Menu
Home Novosti Menu
Glazba

VINYL TJEDNA: GREGOR TRESHER - Quiet Distortion [Break New Soil]

Bezvremenski klasik začinjen festivalskim remiksom!

  • Damir Ludvig
  • 8 August 2023

Ovaj je EP stigao putem portala deejay.de. Iako ćete pravi dojam dobiti tek kad čujete kako to zvuči na vinilu, inserte možete poslušati pritiskom na ikonu PLAY ►

A1 Gregor Tresher - Quiet Distortion (Bart Skils Remix)

Kao i uvijek kada su ploče koje potpisuje Gregor Tresher u pitanju, veselju nema kraja! Nema sumnje da je u trenutku kada je ova glazbena poslastica ugledala svjetlo dana, svima bilo očito da imamo posla s nečim što zaslužuje duboko divljenje. Bart Skils je svojim remixom stvorio pravu modernu špicericu, no istovremeno je uspio zadržati onu neuhvatljivu suštinu. Ni ne čudi da je ova verzija pjesme već odavno u setovima zvijezda kao što su Markus Schulz, Adam Beyer, Metodi Hristov, Drunken Kong itd. Bez obzira je li riječ o trenutku prosvjetljenja, upornom trudu, slučaju, ili nevjerojatnoj magiji, taj je remiks originalnu kompoziciju preobrazio u visoko kaloričnu dozu koju sam nestrpljivo iščekivao na vinilu.

B1 Gregor Tresher - Quiet Distortion (Original Mix)

Nakon što sam nekoliko puta preslušao remiks verziju, prebacujem stranu i počinjem slušati original iz 2016. Iako je sporiji i fokus mu je značajnije usmjeren na ugođaj, moram priznati da mi je i dalje draži od veličanstvene verzije s A-strane. Istina je da će remiks biti razorno oružje na festivalskim gažama, no osnova verzija unatoč laganijem tempu, reduciranim elementima i neopterećenom aranžmanu ima bezvremenski štih koji je više nego rijedak u današnjoj glazbenoj produkciji, pogotovo kad je u pitanju elektronička glazba.

B2 Gregor Tresher - The Kraken

Kraken je mitsko morsko čudovište koje vreba na brodove i njihove posade, no ovaj uradak čudovište koje radi čuda na plesnom podiju. Naravno, radi se o još jednom uratku sa sedam godina starog albuma Quiet Distortio", koje kao da nije ostarjelo ni dana. Iako vjerujem da bi ova stvar trebala imati svoje zasebno vinilno izdanje, možda s još jednim Bart Skils remiksom, djelo u velikom stilu završava odličnu ploču vrijednu svakog centa.

Load the next article
Loading...
Loading...