/electronica izdanja regionalnih glazbenika iz 12/2021

  • Mixmag Adria I Foto: Promo
  • 4 January 2022

Došli smo i do posljednjeg mjesečnog izbora za 2021.godinu, na području regionalnih techno/electro/electronica izdanja, a kojom otvaramo mjesec siječanj/januar 2022. Koja su, od 120 izdanja izdvojenih u ovoj rubrici tijekom cijele prošle godine, dospjela u našu godišnju selekciju, provjerite u Top 60 regionalnih izdanja u 2021.

10. Danitz & Nine Dot - Ten Priority / Geometrik

Splitski producent Danitz pojavljuje se na kompilaciji jednostavnog naziva ''Various Artists'' etikete Geometrik, ovaj put s naslovom ''Priority'', u tandemu s Nine Dot Ten, domaćim producentom koji živi i radi u Londonu.

BEATPORT

9. Alavux - Do-Town Phonk / 0ktag0n Records

Alavux ovog mjeseca na listi s nešto drukčijim soundom i neuobičajenim formatom. ''Do-Town Phonk EP'' objavljen je na 0ktag0n Recordsu na 7'' vinilu te ekskluzivno, u digitalnom formatu na Bandcampu.

BANDCAMP

8. Kee DIRT - Fat (Marko Nastić edit) / Tit Zero

Iza pseudonima Kee DIRT navodno se krije jedan poznati lik s hip hop scene, a njegov album ''Sangre y Vinagre'' objavio je Tit Zero Recordings Dejana Milićevića. Za ovu priliku izdvajamo edit Marka Nastića za stvar ''Fat''.

BANDCAMP

7. Rachel Raw & Krüger+Meyer - Buzzer (Mladen Tomić remix) / Jannowitz

Mladen Tomić pojavljuje se sa svojim remiksom za naslovnu stvar novog EP-a Rachel Row, nadolazeće zvijezde njemačke scene, ovaj put u suradnji s tandemom iz Hannovera, Krüger+Meyer.

BEATPORT

6. Forest People - A Curtain for the Paradise Behind / Traum Schallplatten

I Dragan Lakić aka Forest People je ponovno na našoj listi, a ovaj put zbog pojavljivanja na digitalnoj kompilaciji ''Tour De Traum XXII'' ugledne izdavačke kuće Traum Schallpletten. Kompilacija sadrži čak 49 djela autora koje je osobno odabrao Riley Reinhold, osnivač Trauma.

BEATPORT

5. Sons of Silvija - Drakankckadankc / Genesa

Srpska etiketa Genesa Records otvorila je 12.mj. zanimljivom kompilacijom ''Coaxial Frames'', a od osam selektiranih stvari, izdvajamo Sons of Silvija i njihovu ''Drakankckadankc''.

BANDCAMP

4. Vladimir Acic - Two / High Fidelity

Novosadski DJ i producent Vladimir Acic poznat i kao Avoid u novom EP-u ''Mode: One Two Three'' za High Fidelity Records. Kako sam naslov kaže, EP sadrži tri Vladimirove stvari, a mi, na našu listu, stavljamo drugu.

BANDCAMP

3. Vibor - Plasma / Night Light

Night Light Records Sinise Tamamovica, na svom 197. izdanju, predstavlja mladog producenta Vibora iz BiH. ''Plasma EP'' s tri stvari, njegovo je prvo izdanje.

BEATPORT

2. Dom3n & I-K-O - Colossal Princip / minimalism

Slovensko-bosanska kolaboracija za odličan ''Colossal Princip EP''. Mladi slovenski producentski tandem Dom3n & I-K-O objavljuje sarajevski label minimalism.

BEATPORT

1. Stanny Abram - Apocalyptio / Eichtal

Omniprezentni Stanny Abram osvaja posljednje prvo mjesto za 2021.god. izdanjem za njegov ''Eichtal'', čime potvrđuje, rijetko viđenu, glazbenu interdisciplinarnost. Stanny je i ove godine ostvario vrhunske rezultate, bilo da je riječ o izdanjima iz sfere minimal, deep ili tech housea, odnosno electra i techna.

BEATPORT


Next Page
Loading...
Loading...