Menu
Home Novosti Menu
Festivali

18. Seasplash ispunio očekivanja, objavljeni datumi i ulaznice za sljedeću godinu

Pogledajte i fotogaleriju kako je bilo na Martinskoj

  • Mixmag Adria | Foto: Ivan Buvinić, Marko Keser
  • 29 July 2020

Seasplash, točnije njegovo 18. izdanje, koje je završilo prošli tjedan na Martinskoj kod Šibenika, kao jedno od rijetkih glazbenih događanja u Hrvatskoj, ali i šire, sudeći po reakcijama ispunio je očekivanja posjetitelja. Četiri dana Seasplasha kojeg su novinari nazvali "jednom od rijetkih festivalskih oaza u Europi" dalo je presjek bass glazbe i sound system kulture uz više od 40 izvođača. Na dvije noćne pozornice i jednoj dnevnoj, kroz program koji je trajao od 17 sati do 6 ujutro osjećala se atmosfera dobre zabave i pozitivnih vibracija unatoč epidemiji i svim neugodnostima koje je donijela 2020. godina. Organizatori su ispunili sve uvjete nadležnih institucija koje su bile potrebne kako bi festival prošao u čim sigurnijim uvjetima. Briga za zdravlje posjetitelja, dobar glazbeni program i divna lokacija u borovoj šumi, smještena na poluotoku preko puta Šibenika te ugodno ljetno vrijeme, učinilo je Seasplash "nasmijanom jadranskom utopijom" gdje se na kratko moglo zaboraviti na probleme vanjskog svijeta. Mahom domaćoj publici, na Seasplashu su se pridružili i posjetitelji iz regije, te zemalja kao što su Austrija, Belgija, Grčka, Francuska, Njemačka i Poljska, redom zaljubljenici u reggae, dub, hiphop, jungle, drum and bass te soundsystem kulturu.

Unatoč nemogućoj situaciji, posjetitelji su imali prilike uživati u nastupima inozemnih gostiju, predstavnika starije i novije generacije europske dub scene; britanski Zion Train, te francuski Iron Dubz, koji su u sklopu kvalitetnih nastupa odsvirali i materijale s aktualnih studijskih albuma objavljenih ove godine, tj. “Illuminate” u prvom i “Tuff Like Iron” u potonjem slučaju. Ali dominantni dio sadržaja bio je logično ove godine fokusiran na imena s domaće scene pa se uživalo u fenomenalnim nastupima Egolessa, Filipa Motovunskog, Kandžije, Digitron Sounda, Kodina...

Kako je to sve izgledalo, možete pogledati u fotogaleriji u nastavku a već sad možete nabaviti i prve festivalske ulaznice superranograbilice za 19. Seasplash koji će se održati od 15. do 18. srpnja 2021.

Next Page
Loading...
Loading...