Menu
Home Novosti Menu
Glazba

U fokusu: TIME TO SLEEP

Razgovarali smo s pulskim producentom koji je nagrađen Electorom u kategoriji najboljeg House singla/EP-a godine s pjesmom "Swampy's Groove"

  • Jovana Radovanović | Foto: Press i MATEJ GRGIĆ
  • 11 February 2023

Karlo Pavlović poznatiji kao TIME TO SLEEP je producent elektronske muzike iz Pule. Svoj prvi solo EP Marana objavio je na talijanskoj etiketi Three Hands Records, a može se pohvaliti izdanjima za cijenjene etikete Get Physical, Paradiso Records, Weirdos Records, Disco Halal. Kvalitet njegove muzike prepoznala je i publika pa je prošle godine dobio nagradu ELECTOR za debitanta godine a ove je godine nagrađen Electorom u kategoriji najboljeg House singla/EP-a godine s pjesmom "Swampy's Groove".

“Zovem se Karlo Pavlović i trenutno završavam studij iz Komunikologije. Osim glazbe, u slobodno vrijeme najviše vremena provodim čitajući i pišući te trenutno pripremam diplomski rad. Uživam u dobroj političkoj raspravi s prijateljima uz dobro pivo i dugim šetnjama s devojkom”, predstavio nam se Karlo i dodao da je elektronika je za njega oduvijek bila muzika s radikalnim predznakom – ili je kategorički odbijaš ili ju u potpunosti prihvaćaš. U svakom slučaju, za Karla vrijedi ovo drugo! No ono što ga najviše privlači, kaže, je sam proces produkcije - za njega je to zabava, čisti hedonizam.

Zanimljivo je da je krenuo obrnutim redoslijedom od većine DJ-a, jer producira muziku još od srednje škole dok je sa svirkama započeo prije svega nekoliko godina. Njegovo odrastanje na trip hopu, rocku i uz puno indie i alternativnih bendova može se čuti i u muzici koju stvara i u DJ setovima.

“Ne volim himne i nisam DJ koji ima romantiziranu kolekciju glazbe. U pravo vrijeme, smatram da svaka pjesma može funkcionirati odlično”, kaže. Nedavno mu se ostvarila i velika želja – puštanje muzike u klubu Aquarious u Zagrebu – gde je pred punom salom demonstrirao svoje DJ skillove. Radio je warm up za Jennifer Cardini na poziv odlične ekipe iz Tanzen Kolektiva. Uzori su mu raznoliki jer je, kaže, pravi muzički štreber. Posebno ceni Thom Yorkea zbog velike raznolikosti i briljiranja u toliko različitih žanrova. U Hrvatskoj bi uvijek istaknuo ljude poput Mozera, Boruta Cvajnera ili Ilije Rudmana kao umetnike koji zbilja imaju fantastičan muzički izražaj.

“Jedini plan koji trenutno imam je poraditi na novoj glazbi nešto drugačijeg zvuka koji me trenutno privlači. Radujem se novim i zanimljivim izdanjima!” A na naše pitanje kako bi opisao svoj muzički stil, Karlo je odgovorio: “Moj stil produkcije je sada neko vrijeme obilježen, rekao bih, nu disco zvukom, što svakako nije jedini stil glazbe koji me zanima i to će se moći čuti u nekim od narednih izdanja. Moji nastupi nemaju gotovo nikakva pravila i stvarno mogu završiti u mnogo smjerova. Privlači me dub techno, electro, Detroit i Frankfurt techno, razne forme IDM glazbe i slično...”

Pored muzike, Karlo se bavi i pisanjem, uz što najviše sluša klasičnu muziku. U poslednjih nekoliko nedelja preslušavao je Bachove Brandenburške koncerte bezbroj puta – a možda ćemo to moći da osetimo i u njegovoj novoj muzici.

Zapratite Karla a.k.a Time to Sleep na Instagramu a ako želite preslušati njegov Couchsurfing mix, kliknite OVDJE.

Next Page
Loading...
Loading...