Search Menu
Home Novosti Menu
Blog

Najbolja techno/electro/electronica regionalna izdanja: rujan/septembar 2020

Najbolja svježa techno/electro/electronica izdanja regionalnih glazbenika

  • Boris Boras I Foto: Promo
  • 6 October 2020

Kao i svake godine, dolaskom jeseni, producenti izbacuju nove klupske poslastice, što vrijedi i za vrijedne radionice iz naše regije. Iako smo u novu klupsku sezonu krenuli u osakaćenoj formi, uz skraćena radna vremena i epidemiološkim mjerama koje clubbing čine gotovo nemogućim, kvalitetnih glazbenih izdanja ipak ne nedostaje...

10. CELEC - FORBIDDEN LIGHT (VA - RESPECT EP11) / ECLIPSE

Slovenski producent Celec, na najnovijoj kompilaciji ''Respect EP11'', pojavljuje se s dva naslova, "Forbidden Light" i "Techno Legacy" numere na kompilaciji "Respect EP11". Osim konzistentnog rada, Celec nastoji novim generacijama približiti rave estetiku kroz moderne aranžmane.

Beatport LINK.

09. SCALAMERIYA - SPIRE.WARDEN.ARCANE.GATE... (RAZBIBRIGA REMIX) / GENESA

Kragujevački Genesa Records, ovog je mjeseca, na svojoj Bandcamp stranici, objavio 59 svježe snimljenih sampleova, "Genesa Sample Pack A" te EP ''Imperial Visage'', dostupan u digitalnom i vinil formatu kojeg potpisuju Scalameriya, prvi čovjek etikete te Razbibriga kao remikser.

Decks.de LINK.

08. FILIP XAVI - ROBOSHIN (VA - REACTIVATED) / ART21

Među 6 odličnih naslova na kompilacji ''Reactivated'', u izdanju etikete Art21, posebno nas veseli stvar koju potpisuje beogradski producent i DJ Filip Xavi. Komplacija je dostupna u vinilnom izdanju.

Deejay.de LINK.

07. N-TER - SPACE AND TIME (VA - VISIONS) / ABSEITS RECORDINGS

Još jedna kompilacija, ovaj put Abseits Recordingsa, naslova ''Visions'', na kojoj se nalazi i ''Space and Time'' zagrebačkog Crobota, N-Tera koji je ostao vjeran svom izvornom electro-techno izričaju...

Bandcamp LINK.

06. ROB ACID - BRAINFOOD (ALEN MILIVOJEVIC & DRZNEDAY REMIX) / DOLMA RED

Provjerena bosanskohercegovačka kombinacija Alen Milivojević & Drzneday remiksirala je kultnog njemačkog producenta Roberta Babica, u ovom slučaju pod pseudonimom Rob Acid. Karakteristična, prodorna produkcija BiH dvojca prepoznatljiva je i u ovom remiksu koji ce se, nesumnjivo, dobro uklopiti u mnoge DJ setove.

Beatport LINK.

05. ZARKOFF - ENDLESS (VA - RAW CULTURE'S PUSHERS 04) / RAW CULTURE

Od brojnih kompilacija na ovomjesečnoj listi, ova, u izdanju rimskog Raw Culturea, na kojoj se našao Zarkoffov "Endless", zaslužuje posebno mjesto, budući da se radi o limitiranom izdanju na audio-kazetama. Osim Zarkoffa, na kompilaciji se nalazi još 17 stvari autora kao što su: Security DJ, Wosto, JTS1 ili Cobret Voltaire izmedju ostalih.

Bandcamp LINK.

04. STRAHINJA ARBUTINA - TAKE ME TO YOUR STASH SPOT EP / PLANETARIA SOUNDSYSTEM

Strahinja Arbutina nastavlja oduševljavati svojim izdanjima ove godine, ovaj put za španjolski label Planetaria Soundsystem. Izvrsna i bezvremenska stvar koja migolji negdje između retro zvuka 90-ih, clasha, breaksa, electra i techna...

Bandcamp LINK.

03. SEV DAH - A1 (VA - MARC04) / DEMARCATION

Novu stvar i novu ploču ima i Sev Dah, ovaj mjesec za rski "vinyl-only" label Demarcation. I ovaj put ostavlja bez daha njegov sirovi i prepoznatljivi Roland 909 zvuk.

Deejay.de LINK.

02. D.P.B.C. - PRVA EP / VAKUM

Na najnovijoj ploči pulskog Vakuma, po prvi se put, u zajedničkoj produkciji, pojavljuju voditelji labela, Borut Cvajner i Disrupted Project. Vrlo šarolik EP predvodi ''Sozial'' kojeg možemo opisati kao modernu electro izvedbu rave estetike. "Body Double" i "Freq2013" nešto su konkretnije orijentrane prema plesnom podiju, dok "Intergalactic" zatvara ovo odlično izdanje.

Deejay.de LINK.

01. UMEK - INTRICATELY / 1605

Uroš Umek ima novo izdanje, a zaključiti mjesečnu regionalnu listu bez njega ne bi imalo smisla. Izdanje naslova ''Intricately'', Umek objavljuje na svojoj etiketi 1605, a zvuk je prepoznatljivo, tenzično, Umekovski pa ne sumnjamo kako će naići da standardan odaziv kod svojih fanova diljem svijeta

Beatport LINK.

Next Page
Loading...
Loading...