Menu
Home Novosti Menu
Novosti

RootsInSession: 20 godina u fotografijama

Pier i Fu danas kreću na mini balkansku turneju kojom slave veliki jubilej svog sound system kolektiva

  • Ela Radić | FOTO: Privatni album
  • 14 September 2023

Iako im je službeno 20-godišnjica djelovanja pala 2021., RootsInSession zbog korone tek ove godine slave svojih velikih dvadeset godina djelovanja. Jedan od najpoznatijih balkanskih sound system kolektiva čine Pier i Fu, producentski i DJ dvojac koji dva desetljeća potiču sound system i bass kulturu na ovim prostorima, te stvaraju vlastiti zvuk. Sa sjedištem u Ljubljani gdje su i započeli karijeru 1996. sa svojom bivšom ekipom Radyoyo/RDYO DJs, gdje su obojica bili intenzivno uključeni u slovensku urbanu glazbenu scenu, Pier i Fu su godinama organizirali partyje i festivale na prostorima diljem zemlje svirajući Drum and Bass, Jungle, Reggae, Dancehall, ugostili su neke od svjetski poznatih DJ-a i MC-ja, npr. David Rodigan, Heartless Crew, DJ Marky, MC Stamina, 4Hero, Mala, LTJ Bukem, David Boomah... Godine 2000. odlučili su napustiti ekipu i posvetiti se solo radu kao selektori a reggae glazba ubrzo je postala jedini žanr s kojim su se najviše mogli identificirati i platforma za pokretanje vlastitog zvuka.

U sklopu obilježavanja 20 godina djelovanja na domaćoj bass sceni, dvojac kreće na mini turneju od tri koncerta u Beogradu, Puli i Ljubljani, s posebnim gostom, Davidom Boomahom. Turneja počinje danas, 14. rujna, u beogradskoj Barutani, dva dana kasnije, 16. rujna, nastavlja se u pulskom klubu Kotač, a 21. rujna završava nastupom u Ljubljani, u Cvetličarni.

Uoči ove mini turneje, a povodom 20 godina svog kolektiva, Pier i Fu su s nama podijelili neke od fotografija koje obilježavaju njihovo 20 godina dugo glazbeno putovanje kao RootsInSession. Fotogaleriju provjerite u nastavku!

Next Page
Loading...
Loading...