Search Menu
Home Novosti Menu
Eventi

Otok na kojem bi i Fyre festival uspio

Obonjan - skriveni dragulj šibenskog arhipelaga koji se pokazao kao jedinstvena lokacija za organizaciju raznih događanja

  • Mixmag | Foto: Obonjan press
  • 21 January 2020

Iako smo tek zakoračili u zimu, nije prerano početi planirati ljetni odmor i provod. Jedna od idelanih destinacija koja objedinjuje oboje je Obonjan, otok u šibenskom arhipelagu, nedaleko od Zlarina, starijima poznat i kao “Otok mladosti”. Prije nekoliko godina otok je dan u koncesiju privatnom investitoru, a ono što je tamo učinjeno nadilazi dosad viđeno na našoj obali i time ga čini jedinstvenom lokacijom za organizaciju raznih koncepata događanja, među ostalim i festivala.

Naime, iako se čini da se otok Obonjan oglašava prvenstveno kao odmaralište, otkrili smo da ima sve elemente za vjerojatno najbolje mjesto festivala koje možete zamisliti. Skriven među otocima šibenskog arhipelaga, ali svega 25 minuta vožnje brodom od kopna. Ima nevjerojatne, već izgrađene smještajne jedinice kao i dovoljno prostora za izgradnju dodatnih kampova za veće festivale. Mnogo je područja koja se mogu koristiti za održavanje događaja, ali Paviljon i Amfiteatar su jednostavna, plug and play operacija, pogodna za bilo koju vrstu eventa. Tu su i restorani i barovi a s obzirom da je Obonjan otok posvećen festivalu, nema gotovo nikakvih negativnih elemenata koji bi iskustvo festivala na bilo koji način komplicirali - jednom kad ste tamo, zaista se isključujete od svakodnevnog života.

Ovo ljeto na Obonjanu nas očekuje drugo izdanje trodnevnog Mars Island Festivala, festivala u organizaciji poznatog holivudskog glumca Jareda Leta i njegovog rock benda Thirty Seconds To Mars, zamišljenog kao intimnije druženje benda s najvjernijim fanovima. Na otok, nakon pet godina održavanja na plaži Zrće, dolazi i poznati Hard Island Croatia Festival, festival hard dance i hardstyle glazbe koji na Obonjanu u tri dana i tri noći sprema svoje intimnije izdanje s brojnim partijima na dva stagea, uz bazen te na brodovima a svakako treba spomenuti i novo izdanje The Island Festivala. Osim raznih festivala, na Obonjanu se uz brojne sadržaje redovito može uživati i u glazbi rezident DJ-eva.

Vrući dani, tople noći i ljetne zabave pružaju savršenu kombinaciju za dugi ljetni odmor… I to je samo mali dio onoga što privlači mnoge mlade iz svih dijelova svijeta, prvenstveno Velike Britanije, Švedske i SAD-a, ali i brojne organizacije i firme koje su kao svoju lokaciju odabrale upravo ovaj simpatični privatni otok.

Mali dio onoga što Obonjan nudi pogledajte u foto galeriji u nastavku:

Load the next article
Loading...
Loading...