Search Menu
Home Novosti Menu
Blog

Travanjska summer house selekcija

Deset summer house uspješnica kao uvertira u ljeto

  • Mixmag Adria I Foto: Mati Flo Unsplash
  • 8 April 2020

Kako će nam izgledati ovo ljeto, zasad još nitko ne može predvidjeti sa sigurnošću. Jedino je sigurno, a to je da ljeto stiže, a mi vam, kao uvertiru, donosimo jednu selekciju novijih i starijih summer house uspješnica. Ljubitelji house glazbe dosad su se već sigurno upoznali sa specifičnim summer house zvukom koji je, neovisno o trenutnim trendovima u glazbi, uvijek bio idealan soundtrack za ljetne zabave. Hoćemo li summer house ove godine slušati kod kuće, u nekom intimnom okruženju ili ćemo, do ljeta, ponovno biti slobodni u svojem odabiru; nadamo se saznati uskoro, a dotad je tu YouTube...

J.T. Donaldson feat. Liv.e - Stay inside (2019.)

Za početak jedna novija stvar, k tome i prigodna, dok smo još u karanteni. ''Stay inside'' je posljednji singl teksaškog producenta J.T. Donaldsona. Vokalni dio na suptilnu deep house podlogu odradila je mlada pjevačica Liv.e i otpjevala simbolični tekst: ''I wanna go and party, baby, but you wanna stay inside"

Nick Holder – Summer daze (1999.)

Vraćamo se 20 godina u prošlost, uz kanadskog prvaka deep housea, Nicka Holdera i njegov ''Summer daze'' iz '99. Riječ je o ležernaoj deep-samba-house obradi skladbe ''Slip away'' jazz skupine Pat Metheny Group. Kako joj i samo ime kaže, ''Summer daze'' upravo asocira na ošamućenost tijekom ljetnih vrućina.

Bella Boo – Keep me warm (2018.)

Ovako zvuči ljetni house kad ga rade Skandinavci. Bella Boo je glazbenica iz Stockholma, a ''Keep me warm'' dio je EP-a ''Fire'' iz 2018. etikete Studio Barnhus koju vodi Axel Boman. ''Keep me warm'' inače sadrži sample pjesme ''Keep it warm'' iz 1987., a ugođajem nekako najviše odgovara ljetnim zalascima sunca.

Joey Negro pres. Akabu - Another World (Andre Lodemann Mix) (2010.)

Ijedna summer house lista teško je zamisliva bez barem jednog naslova povezanog sa Daveom Leejem/Joeyem Negrom, veteranom britanskog disco-housea koji je, od 90-ih, postao sinonim za ljetne house kompilacije. Za ovu listu izbor je pao na njegov afro-house projekt Akabu i remiks Andrea Lodemanna za late-summer hit iz 2010., ''Another world''.

Alex Gopher - The child (Kenny Dope mix) (1999.)

Klasik francuskog producenta Alexa Gophera iz 1999., uz nezaboravni vokal Billie Holiday i njene pjesme ''God bless the child'', ovaj put u verziji Kennyja ''Dope'' Gonzalesa. Dok se, uz Gonzalesovu verziju, rado ispijaju osvježavajuća piće, tijekom ljetnih večeri, Gopherova originalna verzija našla se i na soundtracku filma ''Amelie''.

Cajmere feat Dajae – Brighter days (Louie's MAW mix) (1992.)

Green Velvet a.k.a. Cajmere objavio je ovaj singl davne 1992., ali i njegov naslov priliči trenutnoj situaciji u svijetu. ''Brighter days'' je i prva ploča Karen Gordon, odnosno Dajae koja je, tijekom 90-ih, bila među traženijim house vokalisticama. Ovo je i jedna od prvih ploča na kojima su svoju suradnju započeli Masters At Work.

Kerri Chandler - Bar A Thym (Tom Middleton Cosmos Mix) (2005.)

Chandler je jedan od onih house producenata koji su doktorirali ljetne hitove. Jersey sound, nastao u klubu Zanzibar krajem 80-ih, mogli bismo nazvati i prototipom brojnih kasnijih pravaca u deep houseu pa i zvuku kojeg ovdje predstavljamo kao summer house. Za ovu priliku, odabir je pao na ''Bar A Thym'' i remiks Toma Middletona iz 2005.

Attaboy – New World (1998.)

Attaboy je bio projekt trojice glazbenika: Aleca Greenhougha, Paula Ingalla i Simona Bradshawa. Iako je bio relativno kratkog vijeka, sa svega 10-ak singlova, projekt Attaboy i njihov ''New World'' ostat će deep house klasik za sva vremena koji će se još dugo pojavljivati na ljetnim playlistama diljem svijeta.

Isolée - Beau Mot Plage (Freeform Reform Parts I & II) (1999.)

Ljetni klasik s pedigreom iz 1999., njemačkog producenta južnoslavenskih korijena Rajka Müllera, poznatog kao Isolee, u svojoj najpoznatijoj i najdužoj verziji Freeform Fivea. Ovaj remiks od gotovo 11 minuta u savršenom balansu održava sve vitalne elemente ljetnog hita: ležernu atmosferičnost, perkusije i lako pamtljivi vokal.

Blaze - Lovelee Dae (20:20 Vision Remix) (1997.)

Definicija glazbe za dobro raspoloženje... Tekst koji počinje s "It's a lovely day, and the sun is shining..." izmamit će osmjeh u svakoj prilici. A za ovu priliku odabrali smo 20:20 Vision remiks Ralpha Lawsona koji je objavljen '97., s originalnom verzijom na etiketi Playhouse. Istovremeno je u UK-u, singl izašao i na etiketi Classics, ali s remiksevima grupe The Beloved.

Next Page
Loading...
Loading...