Search Menu
Home Novosti Menu
Glazba

SRPANJ: 10 najboljih regionalnih techno, minimal i deep tech izdanja

Visoke srpanjske temperature rezultirale su vrućim techno izdanjima

  • Mixmag Adria
  • 14 August 2019

Ljeto je u špici sezone, a takva je i glazba regionalnih autora. Umjesto godišnjih odmora, oni rade punom parom. Budući da tijekom srpnja vođe scene ne provode previše vremena u studijskim prostorima, već u klubovima i open air festivalima, nitko u redakciji nije očekivao previše izdanja, no objavljena je prava kolekcija budućih klasika. Prije svega ne zaboravljamo spomenuti kako je Storm, uradak Mladena Tomića objavljen na prestižnoj kompilaciji Rockets // Launch 06 za etiketu Tronic, te da je djelo Veljka Jovića Sunset Lake za manje od trideset dana nakon objave u lipnju, zauzelo prvo mjesto prodaje u techno sekciji portala Traxsource tijekom srpnja. Čestitamo!

10 CELEC - Space EP

Matej Celec, sve popularniji slovenski producent i DJ iz Portoroža, donosi svježe techno izdanje s dva uratka. Prvi je “Ekstazija”, začinjen vokalnim semplovima i visokonaponskim oscilacijama sintetskih zvukova, dok drugi “Space Invaders” koristi sintetski produbljene vokale koji djelu daju prepoznatljivost.

Izdanje nabavite ovdje, a ulomke poslušajte u nastavku.

09 DJ Ogi - Lunatic

Ogi je sinonim za bezkompromisni energični techno zvuk sa stavom, pa ništa manje nismo očekivali ni od ovog izdanja. Uz originalni "Lunatic", na izdanju se nalaze još tri interpretacije naslovne teme. Za ne manje žestoke remikseve zaslužni su Dope Hex, Greg Denbosa i NANCY dj, a kreativne verzije koje su Ogijevi kolege odradili omogućuju da DJ-i u jednom setu bez ustručavanja puštaju cijeli materijal.

Izdanje nabavite ovdje, a ulomke poslušajte u nastavku.

08 Milos Pesovic - Empty Streets EP

Miloš je jedan od najproduktivnijih autora u regiji, a specijalizirao je minimal i deep tech produkciju koju radi na svoj prepoznatljivi način. Stimulirajući tijela slušatelja zvučnim zidom sastavljenim od perfekcionistički obrađenih frekvencija, još jednom uviđamo njegove zavidne tehničke vještine. Novi EP za etiketu Friends Through Tech, koji čine dva Miloševa originala, te dvije remiks verzije koje su odradili Antony Pl i Matt Gray (UK), doslovno je receptura uspjeha unutar žanrovskih okvira.

Izdanje nabavite ovdje, a ulomke poslušajte u nastavku.

07 TKNO - The Last Hippie

Uvijek naoružan kvalitetnim aranžmanima i zanimljivim odabirom zvukova TKNO još jednom potvrđuje svoj respektabilni ugled koji uživa u regiji, ali i globalno. Izdanje sa samo jednim zvučnim zapisom, dovoljno je ako razvaljuje na plesnom podiju kao što čini “The Last Hippie”.

Izdanje nabavite ovdje, a ulomke poslušajte u nastavku.

06 AudioStorm - Resistance Vibe

U ovoj rubrici obično uvrštavamo i progressive house izdanja, no ovoga puta samo jedno izdanje. Daleko izvan žanrovnske konkurencije ističemo izvrsno izdanje Resistance Vibe koje je za svjetski prestižnu etiketu Balkan Connection objavio Audiostorm.

Izdanje nabavite ovdje, a naslovnu temu poslušajte u nastavku.

05 Marina Karamarko - Running After Soul EP

Uz naslovnu temu "Running After Soul" i opaki remiks koji je odradio Aney F, nalazi se i bonus djelo "Traumertized", koje zaokružuje ovu konceptualnu cjelinu. Odlično isproducirano, puno emotivnih vokala, a opet minimalno, inteligentno i suvremeno, cijelo je izdanje nešto što će zakuhati atmosferu na underground partijima do kraja ljeta.

Izdanje nabavite ovdje, a ulomke poslušajte u nastavku.

04 Marko Nastić - Loco Piranas

Marko Nastić je istinski umjetnik koji je tijekom karijere često bio ispred svog vremena, a prelazio je iz žanra u žanr onako kako to velikani poput njega rade - po osjećaju. Iako je kategorijski ovo izdanje svrstano u minimal i deep tech, ovaj EP samo dokazuje kako je Nastić kategorija za sebe. Loco Piranas, Morning in Krlegastan, Shake Their Tail i Quick Look feat. Trut imaju zajedničku nišu, no razmeću se maštom kakvu rijetko koji autor u regiji ima. Ovo je definitivno glazba za slušatelje koji traže nešto drugačije i spremni su napustiti zonu sigurnosti,

Izdanje nabavite ovdje, a ulomke poslušajte u nastavku.

03 Chipi - Straight to the Point

Chipi je u posljednjih godinu dana napravio iskorak kakav je mnogim regionalnim umjetnicima bilo potrebno cijelo desetljeće. Fantastično se uklapa u revival zvuk temeljen na osnovama rave kulture, a njegov izražaj je neuglađen, ekspresivan i bez previše filozofije što se jako dobro čuje i na ovom fenomenalnom izdanju koje razvaljuje na plesnim podijima.

Izdanje nabavite ovdje, a ulomke poslušajte u nastavku.

02 Sinisa Tamamovic - Minds

Siniša je tijekom srpnja bio izuzetno produktivan. Već je u prvom tjednu objavio izdanje Voices s tri odlična uratka za Octopus Records, a onda je objavio dva djela za kultnu izdavačku kuću SCI+TEC koju vodi Ali "Dubfire" Shirazinia iz legendarnog dua Deep Dish. Iako je "Split Minds" kreativni kaos iza kojeg stoji umjetnički doprinos rušenju žanrovskih granica, "Spank" je djelo koje je nuklearno oružje za pokretanje energetske erupcije u publici.

Izdanje nabavite ovdje, a ulomke poslušajte u nastavku.

01 UMEK - Ravaged EP

Od kad je mračniji techno ponovno prisutan na velikim pozornicama UMEK proživljava drugu mladost. Kralj je ponovno u svom elementu, a kristalno čistoj produkciji, dinamičnima aranžmanima, te osobnosti koju imaju njegova djela na ovom EP-u koji je objavio za vlastitu etiketu 1605 dodatni komentari nisu potrebni. Čuje se da je to isti onaj Uroš koji je techno klasike kao što je "Gatex", radio dok su današnje techno zvijezde još slušale "Frère Jacques" i cuclale dude varalice.

Izdanje nabavite ovdje, a ulomke poslušajte u nastavku.

Load the next article
Loading...
Loading...