Search Menu
Home Novosti Menu
Glazba

VINYL TJEDNA: Gorge - Beyond Flatlines [Still Hot]

Prvoligaški deep douse otisnut na ploči polivinilnog klorida

  • Damir Ludvig
  • 6 November 2019

Ovaj je EP stigao putem portala deejay.de. Iako ćete pravi dojam dobiti tek kad čujete kako to zvuči na vinilu, inserte možete poslušati pritiskom na ikonu PLAY ►

A1 Gorge - Beyond Flatlines

Postoji li išta bolje od mirisa svježeg vinila na tašte? Sigurno postoji, no dok raspakiravam novu ploču ništa mi drugo ne pada na pamet. Odmah ju stavljam na gramofon i podešavam brzinu na 45 okretaja. A-strana u samo prvih nekoliko taktova odmah daje do znanja da je na repertoaru Gorge, čiji je opus jasno definiran. Prije samo nekoliko godina deep house je bio vlak na koji su se svi odjednom ukrcali, no Gorge je taj vlak održavao godinama prije trenda, a njegovo je druženje s istim žanrom nastavilo i kad su ga lovci na trendove odbacili. Taj je princip jasan i u ovom djelu. Izvrsna produkcija začinjena prostornim efektima, sintetskim vokalima, klasičnim filtriranim akordima i dubokim basom koji s ritam sekcijom ovaj audio pejzaž drži na okupu. Repetitivna struktura stvara hipnotičko ozračje, dok u petoj minuti na trenutak poleti standardnom dizalicom koja fluidni aranžman odvodi u finalni čin. Gorge vješto manipulira emocijama slušatelja kroz apstraktnu formu bez nametanja mišljenja, već služeći kao vodič u više nivoe svijesti. Briljantno!

B1 Gorge - Beyond Flatlines (Der Dritte Raum Remix)

Prvi naslov na B-strani je nešto zbog čega su moje oči odmah zacaklile, jer kao dugogodišnji obožavatelj projekta Der Dritte Raum želim čuti sve što se nudi na tržištu. Prebacujem brzinu na 33 okretaja i uživam u ugođaju koji me je odmah podsjetio na Der Dritte Raum remiks za Trance House Express projekta Eargear. Moj omiljeni signl iz 2002. No, sličnosti su uskoro nestale, jer je izvrsno odrađena verzija otišla u poptuno drugom smjeru. Graničeći sa psihodelijom i dub elementima obogaćenim zaraznim ritmičkim elementima koji automatski pokreću na ples, Der Dritte Raum remiks predstavlja odličnu nadogradnju originalne verzije koju bi osobno volio imati zapisanu na 45 okretaja.

B2 Gorge - Mental Pictures

Završno djelo na B-strani, igra je s funky elementima, izmjenom veselih i mračnih motiva, kvalitetno odraženim audio inženjeringom i sličnim aranžmanom naslovnom uratku, strukturiranom da poleti nakon pete minute. Definitivno majstorski odrađen materijal koji će naći mjesto u setovima mnogih DJ-a, no tek kad se svi zasite fenomenalne A-strane.

Load the next article
Loading...
Loading...