Search Menu
Home Novosti Menu
Blog

Sedam knjiga protiv sedam zala (III.dio)

I ovog tjedna preporučamo neke zanimljive naslove...

  • Mixmag Adria I Foto: Mixmag
  • 31 March 2020

Nile Rodgers – ''Le freak: An upside down story''

Legendarni Nile Rodgers je, tijekom svoje glazbene karijere, kreirao toliko hitova/evergreena, da od njihovih naslova može sastaviti naslov autobiografije, u ovom slučaju to su ''Le freak'' grupe Chic i ''Upside down'' Diane Ross.
Njegovu životnu priču kojoj, u podnaslovu, stoji da govori o obitelji, discu i sudbini, Rolling Stone je uvrstio među najbolje glazbene memoare svih vremena. Dostupna je u digitalnom i tiskanom formatu.

Micah E Salkind – ''Do you remember house''

Podbrobna analiza temelja i razvoja house glazbe i house pokreta u Chicagu te njihovih korijena u 70-im godinama 20.st. Autor u ovoj knjizi ne govori samo o glazbi, već i o socijalnom aspektu, modi, stilovima plesa i žargonu iz ovog razdoblja. Knjiga je dostupna u digitalnom te mekom i tvrdom tiskanom izdanju.

Ian Gittins: ''Depeche Mode – Faith & Devotion''

''Faith & Devotion'' posljednja je knjiga o Depeche Modeu kojih je, dosad, objavljeno preko 20 i prva, nakon, vrlo hvaljene biografije ''Monument'' iz 2017. Ono što daje kredibiltet biografiji ''Faith & Devotion'' je njen autor, Ian Gittins koji Depeche Mode prati već 30-ak godina. U tom je periodu izvještavao s njihovih turneja, recenzirao albumei objavljivao nebrojene intervjue s članovima benda. Knjiga je u prodaji samo u tiskanom formatu.

David Stubbs - Mars by 1980: The Story of Electronic Music

Glazbeni povjesničar David Stubbs, u ovom djelu, prolazi kroz povijest komponiranja elektroničke glazbe, od početaka upotrebe elektroničkih instrumenata, do softverske evolucije, od ručnih izrada uređaja do jednostavnog programiranja; kako bi odgovorio na retoričko pitanje: je li ovo glazba? Knjiga se može nabaviti u digitalnom te mekom i tvrdom tiskanom formatu.

Peter Hook – ''Unknown pleasures: inside Joy Division'' / ''Substance: inside New Order''

Peter Hook bio je basist u Joy Divisionu i New Orderu, a nakon uspjeha njegove prve knjige o klubu Hacienda, napisao je insajderske priče o oba benda. Ona o Joy Divisionu je intimnija i emotivnija, jer dijelom priča i o djetinjstvu svih članova u predgrađu Manchestera, a potom i o tragičnoj sudbini Iana Curtisa, dok je priča o New Orderu puno vedrija i zabavnija… Obje se knjige mogu nabaviti i u Hrvatskoj.

Bill Brewster & Frank Broughton - ''How to DJ Right: The Art and Science of Playing Records''

Brewster i Broughton, nakon ''Last night a DJ saved my life'', udružili su snage i u ovom naslovu, u kojem, kroz vlastita iskustva, preporučaju kako postati DJ. Knjiga pokriva sve faze: od sastavljanja fonoteke, tehničkih osnova i naprednijih DJ tehnika, do kvalitetne isporuke DJ seta publici. Knjiga je u prodaji u digitalnom i tiskanom format.

Next Page
Loading...
Loading...