Search Menu
Home Novosti Menu
Glazba

VINYL TJEDNA: Thomas Schumacher - Golden Hour [Electric Ballroom]

Budući techno klasik

  • Damir Ludvig
  • 14 August 2019

Ova je ploča stigla putem portala deejay.de. Iako ćete pravi dojam dobiti tek kad čujete kako to zvuči na vinilu, inserte možete poslušati pritiskom na ikonu PLAY ►

A1 Thomas Schumacher - Golden Hour

Kao što sam sredinom srpnja spomenuo u osvrtu na singl "Violet" koju su realizirali Monika Kruse i Timmo u suradnji, najbolje ploče u mojoj kolekciji su otisnute samo s jedne strane, a tako je i u ovom slučaju. Kad izdavač ima remek djelo na lageru, besmisleno je na B-stranu otisnuti bilo što.Thomas Schumacher je čuveno ime techno produkcije, a čini se da ga se oduvijek povezuje s klasicima. Iako sam redovno osluškivao što Thomas radi od kad pratim njemačku scenu, prvu ploča s njegovim potpisom koju sam zapravo kupio bila je njegova verzija himne "Der Klang Der Familie (Revisited)" iz 2000. Schumacher je i ove godine zaslužan za fenomenalan remiks klasika "The House Of House", kultnog belgijskog projekta Cherry Moon Trax, a prije tri mjeseca je u sklopu albuma remikseva reizdana i njegova verzija legendarne Awexove teme “It's Our Future”

Povratkom utjecaja devedesetih i bržih ritmova na velika vrata, Thomas je nakon perioda zatišja, doživio ponovni procvat, a njegovi su aduti opet izašli na svjetlo dana. Schumacherova su prošlogodišnja izdanja s etiketa Noir Music i Electric Ballroom žarila i palila svjetskim podijima, no ispostavilo se da je to tek uvertira za ovogodišnji singl koji je za klasu jači od svega do sad. U čemu je tajna singla “Golden Hour” teško je objasniti riječima, no već na prvo slušanje jasno je da se radi o tehnički superiornom zvuku koji je preduvjet za bilo koji hvalospjev. Što se tiče glazbenog dijela, energična bas linija u kombinaciji s kristalno definiranim udaraljkama i acid zvukovima koji u svakom taktu podižu atmosferu do usijanja, elementi su koje smo već čuli u Thomasovim radovima, no iznenadni ulet rejverski pilastog sintetskog zvuka je neočekivan i daje ovom djelu osebujan karakter. Vrhunski aranžman koji stvara dojam da sedmominutni zvučni zapis prođe u sekundi, temeljen je na kontrastima, klasičnim dizalicama i elementima glazbe devedesetih primijenjene na novi način. Ovo je materijal koji definitivno neće zaobići velike ljetne festivale, a vjerujem da ima sva obilježja budućeg klasika. Sve u svemu, moja topla preporuka svim ljubiteljima techno vinila!

Load the next article
Loading...
Loading...