Menu
Home Novosti Menu
Glazba

VINYL TJEDNA: Alex Stein & Transcode - Control Me [Terminal M Records]

VINYL TJEDNA: Alex Stein & Transcode - Control Me [Terminal M Records]

  • Damir Ludvig
  • 7 February 2023

Ova je ploča stigla putem portala deejay.de. Iako ćete pravi dojam dobiti tek kad čujete kako to zvuči na vinilu, inserte možete poslušati pritiskom na ikonu PLAY ►

A1 Alex Stein, Transcode - Control Me

Alex Stein živi u Berlinu, a Transcode u Manchesteru. Ovo je njihova prva studijska suradnja, te prvo zajedničko izdanje za sve popularniju etiketu Terminal M. Kad je suvremeni Techno u pitanju, ploče ovog izdavačke kuće su neizbježne, a karakterističan stil koji label objavljuje prepoznatljiv je već na prvo slušanje. Na samom početku A-strane postaje jasno da naslovni uradak donosi visoku razinu energije koja melje sve pred sobom i pokreće bilo koji plesni podij. Iako melodijske linije zvuče sumorno, njihova kombinacija s dinamičnom bas linijom i acid elementima, stvara pozitivno raspoloženje. Tehnička je obrada materijala na zavidnom nivou, a tandem je svaku frekvenciju ispolirao do savršenstva. Hipnotički aranžman tijekom prve tri minute efektno dovodi glazbu do kulminacije, a narativni ženski vokal meditativnim ponavljanjem djeluje poput mantre. Nije ni čudo da se Control Me nalazi na sve više play lista DJ zvijezda kao što su Drunken Kong, Victor Ruiz, Weska, Wehbba, Bart Skils, Belocca, The YellowHeads itd.

B1 Alex Stein, Transcode - Unfold

B-strana nije ništa manje zanimljiva, a umjesto psihodeličnih komponenti koje A-strana obiluje, ona je temeljena na perkusijama. Volite li bezvremenski Techno s apstraktnim melodijskim linijama, praiskonskom energijom, dozom futurizma i dinamičnim aranžmanom, B-strana vas neće ni u jednom trenutku ostaviti hladnima. Možda je ovakva usporedba plod mojeg nostalgičnog uma, no usudio bi se tvrditi da je Unfold, Trommelmaschine (Der Dritte Raum) nove generacije, što je velika stvar u mojoj knjizi. Iako ova dva uratka nemaju previše dodirnih točaka, atmosfera koju stvaraju u klubu postiže slične rezultate pri motivaciji plesača. Unfold već odavno puštaju Bjørnson, Hollen, Shio Tian i mnogi drugi, a veseli me da je ova ploča napokon i u mojoj kolekciji. Sve u svemu, još jedno u nizu prestižnih izdanja etikete Terminal M. Materijal s potencijalom budućeg klasika. Singl koji svojim bezvremenskim karakterom širi horizonte. Ne zaboravite ga podijeliti s onima koje volite!

Load the next article
Loading...
Loading...