Search Menu
Home Novosti Menu
Eventi

Izvještaj: Ples pod zvijezdama s Róisín Murphy

Irska glazbenica rasplesala rovinjsku publiku u dvosatnom glazbenom spektaklu

  • Stephanie Prekali | Foto: Sebastijan Skoko
  • 4 August 2019

Hodajući šetnicom uz more i zalazak sunca jučerašnje nevrijeme, zbog kojega je Rovinj Summer Music Festival odgođen, pada u zaborav. Ulaskom u bivšu Tvornicu duhana Rovinj, u subotu 3. kolovoza, prostor nam se neposredno prije koncerta čini praznim no, već nekoliko minuta poslije atmosfera se u potpunosti promijenila. Ljudi pristižu i uzbuđenje raste.

Róisín Murphy se pojavljuje s bendom pola sata nakon zvaničnog početka u jednoj od mnogih odjevnih kombinacija koje će tijekom koncerta promijeniti. Noseći futuristički kimono, kapu i naočale podsjeća nas da vlada scenom još od devedesetih pokazujući nam kako se elektronička glazba radi sa stilom. Započinje koncert s pjesmom "Heart of Glass".

Svojim energičnim pokretima zavladala je pozornicom, nisu joj bili potrebni pozdravi jer osvaja publiku šarmantnim pogledima. Putovanje kroz njezin glazbeni repertoar se nastavlja pjesmama kao što su "You Know Me Better", "Unputdownable", "Plaything", "Innocence", "Exploitation" i novim singlom "Incapable" disco house poslasticom kojom se Roisin afirmira i na današnjoj sceni. Nakon kratkog i sramežljivog refrena pjesme "Sing it back" uslijedila je promjena melodije i jedna riječ - stone. U sljedećih par trenutaka publika je znala što ih čeka Róisín nas je počastila hitom Moloka "Forever More". Plešući vrijeme prolazi vrlo brzo i tako pjesme "Overpowered" i "Flash of Light" privode koncert kraju.

Kombinacija plesne glazbe, upečatljivog scenskog nastupa i originalnih video projekcija nije nas ostavila ravnodušnima. Dapače, hibridnu atmosferu između koncerta i partyja sigurno ćemo pamtiti. Skoro dva sata vrhunske glazbe dokazali su nam da postoji samo jedna Róisín. Odlazimo rasplesani, sretni i puni pozitivne energije, a njoj želimo da ostane jedna i jedina.

Load the next article
Loading...
Loading...