Search Menu
Home Novosti Menu
Blog

Najbolja techno/electronica regionalna izdanja: kolovoz/august 2020

Najbolja svježa techno/electronica izdanja iz radionica regionalnih glazbenika

  • Boris Boras I Foto: Promo
  • 4 September 2020

I kolovoz/august je, za naše regionalne producente, bio vrlo produktivan mjesec, a mi vam opet donosimo naš izbor iz domene techna/electronice, u nadi da će zadovoljiti i najizbirljivije glazbene sladokusce...

10. MILOŠ VUJOVIĆ - ''DEEP ROLL'' / GAIN RECORDS

Nakon izdanja za Minimalism, Tauten i Patterns, srpski producent Miloš Vujović objavljuje ''Dimension EP'' na Gain Recordsu. Naš je favorit ''Deep Roll'', druga stvar s ovog Extenstive Play izdanja.

Beatport LINK.

09. VID VAI - ''EXCITER'' / PHI

Novo izdanje na vinilu za slovenski label i multimedijalni kolektiv Phi. Riječ je o njihovom sedmom izdanju naziva koje potpisuju Tzena i Vid Vai. Naš favorit je ''Exciter''.

Deejay.de LINK.

08. MKDSL & LAG - ''KING OF DENS'' / SELF-RLSD

Nezaobilazni hit kojim su nas zarazili Lag & MKDSL, "King of Dens", na satiričan i duhovit način donosi zgode i nezgode koje su se svakom od nas barem jednom dogodile u mraku plesnog podija. Jedan od autora, Marko Milosević ili MamaKazeDaSamLep je producent širokog spektra mogućnosti, a lista imena s kojima je surađivao je impozantna.

Bandcamp LINK.

07. ALAVUX - ''RAVE'' / OKTAGON RECORDS

Novo izdanje Gorana Alavuka a.k.a. Avalkuxa, objavljeno i u limitiranom, transparentnom 7" vinilnom formatu koje je rasprodano u rekordnom roku. Za sve vas koji ste ga propustili, digitalno izdanje i dalje je dostupno na svim digitalnim servisima.

Bandcamp LINK.

06. RANCHATEK & PHASED - ''FADE TO GREY'' / NERVOUS

Nakon uspješnih izdanja za Above&Uknown i Resilient Recordings, Ranchatek u suradnji sa Phased izdaje i za kultni američki Nervous. Naslov asocira na nekadašnji hit projekta Visage, ali ovdje se ipak radi o potpuno drukčijem sadržaju.

Junodownload LINK.

05. TOM WAX, MICHAEL WELLS - ''DISCO LIGHTS (MLADEN TOMIĆ REMIX)'' / DOLMA

Funkcionalni momenti, istančan aranžmanski slijed te hipnotizirajuće plesni i topao ugođaj, glavna su obilježja ovog remiksa Mladena Tomića koji, još jednom, dokazuje svoj velemajstorski status.

Beatport LINK.

04. BLACK ACID, DRZNEDAY - ''LANIBOS (VA - PHASED & CONFUSED VOL.3)'' / PROSPECT

Još jednim odličnom izdanjem, Black Acid i Drzneday, dva bosanskohercegovačka artista, obilježavaju svoju dugogodišnju suradnju, ali i promotorski i DJ staž. Očaravajući oldschool u modernom ruhu, light-motiv je ovog izdanja.

Beatport LINK.

03. MERV - ''TANZ (STOJCHE REMIX)'' / KONTAKT

Makedonski talisman Stojche sa stalnim boravkom u Berlinu potpisuje ovaj izvanredan remiks koji će oduševiti sve ljubitelje deep/dub techno estetike.

Beatport LINK.

02. DREAMS - ''GLEAM (VA - LI$022)'' / LOW INCOME $QUAD

Sczh i Low Income Squad donose odličnu kompilaciju sa čak 14 stvari koje potpisuju regionalna imena poput Young Suzuki, Drume ili DJ Rat. Naš favorit je "Gleam" misterioznog Dreams projekta. Za prepoznatljivu dozu dekadencije na vizualnom identitetu i selekciji zaslužan je Strahinja Arbutina.

Bandcamp LINK.

01. SAEUER - ''HYSTERIA (XVIII`S OBSCURE REMIX)'' / LXVIII

Budućnost techno glazbe u našoj regiji je sigurna, dojam je koji se stječe nakon slušanja kosovskog artista XVIII i novog izdanja na njegovoj etiketi LXVIII. Toplo preporučamo i remiks srpskog producenta Murgarskog za "Himmel", dok čitavo izdanje pršti od svježeg talenta koji zaslužuju prvo mjesto na našoj listi ovoh mjeseca.

Bandcamp LINK.

Next Page
Loading...
Loading...