Search Menu
Home Novosti Menu
Playlist

10 najboljih trance stvari iz ranih 90-ih

Klasici iskonskog trancea

  • Mixmag (Billal Rahman) I Foto: Mixmag
  • 23 July 2019

Trance je još uvijek bio u početnoj fazi svog razvoja na prijelazu iz 90-ih, ali naznake zvuka koji će prerasti u globalni fenomen koji, evo, traje već 30 godina, bile su jasne. Euforične melodije i progresivni BPM-ovi tad su počeli udarati i nisu prestali.

Iako trance nikad nije baš nestao sa scene, posljednjih nekoliko godina ponovno je popularan. Da bismo pozdravili žanr koji mijenja igru i koji je doveo mnoge plesne podrume do suza (radosnica), skupili smo neke od prvih trance stvari s početka 90-ih.

AGE OF LOVE
"The Age Of Love" (1990)

Objavljena u ožujku 1990. godine, "The Age of Love" bila je jedna od najranijih vrlo popularnih trance stvari. Pomogla je daljnjem razvoju žanra i populariziranju scene, a i danas ima povijesnu važnost koju je teško nadmašiti.

CRITICAL RHYTHM
"It Could Not Happen" (1990)

Ambijentalni spoj deep housea i trancea na stvari "It Could Not Happen" bio je ispred svog vremena. Taj organski, sirovi ritam bio je zora novog doba, pružajući inspiraciju za duboke tripove koje su DJ-i 90-ih počeli favorizirati.

MOBY
"Go (Woodtick Mix" (1991)

Jedna od najboljih stvari u povijesti trancea, ne samo ranih 90-ih, posebno ova, bezvremenska verzija. Baš poput trancea, Moby je bio itekako aktivan u tom razdoblju i danas ga se smatra prominentnom figurom u plesnoj glazbi; njegov rad kao trance DJ-a početkom 90-ih svakako je pomogao usponu trancea kao žanra.

NEUTRON 9000
"Traceplant" (1992)

Početak ovog old school trance klasika potpuno raspamećuje ekipu, a flow koji slijedi razvija nevjerojatnu euforičnu atmosferu. Vrhunac OG trance glazbe.

COSMIC BABY
"Stimme Der Energie" (1992)

"Stimme Der Energie" zanimljiv je primjer kako je trance evoluirao tijekom desetljeća. Daft Punk ne bi bio ono što je danas bez ranih utjecaja kao što su Cosmic Baby, a Cosmic Baby ne bi stvorio ovu pjesmu bez Kraftwerka - "Stimme Der Energie" naime, sadrži sample njihove stvari "The Voice of Energy".

JAYDEE
"Plastic Dreams" (1992 )

Jaydeeova "Plastic Dreams" imala je veliki utjecaj na scenu kada je prvi put objavljena od strane legendarnog belgijskog izdavača R&S Records 1992. godine. Spori, low key uvod stavlja trance/tech u prvi plan, prije nego se razviju deep groove i soulful ritam. Udobno se zavalite i izgubite se u 10-minutnom savršenstvu.

ZERO GRAVITY
"Sensorium" (1992)

Ova klasična trance stvar potječe s jednog od početnih EP-a Zero Gravityja. Groove je naglašen kovitlajućim lead synthom dok se breakbeatovi i bassevi zajednički trude, kako bi osigurali maksimalni učinak na plesnom podiju.

QUENCH
"Dreams" (1993)

Prava, hardcore trance stvar stvorit će potres u klubu. Quenchova "Dreams" bila je nominirana za prvu nagradu ARIA-e u kategoriji Best Dance Release 1995., iako je početno izdanje Infectiousa stiglo još '93. To je jedna od mnogih pjesama u tom desetljeću koja je elegantno spojila techno i trance.

ENERGY 52
"Cafe Del Mar" (1993)

Nazvana po omiljenom mjestu na Ibizi, "Café del Mar" sadrži upečatljivu melodiju koju će priznati čak i ne-trance fanovi, najvjerojatnije zbog velikog broja remiksa ove stvari. Fluidna energija 'Café del Mar' dan danas će naježiti svakog pravog rejvera.

SOLAR QUEST
"Kirsty Cried" (1994)

"Kirsty Cried" je hit stvar s daškom acid housea pomiješanog s trance vibrom. Objavljena je pod izdavačkom kućom Choci's Chewns London. Snažni breakovi i cutovi usklađeni su s razvojem glavne melodije i to je upravo ono što ovu stvar čini posebnom.

Next Page
Loading...
Loading...