Menu
Home Novosti Menu
Blog

Studio tour: Ale De Tuglie

Talijanski DJ i producent pozvao nas je u svoj studio i predstavio omiljene dijelove opreme

  • Mixmag Adria I Foto: Press
  • 14 February 2023

Novi gost naše rubrike Studio Tour je Ale De Tuglie, rođen i odrastao u Bariju, u južnoj Italiji, zaljubljenik u elektroničku glazbu još od svoje 14. godine. Nije mu dugo trebalo da odluči usmjeriti svoju strast prema elektroničkoj glazbi te se brzo istaknuo i nametnuo na glazbenoj sceni. Njegov stil, i kao DJ-a i kao producenta, je jedinstven i bez granica, spaja savršenu ravnotežu ritmova, groovea i prepoznatljivih detalja.

Njegova misija dovela ga je 2021. na turneju s Marcom Carolom, pa je svirao u nekim od najprestižnijih klubova na svijetu kao što su Ushuaïa (Ibiza) i Soho Garden DXB (Dubai), a osigurao si je redovno mjesto i u line upu Carolinog dugogodišnjeg konceptualnog događaja Music On, legendarnog partyja stvorenog 2012.

Ale nas je pozvao u svaj studio koji se nalazi u Bariju, u njegovom domu, gdje je rođen i odrastao. U studiju, kaže nam Ale, provodi puno vremena, “pogotovo zato što nisam u studiju samo zbog produkcije, već i zbog slušanja glazbe koju volim, novih izdanja, promo izdanja koje su mi poslali ili glazbe koju moji kolege dijele da bismo razmijenili ideje”. Na pitanje koliko mu je trebalo da ga sredi, rekao je: “Trebalo mi je vremena. Počeo sam ga sklapati rano, na početku DJ karijere. Tih sam godina navikao uštedjeti nešto novca od honorara za uređenje studija”, priznaje ali i kaže da je studio, barem za sad, prilično finaliziran. ”Neke stvari postupno popravljam. Recimo, nedavno sam kupio neke ploče, ali nisu bile dobro pričvršćene (pokušao sam ih popraviti normalnom trakom, haha), ali jutro poslije bile su na podu. Potrebna su još neka poboljšanja...”, priča nam.

U studiju provodi tri sata ujutro, uglavnom u potrazi za novom glazbom, a popodne bude četiri sata, kada vrijeme koristi za produkciju. U nastavku doznajte provjerite neke od omiljenih dijelova opreme koje Ale De Tuglie koristi za svoje produkcije.

1. Moog Sub 37

Ovo ne treba posebno predstavljati. To je jedna od najboljih mašina na svijetu i moj omiljeni za bas i sub. Veliki sam obožavatelj njegovog cut-offa i obično se volim igrati s njim (otvarati i zatvarati) dok uživo snimam svoje sesije.

2. Elektron RYTM 8

Ovaj ima neke stvarno posebne zvukove bubnjeva koje ne mogu lako pronaći u glazbenim bibliotekama i volim miksati te zvukove s loopovima i samplovima koje koristim tijekom kreativnog procesa kako bih dao drugačiji i poseban dodir.

3. Elektron Analog Four

Uglavnom ga koristim za glavne synthove u svojim pjesmama, ali ponekad mogu iz njega izvući nešto zanimljivo za svoje bas linije.

4. KORG Minilogue

Ovo mi je jedan od omiljenih. Sviđaju mi se njegovi zvukovi jer su stvarno futuristički. Osim što ga koristim za synthove, također ga koristim i za padove i leadse, ili za stvaranje oštrih, glitchy zvukova.

5. Roland TR-09

Ni ovaj ne treba posebno predstavljanje. Ovo je klasik. Prvenstveno ga koristim za rimse i za clapse, ali koristim ga i kada ponekad nađem neke loopove s bubnjevima pa ga koristim za pojačanje.

6. Roland TB-03

Zaista ga često koristim u svojim stvarima, uglavnom za bas linije, sa zatvorenijim i zaobljenijim cutom i rezonancom. Ali budući da sam također veliki obožavatelj acida, koristim ga i kao synth.

7. Roland VT-3 Voice Transformer

Kad ne nađem neki zanimljiv vokal, eksperimentiram sam sa svojim ili prijateljevim glasom. Već sam dobio neke zanimljive rezultate. Nadam se da ću uskoro i podijeliti ove produkcije.

Next Page
Loading...
Loading...