Menu
Home Novosti Menu
Glazba

VINYL TJEDNA: Add-Us - Change Of Direction [Future Romance]

Prvorazredno deveto izdanje nadilazi žanrovska ograničenja!

  • Damir Ludvig
  • 15 August 2023

Ovaj je EP stigao putem portala deejay.de. Iako ćete pravi dojam dobiti tek kad čujete kako to zvuči na vinilu, inserte možete poslušati pritiskom na ikonu PLAY ►

A1 Add-Us - Change Of Direction

Deveto izdanje Future Romance, dokazuje već utabani put s glazbom namijenjenoj publici s istančanim glazbenim ukusom. Dok je prije dvije godine predstavljao novu etiketu, Normen Flaskamp, poznatiji pod pseudonimom Solee, najavljivao je njen intimniji karakter, te bitnu razliku u odnosu na njegovu daleko veću platformu Parquet Recordings. Producentski duo Add-us, koji čine Robert i Patrick iz Stuttgarta, idealan je izbor za nastavak kataloga Future Romance. Njihov stil, koji se izdvaja moćnim sintesajzerskim linijama i inteligentno doziranim emotivnim trenucima, privlači istinske znalce glazbe. Podrška koju su dobili od DJ zvijezda kao što su Tale of Us, CamelPhat i Fideles, samo potvrđuje njihovu neospornu vještinu i visoku kvalitetu prisutnu već od prvog takta A-strane. Tijekom gotovo sedam minuta uzbudljivog aranžmana, Change of Direction, dokazuje zašto se oko glazbe Add-us diže prašina. Robert i Patrick upotrebljavaju svaki alat iz glazbene povijesti na svoj, novi i uzbudljivi način. Iako se njihova glazba uklapa u Melodic House & Techno, čini se da se žanrovska ograničenja na njih ne odnose.

B1 Add-Us - Faces Of The Moon

Faces Of The Moon predstavlja ne samo inauguraciju B-strane, već i svojevrstan trijumf glazbene kreativnosti Add-us. Međutim, ne mogu ne primijetiti da bi ova iznimna himna s lakoćom mogla zauzeti svoje mjesto i na A-strani samostalnog nosača zvuka.Patrick i Robert strukturiraju aranžman kroz dinamičke kontraste između hipnotičkih segmenata koji se tečno pretaču iz melankoličnih tonova u i B-strane skrenu euforiju. U trenucima vrhunca ovog djela, gotovo je nemoguće zadržati ravnodušnost na plesnom podiju.

B2 Add-Us - Play Of Shades

Drugi zvučni zapis na B-strani predstavlja logični završetak konceptualno strukturirane cjeline. Iako je Play of Shades na tragu prva dva uratka, materijal zadržava svoj karakter. Središnji dio aranžmana donosi sintesajzersku temu na pragu novog romantizma iz osamdesetih godina dvadesetog stoljeća, nakon kojeg se pretapa u devedesete i vraća u budućnost. Isto što sam napisao za B1, vrijedi i ovdje. Svaki je uradak na ovoj odličnoj ploči samodovoljan, stimulativan, a besprijekorno funkcionira kao cjelina. Svaka čast!

Load the next article
Loading...
Loading...