Search Menu
Home Novosti Menu
Glazba

VINYL TJEDNA: A.D.H.S - Dancin' 4ever [Electric Ballroom]

Visokoenergetski Techno nove generacije!

  • Damir Ludvig
  • 14 February 2023

Ova je ploča stigla putem portala deejay.de. Iako ćete pravi dojam dobiti slušajući kako to zvuči na vinilu, inserte možete poslušati pritiskom na ikonu PLAY ►

A1 A.D.H.S - Dancin' 4Ever

Electric Ballroom je berlinska izdavačka kuća koju je Thomas Schumacher osnovao 2011. Iako su Thomasova solo izdanja glavni aduti etikete, ona ponekad objavljuje i vrhunske radova producenata kao što su Victor Ruiz, K.A.L.I.L. i A.D.H.S. Poremećaji nedostatka pažnje i hiperaktivnosti postali su dio svakodnevnog života, pa je pseudonim A.D.H.S. iza kojeg se krije Michael Gross, sve više kredibilan kao i njegova produckija. Žestoki ritmovi pod utjecajem rave zvuka devedesetih, začinjeni su tehničkom obradom dvadesetih i inteligentno strukturiranim aranžmanima koji će svaki plesni podij pokrenuti već na prvo slušanje. Iako njegov glazbeni stil koketira sa mnogim žanrovima, Gross u svojem beskompromisnom umjetničkom izričaju uvijek donosi visoku dozu energije. Od prve sekunde A-strana donosi snažan i odvažan ugođaj koji krase udaraljke brutalne snage. Središnji dio uratka rezerviran je za kratak brejk uz dizalicu tipičnu za himne rane rave ere, a s povratkom razornog bas bubnja filtriranje i distorzirane arpeggio dionice materijal doživljava kulminaciju. Mogao bi ovo djelo uspoređivati s bezbrojnim singlovima koji su u prošlosti žarili klupskim prostora svih dimenzija. Činjenica je da njegovi sastavni dijelovi ne predstavljaju ništa novo, no način na koji su spojeni u jedinstvenu cjelinu karakterističan je za A.D.H.S i vrijedan je divljenja.

B1 A.D.H.S - Raveline

Volite li acid derivate kao ja, ovo je materijal za vas! B-strana nastavlja tamo gdje je A-strana završila, a žustra arpeggio linija uvodi slušatelje u mračniju atmosferu. Nešto brži tempo dodatno naglašava agresivnost, a aranžmanske intervencije stvaraju napetost na pravim mjestima. Iako sam za ovom pločom posegnuo zbog A-strane, B-strana je razlog zašto ju ne skidam s gramofona. Gross još jednom uspješno miješa duh prošlosti s neizvjesnošću, a uradak maštovito spaja sirovu energiju i visoko rafinirani zvuk današnjice. Još jedna klasična dizalica koja će podignuti raspoloženje čak i znatiželjnicima koji su se slučajno našli na rave partiju. Raveline već odavno na svojim play listama promoviraju Piero Zeta, Klaudia Gawlas i naravno Thomas Schumacher, a iako je ovo ploča savršena za špicu klupske večeri, znam fanatike koji će ju poput mene slušati i doma.

Load the next article
Loading...
Loading...