Menu
Home Novosti Menu
Moda

U fokusu: Ljetni make up trendovi 2020.

Donosimo vam nekoliko ljetnih make up trendova koje možete bez puno truda isfurati za izlazak

  • Roberta Novosel I Foto: Sharon McCutcheon/Unsplash, Pinterest i Instagram
  • 2 July 2020

Istina je da ljeti eksperimentiranje sa šminkom nije preveliki užitak jer je i samo nanošenje pudera zahtjevan zadatak, no ponekad si možete priuštiti da transformirate svoj izgled. Minimalna količina pudera i korektora je ljetni broj 1, stoga naglasite svoje oči ili usta nekim neobičnim detaljom ili bojom kako bi dobile osjećaj sređenosti bez puno truda. Upozoravamo vas da bez obzira što smanjujemo količine nanošenja šminke, to ne znači da je vrijeme za prestati sa skin care rutinom koja osim što će očistiti lice, olakšat će i make up pothvate. Donosimo vam nekoliko ljetnih make up trendova koje možete isfurati za neki izlazak bez previše truda.

Naglašene trepavice

Pretpostavljamo da ljeti iz svoje rutine šminkanja smanjujete korištenje maskare pa preporučujemo da razmislite o drugim načinima naglašavanja trepavica. Trend ugrađivanja ekstenzija na trepavice je odavno poznat, no ukoliko ne želite pretjerati, isti look možete dobiti i na prirodniji način. Veliku popularnost stekao je lash lift trepavica pomoću kojeg se na tretmanu podižu vaše prirodne trepavice kao da ste nanijele maskaru. Plus je što ne morate brinuti o tome hoće li vam se razmazati šminka u moru.

Maskara u boji

Sigurno vas ovoga ljeta ipak čeka neki party za koji možete iskoristiti maskaru u boji. Ljubičasta ili plava maskara ne samo da će se super uklopiti u ljetni look, već će dodatno naglasiti vašu boju očiju. Ukoliko vam je pomisao cijelih trepavica u boji previše, nanesite prvo crnu maskaru te na sami vrh maskaru u boji kako biste postigle ludi efekt.

Sjenilo u stilu osamdesetih

Osamdesete nas prate i u glazbi i u modi, a sada i u beauty industriji. Neonske nijanse narančaste i zelene super su za kombiniranje na očima sa “touchom” srebrne koja će im dati poseban sjaj i naglasiti retro izgled. Ako nemate ideja kako biste ovaj look isfurali, ugledajte se na Dua Lipu koja je za svoj novi spot “Physical” sparila boju sjenila sa bojom majica.

Plavi make up

Prva asocijacija na ljeto nam je plava boja, stoga zašto se ne biste poigrali i stavili na kapke plavo sjenilo ili na usne plavi ruž? Koju god opciju da odaberete, nećete pogriješiti.

Šljokice

Da, šljokice nikad ne izlaze iz mode, no sada je vrijeme da ih nanesete na nove dijelove lica. Navikli smo gledati šljokice na očima, ali nakon što je Gigi Hadid nanijela šljokice na nos, stvoren je novi trend. Ukoliko vam nanošenje šljokica na nos zvuči prenapadno, zašto ne biste naglasili obraze s njima? Umjesto rumenila potapkajte obraze sitnim šljokicama i dobili ste moderni glowy look.

Floating eyeliner

Navikli smo nanositi eyeliner u cat eye stilu pa zašto si ne bismo olakšali posao i iscrtali samo crtu? Naime, ne mislimo doslovno običnu crtu već da zaokružimo oblik pored obrva. Ako ste kreativnije, slobodno izbacite crnu boju i ubacite crvenu koja će vašoj osobnosti osigurati titulu party kraljice!

Vodene boje kao inspiracija

Uz neobične trendove poput floating eyelinera, pojavio se i make up čiji je cilj da izgleda poput vodenih boja. Sve je krenulo, naravno, od Kylie Jenner koja je jednom prilikom nanijela sjenilo koje je izgledalo kao naslikano, a nakon toga počele su je slijediti i sve ostale influencerice. Bit ovoga sjenčenja na kapku je da izgleda kao da se niste previse potrudile izblendati sve boje već ih pobojati na najjednostavniji način.

Load the next article
Loading...
Loading...