Search Menu
Home Novosti Menu
Blog

Najbolja techno/electro/electronica regionalna izdanja: travanj/april 2021

Selekcija techno/electro/electronica izdanja regionalnih glazbenika iz 04/2021

  • Boris Boras I Foto: Promo
  • 6 May 2021

Za razliku od prošlog mjeseca, u pregled za travanj/april vas uvodimo s nešto pozitivnijim vijestima, budući da su epidemiološke prognoze omogućile i prve ozbiljnije najave glazbenih događaja za ljeto 2021. Pozitivno ozračje sigurno će utjecati i na naše regionalne producente, a sudeći po kvaliteti izdanja s ovog popisa, val dobrog raspoloženja ih je već zahvatio...

10. ERTAX & ALEN MERDAN - MISFITS (VA - INHUMAN PATTERNS) / BLACK SQUARE RECORDINGS

Mladi zagrebački producent i DJ, Alen Merdan, u suradnji sa kolegom Ertaxom, predstavlja plod zajedničke suradnje kroz numeru "Misfits" s kompilacije ''Inhuman Patterns'' za bjelorusku etiketu Black Square Recordings.

Beatport LINK.

09. DUSKO JANEVSKI - GEN X / JUAN`S KITCHEN DELIGHTS

"Obsidian" je naziv novog izdanja na domaćoj "Juan`s Kitchen Delights" etiketi koju dugi niz godina vodi skopski producent i DJ, Dusko Janevski. Naš tip je B strana i "Gen X".

Bandcamp LINK.

08. NITZ - KBLX (VA - DIVERSENIA) / ORIGIN

Tine Vrabič ili Nitz je jedan od šest "Made In Slovenia" nezavisnih producenata koji nam se ovaj put predstavljaju na "Diversenia" kompilaciji. Osim Nitza i 1983, Evano, Bewell, Rokko te Eliaz sa svojim djelima čine ovaj zanimljivi paket iz domene electra, techna i eksperimentalnih formi.

Bandcamp LINK.

07. ANDRE WINTER - SISMIQUE (SINISA TAMAMOVIC REMIX) / JAW DROPPING RECORDS

Odličan remiks Sinise Tamamovica za poznatog hamburškog autora Andréa Wintera. Autor ilustracije na omotu je David Cantu, a sve u izdanju Jaw Droppinga, inače sublabela Jannowitz Recordsa iz Kölna.

Beatport LINK.

06. AGUS L - BUCHLA (TKNO REMIX) / NEUHAIN

Robert Žigrai, u muzičkom svemiru poznatiji kao TKNO, je ime koje se upornim i konzistetnim radom izdvaja na regionalnoj sceni, a ovaj put vam predstavljamo njegov remiks za singl "Buchla" za berlinski Neuhain Recordings.

Beatport LINK.

05. POUCH ENVY - BRUTAL DELUXE (VA - THEQ) / LOW INCOME $QUAD

Nezavisni rovinjski label "Low Income $quad" predstavlja "Theq" kompilaciju koju je, ovaj put kompletirao Igor Cvitković. Kompilacija je sazdana od producenata sa svih strana svijeta, a naš favorit je "Brutal Deluxe" koju potpisuje Pouch Envy ili Per Pintarić.

Bandcamp LINK.

04. CHARLIE - SPACER WOMAN (VALENTINO KANZYANI FEAT IURY LECH REWORK) / AUTUM

U posljednje vrijeme nemamo često priliku pisati o producentskom radu Valentina Kanzyanija, jednog od pionira u promicanju klupske kulture na našim prostorima, ali kad je riječ o novoj ploči te obradi italo disco-elektro klasika "Spacer Woman" projekta Charlie, onda nema sumnje da će i ovo izdanje naći svoje mjesto na policama mnogih poklonika.

Beatport LINK.

03. PROSTORIJA ZA OTPAD - JASLE / HXAGRM RECORDS

Sa obronaka idilične planine Cincar dolazi "Sijeno" EP i projekt Prostorija Za Otpad koji se afirmirao preko domaćih etiketa Psihometron i Music Cell etiketa te internacionalnih Different is Different ili Society 3.0. Predstavljamo odličan singl ''Jasle'' za Hxagrm, a na linku niže su dostupne i majice u dizajnu izdanja.

Bandcamp LINK.

02. UMEK - BOUNCE THAT ASS / 1605

Sa Umekovog recentnog izdanja "Cryptic Speech" EP, za njegov 1605, predstavljamo vam "Bounce That Ass". U Umekovom stilu, moderno producirano i podjednako izbalansiranih euro-američkih techno influencija.

Beatport LINK.

01. RAZBIBRIGA - CURSED / GENESA RECORDS

Nakon odličnih recenzija za nekoliko nedavnih remikseva, Razbibriga nam predstavlja četiri solo numere kroz "Wolves EP'', za kragujevačku etiketu Genesa. Uz standardno doziranje distorzijom koja je trademark ovog labela i industrijskog zvuka u 4/4 potpisu, izdvajamo "Cursed", što je, uz nedavno objavljen sample pack, ponajbolje što nam ova domaća kuća
trenutno može ponuditi.

Bandcamp LINK.

Next Page
Loading...
Loading...