Search Menu
Home Novosti Menu
Glazba

Stanny Abram predstavlja Spacefunk Tech House

Kolekcija semplova inovativnog Slovenca osvojila Beatport Sounds!

  • Mixmag Adria / Foto: Stanny Abram press
  • 12 November 2019

U samo nekoliko dana nakon objave, zbirka semplova Spacefunk Tech House za koju je zaslužan uvaženi međunarodni DJ i regionalni tech house guru Stanny Abram, zauzela je drugo mjesto Sounds ljestvice portala Beatport. Jedan od najinovativnijih slovenskih autora koji iz tjedna u tjedan dokazuje da audio produkciju ima u malom prstu, napokon je selektirao svoje omiljene ritmičke figure, udaraljke i zvučne komponente koje mogu inspirirati buduće generacije, a aktualnim producentima poslužiti kao praktično oruđe u studijskom radu. Kolekciju je objavila kompanija Insert Coin, koju vodi španjolska zvijezda Sergio Fernandez, a kako je došlo do njenog nastanka govori Abram.

m: Kako je došlo do stvaranja zbirke semplova?

S: Nakon nekoliko uspješnih izdanja na njegovoj etiketi Insert Coin, Sergio Fernandez me je zamolio da odvojim vrijeme za nastavak suradnje. Međutim, ovoga je puta umjesto novog singla prijedlog je bio stvoriti novi sample pack, što sam objeručke prihvatio. Ovu zbirku vidim kao novu stepenicu u mog glazbenom stvaralaštvu.

m: Što zbirka uključuje i što je najveći izazov ovakvog izdanja?

S: Zbirka je temeljena na osnovnim instrumentima koje poput alata svakodnevno koristim u Zbirka je temeljena na osnovnim instrumentima koje poput alata svakodnevno koristim u mojoj produkciji, ali i ekskluzivnog dijela koji uključuje brojne semplove koji sam pripremio isključivo za ovu kolekciju. Projekt nije nastao na prečac i odvojio sam bezbrojne sate studijskog rada kako bi postigao maksimalnu kvalitetu. Za neke sam zvukove siguran da će naći potpuno novu primjenu u rukama drugih producenata, što i je najveći izazov ovakvog izdanja.

m: Tijekom ovog razgovora Spacefunk Tech House je zauzeo zavidnu poziciju na Sounds ljestvici portalu Beatport. Jesi li očekivao ovakav uspjeh?

S: Ne želim biti lažno skroman, ali iskreno sam priželjkivao uspjeh. Budući da je Insert Coin prepoznatljiva etiketa za regularna izdanja, ali i kolekcije semplova, očekivao sam zapaženo izdanje. Ipak, uzmemo li u obzir opaku konkurenciju, drugo mjesto na portalu Beatport je i više nego što sam očekivao.

m: Koje su tvoje omiljene kolekcije zvukova?

S: U svojoj produkciji svakodnevno koristim veliki broj audio zbirki, no kada govorim o najdražim kolekcijama zvukova uvijek mi na pamet prve padaju Little Helpers, Turbo i Tech-It. No, apsolutni sample pack favorit mi je uvijek bio Insert Coin, pa mi je posebna čast da sam upravo na toj etiketi i objavio moju zbirku.

m: Na čemu trenutno radiš?

S: Alex Long i ja smo upravo završili produkciju novog zajedničkog izdanja, a trenutno radim EP na kojem mi se pridružuje Španjolac Juanmy R. Izdanje pod nazivom Disco Volante potpisao sam za Safe Music i uskoro se očekuje datum objave. Osim toga, My Favourite Freaks Music priprema objavu EP-a Jam Hot n kojem sam odradio novi iskorak u plesnoj produkciji, a u pripremi je i The Hustle EP za Blacksoul Music. Na horizontu je i izdanje za izdavačku kuću Klangwerk Records na kojem smo BILBONI i ja još jednom udružili snage. Također, počeo sam raditi i na kolekciji Spacefunk Tech House 2, za koju već sada mogu najaviti da će kvalitetom nadmašiti moju prvu zbirku zvukova.

Load the next article
Loading...
Loading...