Search Menu
Home Novosti Menu
Glazba

Najbolja techno/electronica regionalna izdanja: svibanj/maj 2020. (bonus)

Najproduktivniji mjesec u dosadašnjem tijeku godine donosi nam i bonus izdanja

  • Boris Boras
  • 8 June 2020

Budući da je naš kolega točno konstatirao kako je svibanj u regiji (a i ostatku svijeta) bio izrazito produktivan, a i zbog činjenice što je ovo bio prvi zadatak za našeg novog vanjskog suradnika, donosimo vam bonus regionalnih izdanja na polju techna i electronice. Ovim putem predstavljamo i našeg novog suradnika iz Sarajeva: Boris Boras, inače osnivača i menadžera etiketa Adriatiko Recordings i Psihometron koji je pripremio ovu listu...

10 SEV DAH - PROLETARIJAT 08/ PROLETARIJAT

Ako ste u potrazi za navalom osjećaja kakvu samo techno izričaj može donijeti, onda je novo izdanje Sev Daha pravi "tajni sastojak" za vas. Negdje na pola puta između Detroit sirovog i Euro čvrstog zvuka stoji Sev Dah. Sva jednostavnost 909-ke jasna je u "Jugoslovenskm Kolu", dok se "Roza Papo" može, s lakoćom, uklopiti u bilo koju playlistu.

Kupi na Beatportu...

09 STOJCHE, DENIRO - PRESSURE/ SUNGATE

Impresivno, sedmo izdanje madridske etikete Sungate koje je, prema Bandcampu, već rasprodano u formatu 12" vinila. "Persistance Dub" i "Griessmuehle" su tip za vas ako preferirate čvršći zvuk, dok "Aquagoos 2 Ozone" predstavlja nešto drukčiji zvuk iz glazbene lepeze producentskog ovog makedonskog producenta.

Kupi na Beatportu...

08 ALEN MILIVOJEVIC, DRZNEDAY - CONTROVERSIAL/ PROSPECT

Novo izdanje ovog tandema za napuljskoj etiketi Prospect koja je prepuna glazbenih iznenađenja. Naslovna "Controverisial", a pogotovo "Do Say" kojom dominira hipno
vokal i rezantna tema lako će se uklopiti u bilo koji dio DJ seta.

Kupi na Beatportu...

07 VOLSTER - CROATIAN STEEL/ SECESSION

"Obožavanje vodi ka zlu..." stoji na novoj Secession VA 1.0 kompilaciji, a obožavanje u limitiranoj mjeri za ovaj osječki (samo po broju izdanja) mladi label, dolazi u valovima. Ryogo Yamamori i to dva puta, sjajni Nørbak i Keikari, čine uz Volstera i naslovnu "Croatia Steel", ovaj komad plastike izuzetnim izdanjem za sve istinske ljubitelje techno zvuka sutrašnjice.

Kupi na Beatportu...

06 BASHESKIA & EDWARD EQ - LEAVE/ SELF-RLSD

Nedim Zlatar i Leonardo Šarić imena su ove dvojice Sarajlija, multiinstrumentalista po svojoj izvornoj vokaciji. Nedim pored svog producentskog rada kojeg je već predstavio na nekoliko albuma, posjeduje i dugogodišnji bubnjarski staž. Leonardo ili Leo, solist je Opere Narodnog Pozorista Sarajevo, producent i izvođač nepredvidivih sposobnosti u improvizaciji. "Leave" je njihov najnoviji singl - jedan od onih koji vam mogu odmah ući "pod kožu".

Bandcamp link.

05 LAB PERSONNEL - SYNTH JAM RECORDINGS 0419/ LAB PERSONNEL

Projekt poznatih "aktera" zagrebačkog noćnog života koji, u skladu sa svojom reputacijom donose preko 80 minuta čistog oslobađanja. Ekipa iza Lab Personnela je sve što bi mladi ljudi trebali i morali slijediti. Sloboda, izražaj, sirovost i snaga kroz razne ritam mašine i sekvencere nam "govore" više od bilo kakvog opisa, stoga tople preporuke za Synth Jam Rec.

Bandcamp link...

04 VEGIM & FLEKITZA - ISOLATED STATE LP/ TMM RECORDINGS

Album kojeg su podržali Ruskin, Perc, Grindvik..., jedan je od onih kojeg poželite slušati otpočetka, čim slušanje počinje odmicati prema kraju. Perfektno izbalansiran sadržaj, minimalisticni pristup s puno SFX dijelova i sirov perkusionistički zvuk koji je sastavljen temeljito i pomno, jamci su međunarodnog uspjeha Vegima i Flekitze.

Kupi na Beatportu...

03 OLEKA - ALDEBARAN/ SECRET KEYWORDS

Novo izdanje Dragana Lakića poznatijeg kao Oleka (Forest People) ne samo da ga čini jednim od najproduktivnijih producenata na jugo-istoku Europe nego i jednim od najkvalitetnijih bosanskohercegovačkih artista. Prepoznatljivi zvuk projekta Oleka je sveprisutna distrozija, repetativni vokali, alarmi i krckanja, do savršenstva digitalno secirani, harmonično se uklapaju u brutalnost samog izdanja.

Kupi na Beatportu...

02 HRZL - FURIES LP/ HRZL

Aleksandar Grozdanovski, rodjeni Bitoljanin (MK) sa stalnim prebivalistem u Berlinu, poznat kao Herzel, predstavlja album "Furies". Riječ je o djelu snimljenom u potpunoj izolaciji, u eksperimentalno/abstraktnoj formi, uskoro dostupno u digitalnom i vinilnom formatu. Uz plejadu drone/bleep/gates efekata i popratnih zvukova, do ultra moderne arp/elektro/techno terminologije, autor kroz analogno sniljene sekvence ostavlja dojam da se radi o nekom zaboravljenom izdanju s kraja 90tih.

Bandcamp link...

01 ZARKOFF - FILTER BUBBLE (VA - SURVINING IN EUROPE 17-20)/ SHE LOST KONTROL

Ovu (pandemičnu) kompilaciju zatvara sam Saša Rajković, odnosno Zarkoff koji paralelno radi na projektima poput NeuGrau, Summerian Fleet ili FFFC. Ovom prilikom, kao Zarkoff, u nešto manje od 6 minuta, donosi svoj sirovi zvuk i materijale pomno skupljane u protekle tri godine, dostupan na kazeti koja dolazi u paketu sa fanzinom i majicom.

Bandcamp link...

Load the next article
Loading...
Loading...