Search Menu
Home Novosti Menu
Tech

Najskuplji gramofoni na svijetu

Audiofilski modeli nemogućih cijena ili jednostavno modeli nemogućih cijena

  • Mixmag I Foto: Official web
  • 6 April 2021

Nedavno smo objavili listu ponajboljih modela gramofona za svačiji džep i namjenu koji se mogu nabaviti u 2021. I dok najskuplji model s navedene liste, Clearaudio Concept, stoji oko 2 tisuće eura, jedan od poznatijih audiofilskih brandova, Kronos, u svojoj ponudi nema modela ispod 25 tisuća eura. No, ako ćemo baš ići u krajnost i taj je iznos prava sitnica prema cijeni dragulja (doslovno) koji slijede...

TechDAS Air Force One - cca 88.000€

Za početak, japanski TechDAS i njihov Air Force koji je naziv dobio po svojim zračnim ležajevima i ovjesu koji doslovno usisavaju ploču i postižu savršenu zvučnu izolaciju...

Clearaudio Statement V2 - cca 109.000€

Statement v2 konstruiran je od sendviča komprimiranog drva i aluminija koji je navodno otporan i na metke. Najskuplji model iz Clearaudio asortimana opremljen je ručicom Statement TT1 v2 koja zasebno stoji oko 20 tisuća eura.

J.C. Verdier La Platine Magnum - cca 115.000€

La Platine je najprestižniji model legendarne francuske audio kompanije J.C.Verdier. Model teži čak 400kg, zahvaljujući bazi napravljenoj od čistog granita. Karakterizira ga i tanjur promjera pola metra.

OneDof One Degree - cca 120.000€

One Degree je dizajnirao bivši NASA-in inženjer Aleks Bakman. Motor je izrađen od tzv. aeronautičkih metala, a tanjur je od 24-karatnog zlata. Tekući ovjes zaslužan je za eliminaciju i najmanje rezonancije.

Rossner and Sohn MOTT - cca 123.000€

Njemačka tvrtka Rossner and Sohn vuče tradiciju audio inženjeringa još od kraja 19.st. Njihov model MOTT (kratica za Mother Of TurnTable) najskuplji je gramofon kojeg su konstruirali, a teži čak 325kg. Izrađuje se isključivo po narudžbi, a izrada traje oko 6 mjeseci.

Basis Audio Work of Art - cca 125.000€

Parola ove američke kompanije je "znanost i umjetnost repreodukcije vinila'', a glavna karakteristika im je patentirani vakum sistem kojim se postiže savršena ravnina ploče na tanjuru.

Transrotor Artus FMD - cca 125.000€

I njemački Artus vam svojim Transrotor modelom jamči savršenu reprodukciju vinila. Model pokreće patentirani kardanski ovjes, a konstrukcija od punog aluminija i akrila koja uključuje i stalažu sa šest nožica teži oko 300kg.

Audio Consulting R-evolution Meteor - cca 153.000€

Nevjerojatno, ali istinisto - ovaj model pokreću baterije, a izrađen je od jednog cijelog drveta koji je prethodno sušen 20 godina. Svaki primjerak je ručno izrađen i prodaje se isključivo putem narudžbe. Prilikom narudžbe, kupac može odabrati i unikatnu kombinaciju boja.

Goldmund Reference II - cca 194.000€

Model Reference II je, navodno, proizveden u limitiranom broju od svega 25 primjeraka. Glavna karakteristika mu je ''ispravljač od tekućeg dušika'' koji jamči vječnost motora koji teži oko 15kg. Cijena ne uključuje ručicu i glavu koje se naručuju posebno.

AVDesignHaus Derenville VPM 2010-1 - cca 540.000€

Derenville VPM 2010-1 slovi kao najskuplji gramofon ikad konstruiran. Djelo je Rainera Horstmanna iz njemačkog AVDesignHausa. Vjerojatno se pitate tko si ovakav uređaj može priuštiti. Prodano je svega nekoliko modela, a kupci su navodno iz SAD-a, Rusije i Saudijske Arabije...

Next Page
Loading...
Loading...