Search Menu
Home Novosti Menu
Blog

Najbolja techno/electro/electronica regionalna izdanja: listopad/oktobar 2020

Selekcija novih techno/electro/electronica izdanja regionalnih glazbenika

  • Boris Boras I Foto: Promo
  • 4 November 2020

I u listopadu/oktobru, producenti iz sfere techna i electra nastavili su u istom ritmu kao i njihovi kolege iz drugih dijelova svijeta. U nedostatku klupskih nastupa, kreativnost i produktivnost je na maksimumu, a po svemu sudeći, sličan trend nastavit će se i tijekom nadolazećih mjeseci. Donosimo vam naš izbor najboljih, novih, regionalnih techno/electro/electronica izdanja...

10. STANNY ABRAM - SYNTETIC FOOD / ZEN DNA

Iz idiličnog mjesta Hrastnik kraj Celja, za eminentni Minhenski Zen Dna label, Stanny Abram donosi ''Syntetic Food'' i ''Instant Misinformation'', u svom prepoznatljivom electro-techno stilu.

Beatport LINK.

09. AMER MUTIC - BEAST / KEEP ON TECHNO

Amer Mutić producira čvrsti i plesni techno još od 2007., a njegov najnoviji singl ''Beast'', objavljuje Keep On Techno Records kojeg vode Ray Marshall i Dan Nugent.

Junodownload LINK.

08. FOREST PEOPLE - BAOBAB (VA - ESSENTIAL CUTS, VOL. 2) / 3-4-1 CUTS

Forest People i njegov distorzčno-industrijski techno, ovaj je put utjelovljen u singlu ''Baobab'' na kompilaciji ''Essential Cuts vol2.'' za etiketu 3-4-1 Cuts.

Beatport LINK.

07. ZETA RETICULA - PRESENCE OF A COLD (VA - ABDUKTION KREW) / ELECTRO NATION

''Presence of a cold'' je nova electro balada projekta Zeta Reticula, iza kojeg se krije, dobro nam znani Uroš Umek, a objavljena je u sklopu odlične kompilacije na vinilu za španjolski Electro Nation.

Electro Nation LINK.

06. IVAN KOMLINOVIC - SAMPLING JOE/ IK RECORDINGS

Da ima istine u nazivu hita "Da sam ja Komlinović" splitskog dvojca Tristy Nesh & Juri Paik s početka milenija, 2020. potvrdjuje sam Ivan s novom pločom, "Sampling Joe". Kroz četiri naslova provlači se kohezija Detroit zvuka s unikatnim i eklektičnim potpisom autora.

05. ALEXANDER GREAT & TOMY DECLERQUE - VICIOUS THOUGHTS / FOURFLOOR

Žestoka 4/4 kombinacija s Alexanderovog albuma "Ego Murders" i gostovanje koparskog producenta Tomy Declerquea na traci "Vicious Thoughts" ističe se minimalističkim pristupom pri selekciji i formi zvukova u sedmominutnoj vožnji za Berlinski FourFloor Records.

Beatport LINK.

04. INSOLATE - RETROGRADE MOTION (VA - WE ARE NOT ALONE PT.1) / BPITCH

"Mi nismo sami" poručuje Ellen Allien na prvom od tri kompilacijska albuma koje objavljuje njen BPitch Control, a na kojoj se našla i Insolate, sa svojim "Retrograde Motionom", odlično se uklopivši uz naslove koje potpisuju DJ T-1000, Introversion, Keith Carnal i dr.

Bandcamp LINK.

03. PETAR DUNDOV & GREGOR TRESHER - PALLADIUM / SCI+TEC

Tresher-Dundov već je duži niz godina dobitna kombinacija koja jamči odlično izdanje, baš kao i u ovom izdanju za američku etiketu Sci+Tec. Energični "Palladium" naš je favorit.

Beatport LINK.

02. KIM COSMIK - EVOLUTION REVOLUTION (IVNA JI REMIX) / DIFFUSE REALITY

Odličan remiks zagrebačke producentice Ivne Ji za "Evolution Revolution" Britanke Kim Cosmik, u njenom karakterističnom electro-darkwave-techno tonu.

Bandcamp LINK.

01. VOLSTER - QUESTIONING (VA - DIMENSION X) / TMMR

Osječki producent i DJ Volster i njegov "Questioning" našao se među renomiranim techno imenima (The Advent, Patrik Skoog, Szmer, itd.), na kompilaciji "Dimension X", u izdanju prištinske etikete TMMR, trenutno jedne od najuspješnijih iz naše regije.

Bandcamp LINK.

Next Page
Loading...
Loading...