Search Menu
Home Novosti Menu
Glazba

VINYL TJEDNA: Ramon Tapia - Lifted [Terminal M Records]

Izvrsna techno ploča koja ukazuje na žanrovsku renesansu

  • Damir Ludvig
  • 21 August 2019

Ova je ploča stigla putem portala deejay.de. Iako ćete pravi dojam dobiti tek kad čujete kako to zvuči na vinilu, inserte možete poslušati pritiskom na ikonu PLAY ►

A1 Ramon Tapia & Haidak - Lifted

Distorzirani bas bubanj koji filtriranjem postiže kontraste u gotovo potpunosti dominira ritam sekcijom. Minimalistička tema služi kao aranžmanski element koji dovodi do taktova u kojima je djelo svedeno na modulirani narativni vokal uz ritmičku pratnju što reducira atmosferu i fokus slušatelja usmjerava na riječi: "So uplifting, got my body shifting..", nakon kojih se inteligentnim intervencijama pridružuju ostali elementi uratka koji odiše napetošću, neizvjesnošću i moćnom plesnom energijom. Ramon Tapia je već odavno zvijezda scene, no sve popularniji Haidak je zablistao u ovoj odličnoj kombinaciji koja je nezamjenjiva na plesnom podiju.

B1 Ramon Tapia - Mind Trip

Još više distorzije i zvuk elektroničkih udaraljki koji zvuči kao techno klasici iz devedesetih u samo prvih nekoliko taktova, stvara dojam koji je prisutan tijekom više od sedam minuta prvog zvučnog zapisa B-strane. Pridruženi pilasti zvukovi i ženski vokalni sempl, još više ukazuju na žanrovsku renesansu. Tapia u solo produkciji donosi još više energije nego A-strana, a funkcionalna dizalica dokazuje da ovo djelo nema pretenziju prema slušanju u dnevnom boravku, već je namijenjena onima koji žele plesati u mračnim underground klubovima. Odličan i kao konceptualni nastavak cjeline, “Mind Trip”, je ziheraški uradak koji kao John Wick ne priča previše, nego razvaljuje!

B2 Ramon Tapia - Vibrations

Drugo Ramonovo samostalno djelo ujedno je i drugi uradak na B-strani. Iako je i dalje utjecaj devedesetih prisutan u svakom trenutku, ovo djelo ne igra na sirovu energiju distorzirane ritam sekcije. Njen je glavni adut vožnja melodične bas linije i atmosfera. Sugestivni ženski vokal koji govori o spiritualnom iskustvu koje naratorica proživljava stvara šarm koji su imala rana djela Goa Trance produkcije, no nakon dizalice i kulminacije aranžmana postaje jasno da ovo djelo s Gora produkcijom ima jako malo dodirnih točaka. Sve u svemu, odličan završetak i meni najdraže djelo na ploči.

Load the next article
Loading...
Loading...