Search Menu
Home Novosti Menu
Glazba

SRPANJ: 10 najboljih regionalnih house izdanja

Ništa ne zvuči tako vruće kao srpanjski house!

  • Mixmag Adria
  • 24 August 2019

Kao i sve državne institucije, tako i naša redakcija ljeti radi na rezervi. Sezona je godišnjih odmora, pa nas je manje za računalima, ali više na terenu. Prednost je da su DJ-i koji predstavljaju pridruženo članstvo Mixmag kolektiva svakodnevno u klubovima i isprobavaju nove singlove na licu mjesta, pa je odabir house izdanja iz regije rigorozniji nego u bilo koje doba godine.

10 Deftone - Balkan Magic

Damir Puškarević iz Zagreba, ovoga je ljeta rezident kluba Boogie Jungle na Korčuli, a tijekom karijere mijenjao je stilove, produkcijske pristupe i pseudonime. No, od kad koristi alias Deftone, kao da je preskočio tri nivoa video igre i našao se u finalu. Ne samo da ga pušta Roger Sanchez, već i svaki Dj koji drži do sebe, a svako izdanje pokazuje kako Puškarević, ispucava singlove kao iz puške. Posebno je zanimljivo njegovo izdanje za Marba Records koje koristi balkanske etno elemente, što ga čini kontroverznim u svijetu puritanskih house DJ-a, no približava ga mainstream publici.

Izdanje nabavite ovdje, a ulomke poslušajte u nastavku.

09 Wise D & Kobe - Minor Joys

S kompilacije jednostavnog imena "We House" izdvojili bi naslov iza koje stoje regionalni majstori Wise D & Kobe, koji su svojim uratkom gotovo zasjenili ostatak internacionalne ekipe s ovog odličnog izdanja koje uključuje 10 djela. Ovo je čisti house koji volimo i cijenimo, izveden u najboljoj mogućoj varijanti. Sve što asocira na plažu, šarenilo, koktele i dobru zabavu zarobljeno je u gotovo sedam minuta “Minor Joys“, našeg odabira za top 10.

Izdanje nabavite ovdje, a ulomke poslušajte u nastavku.

08 MVZZIK, Samo - Your Kisses (84Bit Late Night Summer Remix)

Etiketa Let There Be House Records, objavila je ovaj singl koji uključuje samo jedan zvučni zapis. Radi se posebnom remiksu koji je bez previše napora nadmašio originalnu verziju. Čarobni " 84Bit Late Night Summer Remix" je uradak koji bez problema diže atmosferu i na najuspavanijem after beach partiju kakvih je zahvaljujući ovosezonskim natprosjećnim vrućinama znalo biti.

Izdanje nabavite ovdje, a ulomke poslušajte u nastavku.

07 Mark Funk, Danny Cruz, Jody Findley - About You (Americana)

Što učiniti kad imaš singl koji u instrumentalnoj verziji razvaljuje? Odraditi isti singl u novoj verziji s vokalom koji će ga dovesti na novi, viši nivo! To je upravo receptura koju su iskoristili Mark Funk i Danny Cruz, uključivši Jody Findley u svoj tim. Soulful vokal koji zvuči kao instant klasik, natjerao ih je i da uz ime Americana dopišu i "About You", kao dodatni naslov. Izdanje je naravno objavljeno za Cruise Music, a već žari i pali dobrim djelom ljeta.

Izdanje nabavite ovdje, a ulomke poslušajte u nastavku.

06 Wekingz - Like I Used To Be

I još jedno uspješno izdanje s Cruise Music donosi Wekingz! Volite li disco elemente i filtrirani zvuk s francuskim utjecajem ovo je nešto što će vas ostaviti bez daha! Iako svi u redakciji preferiramo vokalnu verziju singla, dub verzija omogućava tranzicije kroz eklektične setove globalne DJ nacije.

Izdanje nabavite ovdje, a ulomke poslušajte u nastavku.

05 Stanny Abram - Ruff Ryder

Stanny Abram, jedan je od najproduktivnijih regionalnih producenata, koji objavljuje toliko kvalitetnog materijala da ga ni tri Mixmaga ne bi mogla popratiti. Kao DJ, on je hodajuća enciklopedija povijesti klupske glazbe i upušta se u sve žanrove, no ipak mu najbolje leži stari dobri house. Ovo izdanje za My Favourite Freaks Music je samo potvrda da Abramu nije nužno dodatno dokazivanje. On pravila house glazbe zna u dušu, a rado ih krši što mu omogućuje stalan rast.

Izdanje nabavite ovdje, a ulomke poslušajte u nastavku.

04 Andrew Meller - Landing

EP sastavljen od dva tech house djela i remiksa koji je odradio Danny Serrano, ni malo kvalitetom ne odstupa od dosadašnjih radova iza kojih stoji Andrew Meller. Poletna i energična glazba koja sadrži standardno filtriranje sintetskih zvukova kakvo je bilo aktualno u devedesetima, semplirane vokale i acid začine koji ovo izdanje čine konceptualnom i produkcijskom cjelinom, zavrijedila je svu pažnju ljubitelja underground glazbe.

Izdanje nabavite ovdje, a ulomke poslušajte u nastavku.

03 Vlada Asanin - Chinito

Kad govorimo o house i tech house glazbi, Vlada Asanin je nezaobilazno ime svjetske scene. Kristalno čistom produkcijom, funkcionalnim aranžmanima i toplim ritmovima, njegova su djela na glasu kao crème de la crème. Rođeni Beograđanin koji već odavno živi u Španjolskoj, još jednom ukazuje na činjenicu koliko je kultura tog dijela svijeta inspirativno utjecala na njegovo stvaralaštvo.

Izdanje nabavite ovdje, a ulomke poslušajte u nastavku.

02 Fagram - I DON'T NEED YOU

Znate li čuvati tajnu? Tonbe ima novi alias. No to nije sve! Ima i novi singl na etiketi Dobar House, koja je iz zagrebačkih korijena izrasla u oblake globalne scene. Produkcijski i stilski dotjeran do savršenstva, singl se zove “I Don’t Need You”, a novi moniker je Fagram. Želi li Tonbe poručiti da mu stari dobri i etablirani pseudonim više nije potreban? Možda i nije, jer ovakav uradak može objaviti pod bilo kojim imenom i svejedno će biti uspješan.

Izdanje nabavite ovdje, a ulomke poslušajte u nastavku.

01 Mr. Lekka - BOUNCER

Krajem prošle godine vrhunska je etiketa Great Stuff, odlučila proširiti svoj katalog uglavnom okupiran promocijom manje-više istih imena. Great Stuff Talents, njihova je nova podetiketa koja je ubrzo stilski, žanrovski i kreativno po mišljenju mnogih kritičara, zasjenila osnovnu izdavačku kuću, pa nam je drago da je upravo na njoj objavljeno izdanje iza kojeg stoji Mr.Lekka. Tri naslova koji vješto kombiniraju house, tech house i acid house elemente, idealna su glazba za podizanje raspoloženja na bilo kojem plesnom podiju.

Izdanje nabavite ovdje, a ulomke poslušajte u nastavku.

Load the next article
Loading...
Loading...