Search Menu
Home Novosti Menu
Podcast

Svečana oproštaljka kluba Sirup na tri vinila

Kompilacija domaćih autora kao hommage zagrebačkom klubu

  • Mixmag Adria I Foto: Facebook
  • 3 December 2020

Izdavačka kuća PDV Records najavila je izlazak trostruke vinil kompilacije posvećene zagrebačkom klubu Sirup koji je oplemenjivao noćni život metropole, djelujući na dvije adrese, od 2009. do sredine 2016.

Klub je krenuo s radom 1. siječnja 2009. godine, na adresi Donje Svetice 40 u Zagrebu. Vlasnici i pokretači kluba Sirup su slatki bračni par Sergej (aka Sergej Snooze), i Olga (aka Olja), umjetnička direktorica, uz svesrdnu pomoć Pytzeka i Felvera na poziciji bookera, stručno savjetovanje Petra Dundova, te voditelja Kreše, Dije, Vinke i Frane.

Sirup je kao klub fokusiran na elektroničku produkciju, odveo zagrebački clubbing (i domaći općenito) na višu razinu, paralelno sa aktuelnim europskim i svjetskim trendovima. Nakon 4 godine na Sveticama (2009.-2013.), posljednje 3 godine (zaključno s 2016.), Sirup je funkcionirao u prostoru nekadašnjeg Paromlina, s Arsenom Pavešićem na poziciji voditelja kluba u posljednjih pola desetljeća rada na obje adrese, te suradnju s Pozitivnom ritmom u posljednjoj fazi.

Popis imena koja su nastupala kroz godine rada kluba je impozantan, osim domaće scene koja se u dobroj mjeri predstavljala, i profilirala, u programu su se redovno nalazila i gostovanja svjetski popularnih, kao i antologijskih imena kao što su npr.: Andrew Weatherhall, Fred P, Ivan Smagghe, Daniel Bell, James Holden, Jamie Jones, Jeniffer Cardini, Technasia, KiNK, Justin Martin, Legowelt, Terence Fixmer, Luke Slater, Luomo, Kenny Larkin, Juan McClean, Craig Richards, LoSoul, Mr C, Seth Troxler, Steffi, Efdemin, Miss Fitz, Moritz Von Oswald, Motor City Drum Ensemble, Dax J, Shed, Sonja Moonear, B. Traits, The Analogue Cops,…

Kao urednici Sirup kompilacije, inicijativu su pokrenuli Jan Kinčl i Nenad Barić (aka Funk Guru), u izolacijsko doba aktualne pandemije početkom proljeća ove godine, dodatno motivirani posljedicama zagrebačkih potresa, što je rezultiralo s trostrukim albumom naziva:

''Sweet Sounds of Sirup - Healing Sounds of Zagreb Earthquakes 2020.''

Kompilacijski album sadrži ekskluzivne kompozicije, nastale isključivo za ovu priliku, a na njemu se nalaze (abecednim redoslijedom): Andrea Ljekaj, Antonio Zuza, Disrupted Project, Egoless, Fabris Audio, Insolate, Ivan Komlinovic, Jan Kinčl & Regis Kattie, Kodin, Koolade, Le Chocolat Noir, Laseech, Microslav, Qwerty, PEZNT, Petar Dundov & Ilija Rudman, RFMN, Sergej Snooze, VRH i Zarkoff.

Posveta Sirupu objavit će se kroz seriju od 3 vinilna izdanja, u razdoblju od travnja do prosinca 2021. godine, popraćeno i digitalnim formatima (download/stream). Svi koju (pri)kupe sva 3 izdanja zavrjeđuju Box u koju ih mogu smjestiti, i na taj način kompletirati vizualno pakiranje izdanja, istovremeno zavrjeđujući i knjigu o Sirupu, koja će se moći nabaviti i kao posebno tiskano izdanje. Objavljivanje prvog LP-a kompilacije planirano je za travanj 2021., najavni singl i prednarudžba početkom godine, a mjesec dana prije izdavanja bit će pokrenuta i crowdfunding kampanja, kako bi pomogla prikupiti sredstva za ovaj zahtijevan i ambiciozan projekt.

Next Page
Loading...
Loading...