Search Menu
Home Novosti Menu
Blog

Najbolji DJ battleovi (2.dio)

Drugi dio retrospektive najboljih DJ battleova u povijesti

  • Mixmag I Foto: Facebook
  • 21 September 2020

U nastavku donosimo drugi dio priče o najboljim DJ battleovima svih vremena...

X-ECUTIONERS vs INVISIBL SKRATCH PIKLZ (DJS MISTA SINISTA, ROB SWIFT, AND ROC RAIDA vs DJS SHORTKUT, MIX MASTER MIKE AND QBERT) (1996.)

Osim već spomenutih i najpoznatijih DJ susreta New Music Seminar i DMC, u New Yorku se od 1995. do 2005. održavao i ITF (International Turntablist Federation) battle, a izdanje iz 1996. lansiralo je dva poznata DJ crewa: njujorški X-Executioners te Invisibl Skratch Piklz iz San Francisca.

Rob Swift iz X-Executionersa prisjetio se ove borbe: ''Ovoj borbi prethodili su mjeseci stresa i napetosti tijekom priprema i treninga, a battle se bio - pravi battle, na kojem su obje ekipe ostavile dušu na pozornici. Što se mene tiče, ovaj battle je završio bez pobjednika...''

DJ CRAZE vs DJ QBERT (1999.)

Neki legendarni DJ battleovi održani su i u Miamiju, u sklopu Winter Music Conferencea, a u tzv. Scratch-off natjecanju, najdominantniji je bio lokalni DJ Craze. 1999. je već bio četverostruki prvak te se ''sukobio'' s trostrukim DMC prvakom QBertom iz Invisibl Skratch Piklza. Zanimljivo je kako je ovaj battle pokrenuo trend oglašavanja DJ battleova u stilu boksačkih borbi koje su bile i koncipirane kao večeri borilačkih vještina s ''main eventom'' i nekoliko uvodnih...

MTV HIP HOP WEEK (1999.)

1999. ili 18 godina nakon ustoličena, MTV je pokrenuo Hip Hop Week i DJ battle u trajanju od jednog sata koji je zapravo više ličio na showcase, a manje na klasični battle. Tijekom godina, u tom su showcaseu sudjelovala velika imena hip hop scene kao što su: Grandmaster Flash, Jam Master Jay, DJ Skribble, DJ Infamous i dr.

DJ K-SWIZZ VS MATSUNAGA (2019.)

Za kraj, jedan recentniji battle koji dokazuje kako ova disciplina ima pobornika i u novijim generacijama. Među najznačajnijim novim imenima na ovoj sceni svakako je novozelandska teen senzacija K-Swizz, prvi DMC Battle for World Supremacy prvak. U prošlogodišnjem finalu susreo se s Japancem Seijijem Matsunagom.

Next Page
Loading...
Loading...